Stajnie w Warszawie i okolicach
Myślę, że rozważania Praga/Ursynów etc. to takie rozważania o wyższości Św. Bożonarodzeniowych i Wielkanocnych 😉
Natomiast faktem jest że syf po stanicy przy wisłostradzie pozostał- ostatnio jeżdżę tamtędy regularnie i nie fajnie to wygląda- trochę się dziwię że właściciel terenu nie 'zmobilizował' dzierżawcy do posprzątania po sobie, nie mówiąc o tym, że niestety nie jest to najlepsza wizytówka samego dzierżawcy.
Dla osób mających facebooka:
http://www.facebook.com/Murafa.stanica.kresowa
bjooork teraz to już w miarę ogarnięte. A poza tym popatrz na zdjęcia zamieszczone na fb jednych z współwłaścicieli i na stan/wygląd koni. Pomijając srokacza, to reszta trochę w kondycji "ekonomicznej".
trzeszczki dopiero teraz się zagłębiłam w foty i jestem lekko hmmmm dobita (tak to słowo chyba najlepiej oddaje moje emocje po obejrzeniu pierwszego folderu ze zdjęciami pt. 'wiosna już'😉, pomijając stan koni zaintrygował mnie również rząd - a dokładnie to co kasztan ma w pysku 🤔wirek:
ps. srokacz też IMO w kondycji średniej
Był już ktoś w Stajni Góra ?
może mi ktoś opowiedzieć, jak z opieka w pepelandzie? słyszałam pogłoski, że nie za ciekawie, ale moze coś się zmieniło. jakie podłoże na hali i ujeżdżalniach odkrytych? nie panuja w tej stajni jakieś dziwne zasady? jest czysto? mam konia, z ktorym wiecznie walcze jesli chodzi o gnijace strzały, wiec nic tam po mnie, jeśli nie jest czesto sprzatane w boksach. ogólnie, czy warto za tą cenę (900?) czy nie pchac sie i poszukać czegoś innego.
czy ktos z Was wybiera sie na zawody 21.04 do Legii Kozielskiej i ma 1 wolne miejsce w przyczepie? interesuje mnie osoba jadaca przez Łomianki,ew ktos,kto moze delikatnie zboczyc z trasy 😉
galeria- jeśli chodzi o Pepeland to odradzam...
Znam inną w tej okolicy,za podobne pieniądze i dużo lepszymi warunkami,
szczegóły na pw 🙂
KlaudiaMaria, a dlaczego nie tu? Od tego jest ten wątek.
maga2007 stajnia w hali? Ciekawe. Jest to stajnia robiona na zamówienie i składana z gotowych elementów. Padoki są na dalszych polanach, a "ogrodzony lasek" który widziałaś to mniejsze polany ogrodzone pastuchem. Cena jest taka ze względu na koszta dzierżawy terenu AWF, a właścicielom nie zależy na tłumach. Ujeżdżalnie ma min. 50x80 m, więc dla mnie nie jest mała.
Goździk stajnia jest otwarta dla osób z zewnątrz, właścicielka prowadzi jazdy rekreacyjne na swoich koniach. Zapraszamy w odwiedziny 🙂
Dzionka koni na padokach akurat nie było, bo większość chodzi w rekreacji, więc w weekendy przed południem mają jazdy. Arek chodzi cały dzień. A ten sznurek to pastuch, według mnie zapewnia większe bezpieczeństwo niż np. ogrodzenie z desek, między które koń może włożyć nogę tarzając się. Pensjonat jest, w tej chwili pełny.
konwalia hala zależy od AWF i wielu spraw papierkowych. Innych plusów nie widzisz? A zadbane i zdrowe konie to już nie plus czy dla Ciebie są nieodpowiednio tratowane?
emptyline ukrywamy się w lesie 😉 Zapraszamy, przy bramie na teren AWF na przeciwko Lektykarskiej wisi duży, żółty plakat.
Atamanka to jest stajnia przenosna,wykonana z tego samego tworzywa co hale.wlascicielka tlumaczyla,ze na tym terenie nie moze postawic innej,na wypadek gdyby musiala sie przenosic.
stajnia wyglada ok,boksy wymiarowe,jak na moje oko troche niska.widzialam tam konia 165cm,miesci sie na "styk"
teren nie jest za duzy,same drzewa i mala ujezdzalnia.
cena jak dla mnie wygorowana,ale to centrum wiec coz sie dziwic.
ja za taka kase i warunki nie wstawilabym konia
ale znajdzie sie inna osoba,ktora ceni sobie prywatnosc i spokoj
Dokładnie, na tym terenie nie wolno budować nic stałego. Jak dla mnie boksy są bardzo porządne i co najważniejsze bezpieczne. Teren obejmuje jeszcze polany wykorzystywane jako pastwiska. I tak jak mówisz, co kto woli. Mnie osobiście jest bardzo na rękę to, że mogę być u konia codziennie oraz ogromny plus dla stajni za opiekę nad końmi i zaangażowanie.
Atamanka konie są w dobrym stanie a wręcz bardzo dobrym, przynajmniej Karoliny. Bo podobno macie coś prywatnego, nie widziałam więc sie nie wypowiem czy ma dobrze czy nie bo przecież to od właściciela zależy.
No nie wiem, ja bym tam konia nie wstawiła... Sorry, ale wygląda to jak totalna prowizorka, wszystko pogrodzone sznurkami, stajnia przenośna, rekreacja... No po prostu nie jest to podobne do żadnego pensjonatu, który mi się podoba i nie oferuje zupełnie warunków, do których przywykłam. Jako stajnia rekreacyjna dla odwiedzających lasek - jak najbardziej.
Dzionka popieram Cię, ja już nigdy nie wstawię konia, gdzie nie ma pastwisk i dużych padoków.
Jestem u konia codziennie, jakby co... 😀
dycha, a wy dalej w Liderówce? Co tam słychać w stajni, jakieś zmiany? Gdzie planujesz źrebola wstawić po odsadce? Pozdrawiam was serdecznie 🙂!
czy mamy na forum aktualnych badz byłych pensjonariuszy stajni Golden Horse w Korytach?
albo może kogoś kto tam bywa, bardzo ciekawi mnie jak tam aktualnie jest 😉
hall, pisz do użytkowniczki wilczyk, opiekuje się tam kucem.
hall napisz do Green Grassa 😉 Trzymał (o ile jeszcze nie trzyma) tam swoją pannę
Kogo można spotkać w lasach Magdalenki? Przyznawać się 🙂 .
Wojenka, a jakie konie widziałaś 🤣?
Ja też stałam w Korytach. Zapraszam z pytaniami na PW.
Hall ja stoje, jak cos to pisz PW 🙂
był ktoś z Was w KJ CHROBRY? byłam ostatnio, tylko raz. Nie wiem, czy w agmai nie jest już lepiej. Był ktoś z Was? Tam zawsze tak jest, czy trafiłam w złym czasie?
No właśnie czasem spotykam jeźdźców i ciekawa jestem, czy jest ktoś z RV 🙂
Dzionka dalej stoimy w liderówce i jest nam dobrze, w stajni bez zmian, Iskra lada moment się oźrebi, zamierza to zrobić grubo przed terminem, więc trzymaj kciuki. Jeśli malucha w ogóle gdzieś wyślę to do Opola. 5 stówek za miesiąc, ale codziennie czyszczą, oprowadzają na uwiązie itd.
Widzę, że wy fajną stajenkę znaleźliście, czytałam kilka postów na jej temat.
Żeby nie było, że nie na temat to polecam Liderówke 😉
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji postów.
5 stówek za miesiąc, ale codziennie czyszczą, oprowadzają na uwiązie itd.
na stronie jest napisane 900zl za pensjonat
to jak z tym jest?
czy komunikacja miejska tam dojezdza?
macie wolne boksy?
Te 500 zł to w Opolu, nie w Liderówce 😉
Jak macie w pensjonatach rozwiazana kwestie czystosci boksu podczas swiat, dluzszych weekendow itp., zakladajac ze pracownik na ten okres ma urlop i jest nieobecny.
Czy:
- nic nie jest robione (wiec radzicie sobie sami ?)
- tylko doscielane
- wybierane codziennie przez wlascicieli pensjonatu
- inne
?