Bryczesy
Miałam takiego który kupił bryczesy czarne bo czarny wyszczupla, a że za ciasne to dobrze bo schudnie 😂
Nawet nie możecie sobie wyobrazić co Ja czasami z tymi chłopaki przeżywam. Nie wiem czy płakać czy śmiać się.
Dramka znam Twój ból. 😉
"Proszę Pani, takie, ale o ton ciemniejsze dostanę?" 🤔 Prawie z krzesła spadłam.
A byli i tacy co paradowali mi po sklepie w bryckach i samych skarpetkach, oglądali się w lustrze po 15 razy "I jak? Ale dobrze leżą, a nie są za krótkie? Bo ten lej to mnie pije..."
Ostatnio miałam pana, który chciał bryczesy, w których nie wyglądałby właśnie jak baletmistrz z krzywymi nogami - Jak pokazałam mu jodphury to prawie wystawił mi pomnik. 🤣
🚫 w nawiązaniu do powyższego tematu, mówi się, że kobiety są marudne i spędzają dużo czasu na zakupach (ciuchowych), ja uważam, że faceci są gorsi. Jeżeli ktoś się z tym nie zgadza, mogę wypożyczyć swojego. 😉 Marudny, przymierzajacy po 10 razy, latający po wszystkich możliwych sklepach, żeby i tak wrócić do tego pierwszego. 👿 Na szczęście bardzo rzadko kupuje ciuchy, a teraz już lata sam i przesyła zdjęcia komórką z pytaniem czy rzecz jest dobra. No i na drugie szczęście w większości sklepów można oddać ubrania lub wymienić jak nie pasują.
Cedryk, wiesz co ja przeżyłam, gdy synowi trzeba było pierwszy garnitur kupić? Wolałabym zajeździć kilka koni 😀 (a nie przepadam za zajęciem).
Większość ubrań Ja kupuje mężowi (w tym bryczesy). A jak sam kupuje to muszę być żeby doradzić. 😵
Żeby każdy facet był taki jak ten dzisiaj.
Marzą mi się jodhpury dla marcina
Halo wyobrażam sobie, ale u nas z garniturem np. ślubnym gładko i szybko poszło ( tylko kiedy to było :hihi🙂 a teraz im dalej tym gorzej 🤔wirek:.
Już nie wspomnę kupowania bryczesów ze 2 lata temu, było to samo co opisała Dramka i Moon.
faceci na starość dziecinnieją 🤔wirek:
faceci na starość dziecinnieją 🤔wirek:
Dramka hahahaha, ale mnie rozbawiłaś :kwiatek:.
Taka prawda..obserwuje swojego starego i czasem mnie załamuje 😵
jak sie ma rozmiarówka Pikeura do euro stara?
interesuje mnie porównanie Lugany do Laura Flex - zawsze mi sie wydawało ze euro star są większe?
mylę sie?
:kwiatek:
Nie są wieksze ale inaczej skrojone. Pikeura mają wyższy stan i węższe uda. 😉
laik w temacie prosi o pomoc - potrzebuję bryczesy z wysokim stanem ale na krótkie nóżki🙂 - mam 162cm - możecie powiedzieć w jakich modelach powinnam szukać?
z góry dziękuję :kwiatek:
Dramka, gorzej jak facet ma w spadku rodowym malutki zadek, nóżki jak zapałki i waziutkie kolanka, uda i łydeczki jak przegub :/ żadne męskie nie pasują(jak w worku po ziemniakach wyglada), a w damskich wyglada jego tyłek lepiej niz "większosci kobiet" jak nam pani z jezdzieckiego powiedziała:/ tylko, ze w obcisłych damskich nie chce wyjść z domu, bo się pedalsko czuje :/
Isabelle, ale jakby tak czarne najzwyklejsze damskie kupić, też?
Isabelle rozmiar 46 lub 48 😉 ale jodhpury najlepiej by egzamin zdały..
Kika 162 to normalny wzrost. Z wysokiem stanem robią fairplay (nie polecam), cavallo, pikeur, eurostar..praktycznie każda firma 😉
Dramka - dzięki - a jako doświadczony bryczesoholik 😉 polecisz któreś modele? ja zupełnie nie w temacie - kupuję sobie jedne bryczesy raz w roku na urodziny i ciuram do następnych kiedy już praktycznie do niczego się nie nadają itd. Ale w tym roku mam sponsora i szansę na coś porządnego - tak do 350 mniej więcej🙂
Kika, bryczesy mają relatywnie znacznie krótsze nogawki od standardowych spodni, dlatego nie musisz kierować się wzrostem dokonując wyboru. Sama mierzę dokładnie tyle, co Ty, i zdarzyło mi się wręcz kupić Pikeury z przedłużanymi nogawkami, które także za długie nie były. 😉
Z wysokiem stanem robią fairplay (nie polecam)
dlaczego nie polecasz? pytam z ciekawości ;d
cubbins, Pewnie dlatego, że są dosyć cienkie, "szmatkowate", stosunkowo szybko się wycierają i naciągają w kolanach, ale są wygodne i świetnie wyglądają, więc jak ktoś nie jeździ dziennie kilku koni to pewnie będzie zadowolony. 😉
Sankaritarina Absolutnie nie są cienkie, cienkie są np. pikeur micro.
Kika pikeur candela, cavallo chagall
Nie mogę się zdecydować, jakie bryczesy kupić 😵
Zastanawiam się nad Busse Liverpool albo Lucy, Kyron (nie mam pojęcia jaki model), Horze grand prix, pikeur Lugana, Euro star Laura (jakbym znalazła gdzieś taniej :hihi🙂.
Możecie coś podpowiedzieć ? :kwiatek:
Mona w re-voltowych ogłoszeniach szukaj, jescze zależy jaki rozmiar i kolor chcesz, ale spokojnie do 350 zł znajdziesz 😉 o tutaj np. te
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/6201
Wiem, wiem, już je widziałam, ale nie wiem jak rozmiar ES ma się np. do Pikeura ? (mam 76)
Mona 76 to przedłużone 38 w pikuerach i euro-starach, ale ścignij Dramkę, bo ona jest bryczesowym szpecem, jeśli chodzi o krój bryczesów i na jaką figurę. 😉
Isabelle rozmiar 46 lub 48 ale jodhpury najlepiej by egzamin zdały..
dla niego? cos Ty, on to się 46 zawinie dwa razy i jeszcze szwagierkę wsadzi obok siebie... w jodhpurach się czuje "jak pierdzielona hipi baba z kwiatami i błotem woodstocku na cyckach", a w najzwyklejszych damskich fouganzy nawet to mówi, że się spedalać nie będzie... :/
nie wypluła mi nic wyszukiwarka, możecie coś powiedzieć o Fair Play Roxana?
Widziałam niedawno jodhpury, które nie były rozszerzane. Spróbuję namierzyć, gdzie to było...
Isabelle Ja nie mam na myśli damski rozmiar 46 tylko męski, rzadko spotykam faceta który nosi 46, mój jest patyk i ma 48. Ile on ma w pasie przed wszystkim?
Mona Pikeur lub Eurostary. Te nowe modele Eurostara np. lorena lub laura odpowiadają pikeur, tylko maja niższy stan od Lugany.
Dramka, Ośmielam się twierdzić, że są cienkie. Moim zdaniem. Kilka koleżanek ma, sama też mierzyłam, ale w końcu nie kupiłam, bo szukałam sztruksowych.
Isabelle, A uszyć kawaleryjske? Albo zwęzić jakieś kawaleryjskie tak, żeby w pasie i w zadku były ok, ale miały ten taki "pumpowaty" fason...? Swego czasu chodziłam w męskich bojówkach wojskowych i nosiłam je na biodrach, a nogawki miałam zwężone tak, żeby to wszystko za mocno nie wisiało. Najwygodniejsze spodnie świata, toreb i plecaków nie trzeba było. 😉
Ale cienkie w porównaniu do czego?
Dramka, w pasie to jest chuchro, ale no jeszcze ujdzie, ale UDZIĄTKA, PUPEŃKA i KOLANECZKA to ma takie, że zazdrość bierze...
Sankaritarina, pumpowatego kroju też nie wciągnie, bo "ma pieluchę"
ja juz zrezygnowałam. jezdzi teraz tak rzadko, bo ma tyle roboty (wczoraj od 3 nad ranem zrobilismy ponad 1000 km :/ ), ze chyba spasuję póki co z poszukiwaniem mu portek. najpierw sobie kupię. jutro jadę oglądać Roxanę do jezdzieckiego. jakoś srednio w nią wierzę, ale zobaczymy...
Jeszcze spróbuję z P.Candela, ale najpierw je muszę stacjonarnie znalezc:/