... ślub :) ...

TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
25 marca 2012 18:40
nerechta -bo ze szpilkami to juz tak chyba jest, ze romiarowo się różnią. Ja zwykłe buty mam 40 a szplki wszyskie mam 38. Na ślub lepiej kupić niski obcas, max 5 cm bo inaczej giry bolą po kilku tańcach.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
25 marca 2012 21:10
Muffinka tak z ciekawosci jaki jest koszt takich butow?
cieciorka   kocioł bałkański
26 marca 2012 01:45
ja mam buty taneczne z wrocławia, od firmy która robi również ślubne buty- kozdra
JARA nie pamietam dokładnie, ale to nie było jakoś bardzo drogo. Coś koło 170 zł chyba.
Scottie   Cicha obserwatorka
26 marca 2012 09:41
Na ostatnim weselu, na którym byłam, panna młoda miała buty z tego sklepu: http://something-blue.pl/ i bardzo je sobie chwaliła.

Można je mierzyć w Markach pod Warszawą, w dodatku po ślubie można przefarbować i dalej w nich śmigać 🙂
wlasnie mysle o butach ktore potem kiedys jeszcze bede mogla zalozyc 🙂 mysle nad dwoma parami, jedne wlasnie max 5 cm, drugie z jakies 2,5-3 cm na zmiane, albo plaskie.. zobaczymy.
ja miałam stąd buty http://www.taneczne.pl/
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
26 marca 2012 15:17
Scottie ja też kupowałam od tej Pani  😉
Kupiłam na wysokim obcasie i platformie pod stopą dokładnie te buty i byłam bardzo zadowolona. Nie czułam po całej nocy, że mam wysoki obcas  😉
ash   Sukces jest koloru blond....
27 marca 2012 08:34
Ile przed ślubem powinniśmy zgłosić się po zapowiedzi?
Ślub bierzemy poza swoimi parafiami.
TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
27 marca 2012 09:37
Jak dobrze pamietam to ksiądz przez 3 niedziele czyta zapowiedzi więc lepiej wcześniej, ale to zwykle sie ustala razem z terminem ślubu, ksiądz sobie zapisuje kiedy ma czytac zapowiedzi no i oczywiscie odnotowuje ile dacie "co łaska"
edit: no i musicie mieć papiery ze swoich parafii ale to juz ksiądz powie ci trzeba przynieść.
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

27 marca 2012 09:47
Zapowiedzi powinny wisieć dwie niedziele. Zdarza się, że niektórzy księża chcą na trzy niedziele.
nerechta, wszystko w sumie już praktycznie mamy. Jakieś pierdolety zostały także tylko odliczać 😉
dzięki dziewczyny za miłe słowa :kwiatek: fotografa i kamerzyste własnie dwa dni temu złapaliśmy i umowe już mamy i już z górki. z tym czasem facetów, wkurzające, że jakbym sama nie goniła do organizacji to nie wiem kiedy on sam przejąłby inicjatywe. co do butów: wolałabym kupić gdzieś we Wrocławiu, żeby móc przymierzyć! nie chce z netu na wesele bo boje się, że mimo dobrego rozmiaru może mi być w nich niewygodnie.
Arma, no to zazdroszcze! 🙂
Abeba pewnie, zdecydowanie lepiej przymierzyc! We Wrocku akurat bedziesz miala do wyboru do koloru 🙂

Ha, jest juz moja kiecka w internecie 😀 Gora bedzie ciut inna

😜
30 marca 2012 12:48
nerechta, lubię plisowane góry sukni 😍
Jutro mamy wizytę u krawca z garniturem mojego A.
Mamy już wszystko, jeśli chodzi o stroje.
Fajnaaa, co to za materiał na dole?
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
30 marca 2012 16:37
ner, ladna, klasyczna kiecka 🙂  🙂
to tiul  🙂 kieca jest naprawde piekna i efektowna, na zdjeciu nie robi takiego wrazenia ale na zywo na ciele jest bajka  😀
Dzieki Gienia! Juz sie nie moge doczekac jak ja zaloze  😜

nerechta - prześliczna suknia
:kwiatek:
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nieregulaminowy post
Chyba przyszedł czas na zaproszenia. Macie może jakieś fajne, nie drogie propozycje? Gdzie można znaleźć coś ciekawego?
06 kwietnia 2012 10:24
ja zamawiałam tu http://www.zaproszenia-slubne.com/ i jestem bardzo zadowolona!
Jeśli chodzi o buty ślubne, to ja również polacam sklep Kozdra we Wrocławiu. Szyją je na miarę, według wzoru, który się wybierze (można łączyć elementy z różnych wzorów) i w kolorze, jaki się podoba, w tym też z własnego materiału. U mnie okazało się , że mam różne wielkości stóp, jesli chodzi o tęgość, więc mam buty dopasowane idealnie 🙂 A do tego po ślubie, jeśli nie chce się mieć butów białych czy ecri, można satynę pofarbować na dowolny kolor u nich. Koszt mojego wzoru to 199zł.
a jest opcja przyjść do nich ze zdjęciem i poprosić o konkretne buty? bo dziś przejechałam tyle sklepów, że się załamałam. albo marny wybór, albo wszystko takie co mi się nie podoba, albo ostatni rozmiar za mały i więcej takich nie będzie. byłam na polaka w sklepie z butami tanecznymi ale już nie miałam sił rozmawiać i tłumaczyć o co mi chodzi a na półkach nic takiego nie mieli. nie mam dużych wymagań ale nie chciałam przez internet zamawiać. brakuje mi we Wrocławiu sklepu (albo nie wiem, że taki jest), w którym znajdę wszystkie dodatki bo w salonach z kieckami są tylko pokazowe pojedyńcze sztuki albo mam takiego pecha i nie trafiłam na nic sensownego.
Możesz spróbować, pewnie dadzą radę. A może znajdziesz coś, co Ci opowiada wśród ich wzorów albo coś połączysz.
jeny, 99 dni...  🙄  🤣
zaczynam myslec nad muzyka na ceremonie - jedna na pianino, jedna moze na skrzypce? Mysle powaznie czy nie wynajac skrzypaczki na ceremonie plenerowa  🙂 istnym idealem bylyby do tego "celtic pipes", ale oprocz muzykow zespolow folkowych nie moge znalezc nikogo kto na tym gra.. a juz mi sie marzyla muzyka z Bravehearta 🙂😉
Ewentualnie jest opcja skrzypiec i wokalu - co chcielibyscie uslyszec? Macie jakies pomysly?
12 kwietnia 2012 15:03
nerechta nie strasz mnie 😡 u nas 58dni, a ja mam ciągle wrażenie że jesteśmy ze wszystkim w lesie. 🙇
Nawet nie myślałam o muzyce do Kościoła 😡

edit: z plusów - przymierzaliśmy już obrączki. Męska do powiększenia, moja idealna i taka śliczna 💘
hiehieh, nie chcialam Cie stresowac 🙂 I nie martw sie, na pewno ze wszystkim zdazycie.
Ja obraczki dopiero pod koniec maja zamawiam... hue. My to w ogole tak jakos luzno ze wszystkim mamy ze cykam sie jak cholera.. 🙂😉)

wzielas sobie idealnie dobrany rozmiar czy ciut wieksza w razie gdyby palce Ci puchly?
12 kwietnia 2012 15:31
Wzięłam rozmiar identyczny jak pierścionek zaręczynowy.
Ja mam szersze kości niż palce, więc na pewno nie spadnie i jest w miarę luźno.
Nigdy nie zdarzyło się, że było mi za ciasno w pierścionku, ale ja mam po mojej mamie, że nigdy mi ręce nie puchną. Moja mama od 35 lat ma ten sam rozmiar obrączki 🏇
Przymiarkę sukni mam po majówce, ale już wiem że będzie za luźna. Schudłam 5 kg bo tyle chciałam, ale ostatnio poleciało mi jeszzce 2-3kg bo mialam grypę żołądkową w Święta 😵
nerechta ja miałam na ślubie skrzypce i wypadło to świetnie 🙂 także polecam
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się