DIY - zrób to sam

Moje Maluszki 🙂

BASZNIA   mleczna i deserowa
31 maja 2012 11:55
sasqach, psiak mistrzowski 🙂 A temu misiu na przyszlosc wieksza glowke zrob, one misie maja duze lepki, wtedy sa slodsze 🙂
Ja tam właśnie misiów z "wodogłowiem" nie lubie 🙂
BASZNIA   mleczna i deserowa
31 maja 2012 18:17
sasqach, aaa no chyba ze 😉
sasqach - co raz lepsze  😲
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
31 maja 2012 20:13
sasqach, boski ten piesek. Zrobiłaś go jako zawieszkę do telefonu?
Tak jest to mała Jack Russell Terrierowa zawieszka do telefonu 🙂 Dziekuje dziewczyny dobrze wiedzieć że sie rozwiajm 🙂  :kwiatek:
In.   tęczowy kucyk <3
01 czerwca 2012 11:59
sasqach, a zrobiłabyś taką zawieszkę na zamówienie na podstawie zdjęć mojego Russella? 😀
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
01 czerwca 2012 14:13
In. po zobaczeniu tych zdjęć o to samo od razu chciałam zapytać! Piękna jest ta zawieszka. To jak sasqach? :>  😜
Alez oczywiscie ze tak 🙂 zapraszam na pw.
sasqach, pikne!
Bronze   "Born to chase and flee.."
02 czerwca 2012 07:55
To i ja pokażę recykling w domowym wydaniu - stara skrzynia na pościel przerobiona na wszystkomieszczącą skrzynię stajenną.
Farbowałyście kiedyś tkaniny? Mam białe szorty i chcę od dołu zafarbować na fuksjowy, żeby przechodził do góry w biały, ale boję się, że będzie farbować. I nawet jakbym musiała prać osobno to zafarbuje mi biały element 🙁. W pasmanterii znalazłam barwniki do tkanin w saszetkach, za grosze. Używałyście?

podbijam, może jednak ktoś będzie wiedział coś na ten temat 😉
In.   tęczowy kucyk <3
02 czerwca 2012 17:08
korsik, ja używałam tylko do farbowania pończoch, jakieś groszowe barwniki z allegro. Prałam później wszystkie kolory razem i nie farbowało nic.
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
04 czerwca 2012 10:22
mam chwile czasu to się bawię...
Jeszcze nie są dokończone- dzisiaj zabieram się za obwoluty i lakierowanie ale dodaję 🙂
Kolejne Filcusie 🙂
Terrier:

Bokser:

Konik:

Jamnik:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 lipca 2012 13:05
Dostałam dziś od sasqach, filcowego bullka, jest piękny, prawie jak moja Bullina (gdyby nie nadprogramowa łata nad okiem 😉 )

Hehe a to juz nie wiedziałam bo w zasadzie dostałam od Ciebie tylko foto uszków i wzorzec ^^ bardzo się cieszę, że się podoba 🙂
studyjne fotki bullka 🙂

Ma ktoś pomysł jak zrobić taką formę większych rozmiarów z filcu? to chyba na mokro...
Cobrinha tak, na mokro. Z foli bąbelkowej wycinasz koło, tak duże jak chcesz. Chcesz cały "przepis" na owo "pudełeczko"?
basia16816, tak! tak!  :kwiatek:
ogólnie o taką jajowato-podobną formę mi chodzi 😉
...to z wełny czesankowej się robi, prawda?
Ma może ktoś link z wykrojami lub poleci jakąś książkę z tym?
edit: Dokładniej to szukam wzoru na spodnie 3/4
basia16816, to jak z tym przepisem?  😉
Mój pierwszy kudłaty psiak 🙂 Berneńczyk dodam że na całym psiaku jest długie futerko 🙂
Drugi to Piesek jednej z forumowiczek 🙂
moja mama zaczyna szaleć z poduszkami DIY  💃 to na razie pierwsza więc nie jest jeszcze dopracowana w 100%  😀

galopada_ świetna jest
sasqach kurcze jesteś mistrzem, co trzeba zrobić żeby zasłużyć na takie cudo? też bym chciała swojego wilka w wersji mini  🙂
produkcja poduszek trwa  🤣

Sio   nowe wcielenie marchewki
18 sierpnia 2012 12:39
galopada_ poduszki są szalone!!!
wczoraj powstała kolejna  😜

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się