nerechta -bo ze szpilkami to juz tak chyba jest, ze romiarowo się różnią. Ja zwykłe buty mam 40 a szplki wszyskie mam 38. Na ślub lepiej kupić niski obcas, max 5 cm bo inaczej giry bolą po kilku tańcach.
wlasnie mysle o butach ktore potem kiedys jeszcze bede mogla zalozyc 🙂 mysle nad dwoma parami, jedne wlasnie max 5 cm, drugie z jakies 2,5-3 cm na zmiane, albo plaskie.. zobaczymy.
Scottie ja też kupowałam od tej Pani 😉 Kupiłam na wysokim obcasie i platformie pod stopą dokładnie te buty i byłam bardzo zadowolona. Nie czułam po całej nocy, że mam wysoki obcas 😉
Jak dobrze pamietam to ksiądz przez 3 niedziele czyta zapowiedzi więc lepiej wcześniej, ale to zwykle sie ustala razem z terminem ślubu, ksiądz sobie zapisuje kiedy ma czytac zapowiedzi no i oczywiscie odnotowuje ile dacie "co łaska" edit: no i musicie mieć papiery ze swoich parafii ale to juz ksiądz powie ci trzeba przynieść.
dzięki dziewczyny za miłe słowa :kwiatek: fotografa i kamerzyste własnie dwa dni temu złapaliśmy i umowe już mamy i już z górki. z tym czasem facetów, wkurzające, że jakbym sama nie goniła do organizacji to nie wiem kiedy on sam przejąłby inicjatywe. co do butów: wolałabym kupić gdzieś we Wrocławiu, żeby móc przymierzyć! nie chce z netu na wesele bo boje się, że mimo dobrego rozmiaru może mi być w nich niewygodnie.
to tiul 🙂 kieca jest naprawde piekna i efektowna, na zdjeciu nie robi takiego wrazenia ale na zywo na ciele jest bajka 😀 Dzieki Gienia! Juz sie nie moge doczekac jak ja zaloze 😜
Jeśli chodzi o buty ślubne, to ja również polacam sklep Kozdra we Wrocławiu. Szyją je na miarę, według wzoru, który się wybierze (można łączyć elementy z różnych wzorów) i w kolorze, jaki się podoba, w tym też z własnego materiału. U mnie okazało się , że mam różne wielkości stóp, jesli chodzi o tęgość, więc mam buty dopasowane idealnie 🙂 A do tego po ślubie, jeśli nie chce się mieć butów białych czy ecri, można satynę pofarbować na dowolny kolor u nich. Koszt mojego wzoru to 199zł.
a jest opcja przyjść do nich ze zdjęciem i poprosić o konkretne buty? bo dziś przejechałam tyle sklepów, że się załamałam. albo marny wybór, albo wszystko takie co mi się nie podoba, albo ostatni rozmiar za mały i więcej takich nie będzie. byłam na polaka w sklepie z butami tanecznymi ale już nie miałam sił rozmawiać i tłumaczyć o co mi chodzi a na półkach nic takiego nie mieli. nie mam dużych wymagań ale nie chciałam przez internet zamawiać. brakuje mi we Wrocławiu sklepu (albo nie wiem, że taki jest), w którym znajdę wszystkie dodatki bo w salonach z kieckami są tylko pokazowe pojedyńcze sztuki albo mam takiego pecha i nie trafiłam na nic sensownego.
jeny, 99 dni... 🙄 🤣 zaczynam myslec nad muzyka na ceremonie - jedna na pianino, jedna moze na skrzypce? Mysle powaznie czy nie wynajac skrzypaczki na ceremonie plenerowa 🙂 istnym idealem bylyby do tego "celtic pipes", ale oprocz muzykow zespolow folkowych nie moge znalezc nikogo kto na tym gra.. a juz mi sie marzyla muzyka z Bravehearta 🙂😉 Ewentualnie jest opcja skrzypiec i wokalu - co chcielibyscie uslyszec? Macie jakies pomysly?
hiehieh, nie chcialam Cie stresowac 🙂 I nie martw sie, na pewno ze wszystkim zdazycie. Ja obraczki dopiero pod koniec maja zamawiam... hue. My to w ogole tak jakos luzno ze wszystkim mamy ze cykam sie jak cholera.. 🙂😉)
wzielas sobie idealnie dobrany rozmiar czy ciut wieksza w razie gdyby palce Ci puchly?
Wzięłam rozmiar identyczny jak pierścionek zaręczynowy. Ja mam szersze kości niż palce, więc na pewno nie spadnie i jest w miarę luźno. Nigdy nie zdarzyło się, że było mi za ciasno w pierścionku, ale ja mam po mojej mamie, że nigdy mi ręce nie puchną. Moja mama od 35 lat ma ten sam rozmiar obrączki 🏇 Przymiarkę sukni mam po majówce, ale już wiem że będzie za luźna. Schudłam 5 kg bo tyle chciałam, ale ostatnio poleciało mi jeszzce 2-3kg bo mialam grypę żołądkową w Święta 😵