Ochraniacze

gryglodor w tym wątku było to poruszane milion razy. Wpisz do wyszukiwarki, na pewno znajedziesz.
xxagaxx wertowałam kilka stron do tyłu i nie znalazłam, ale w taki razie poszperam dalej. 😉 dzięki.  😡
np. str 113
xxagaxx  :kwiatek:
Czytam ten wątek i czytam, no i mam pytanie.
Jak sprawdzają się takie futerkowe ochraniacze na co dzień?
Myślę tutaj dokładniej o tych: Kentaur Ochraniacze Profi Jump
Oczywiście w komplecie z tyłami takimi samymi.
Bo wydają się być porządne, a cena niska jak na futrzaki,
jednak trochę się boje że będą konia obcierać bo takie futro
chyba cięzko do końca wyczyścić z piachu itp.
No i pojawia się pytanie czy nie lepiej wziąć takie:
Kentaur Ochraniacze z żelem Pro Carbon Jump

Co myślicie? A może polecacie jeszcze jakiś komplet na 4 nogi do 300 zł?
Nuna, Miałam te z futrem. 🙂 Kupiłam jako używane. Wieść niesie, że niby jakiegoś konia poprzedniego obtarły, ale nie wiem jak to się mogło stać, skoro mojego konia przez pół roku noszenia nie obtarły nic a nic. Te ochraniacze były ekstra, mocne, fajne, ale niestety, pranie i suszenie zajmowało trochę więcej niż przy takich standardowych ochraniaczach. I szkoda ich na błoto.
Ogólnie rzeczy z Kentaura są świetne, więc możesz ten drugi komplet nawet w ciemno wziąć i nie powinien zawieść.
Ok, dziękuję.
chyba zdecyduję sie na te bez futra- zawsze łatwo wyczyścić.  😉
ale jednak futerkowce kuszą...  😍
HELP!

Poszukuję ochraniaczy które mają podwyższenie tak jak nowe Veredusy X-pro, ale nie są skorupami. Czy ktoś wymyślił takie cuda? Przeglądam już od dłuższego różne strony, ale nie widziałam dosłownie żadnych ochraniaczy które byłby z tyłu nogi wyższe.

A professionale?
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
18 marca 2012 21:43
Ja dzisiaj przyszłam pomarudzić, ile ochraniacze skóra + futro potrzebuja czasu żeby sie uleżeć? 👀 dostawałam dzisiaj z nimi kociokwiku
sami zobaczcie (tyły) 🙄

A professionale?

No jak patrzę na zdjęcia to wyglądają jak normalne ochraniacze, nie są dłuższe (ale w ręku nigdy ich nie miałam).. Chyba czeka mnie jakieś cudownie własnoręczne...
Popatrz na ich oryginalnej stronie, maja sporo opcji chyba.
Zastanawiam sie nad kupnem ochraniaczy.Potrzebuje do jazd terenowych, czasami przez jakieś krzaki, patyki przechodzimy, nie skaczemy. Skorupy mi sie nie podobają, bo boję się zeby nie obcierały, wolałabym cos takiego lżejszego. Możecie coś polecić, bo jedyne jakie mi przuychodzą do głowy to takie:
http://allegro.pl/miekko-podszyte-ochraniacze-rozm-s-i2179998636.html
Popatrz na ich oryginalnej stronie, maja sporo opcji chyba.

normalnie cię kocham 😀😀

Mam taki pomysł:
http://www.equistore.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,35/category_id,32/option,com_phpshop/Itemid,7/

plus jakiekolwiek miękkie ochraniacze 😀 Ten ochraniacz na nadgarstek powinien akurat przykryć to co nie chronią zwykłe ochraniacze  😅
Palemka  te z linku to zwykle szmatki, nic wiecej, nie zapewniaja zadnej ochrony. Na teren to albo pelne neopreny -pod warunkiem ze nie smigasz po wodzie albo niestety skorupki
ja te horze mam...sluza na spacery w reku dla konia, ktory ma drobnego nakostniaczka, do niczego innego (padok przezyly 3 miesiace) niestety sie nie nadaja. No chyba ze step  dziadka po powrocie pod siodlo...
Karla🙂 o takie ci chodzi?
http://allegro.pl/ochraniacze-neoprenowe-york-super-cena-okazja-i2186966599.html

Pytam, bo dla mnie wszystkie takie wygladają jak skoprupki 😵
Palemka te z linku to zwykle skorupki,chodzi o pelne neoprenowe ochr. Zapinane na rzep,oslaniaja cala noge kurcze nie mam jak podlinkowac
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/3847?q=ochraniacze&kategoria=16&rodzaj=0&stan=&lokalizacja=&sortuj=0&widok=0&strona=

o takie moze chodzi? No włąśnie nie wiem do końca jak one wygladają, większość to skorupki właśnie 🤔
Jeszcze inne ale te tez moglyby sie nadac.
No to już nie wiem, jakie to są 😉
Wie ktoś może gdzie dostanę paski zapasowe do Veredusów?
Są w ogóle jeszcze do dostania na polskim rynku?? :-/
niech mi ktoś powie co to za ochraniacze ?
dobrze mi się wydaje że to są jakieś neopreny założone na zwykłe owijki z podkładami?
Gdzie dostanę coś takiego?  👀  :kwiatek:

[img]http://www.swiatkoni.pl/upload/userfiles/Palm-Beach-(1).jpg[/img]
ash   Sukces jest koloru blond....
19 marca 2012 14:01
Precelek, oglądałam już te zdjęcia i tez wydaje mi się , że to neopreny założone na owijki.
właśnie tak samo mi się zdaje, ktoś jest w stanie rozpoznać firmę?  👀  :kwiatek:
anai a jak to wygląda na nodze?? Bo jakoś nie wiem jak to ma działać...
ash   Sukces jest koloru blond....
19 marca 2012 14:35
Precelek, powiększyłam zdjęcie Michała i wydaje mi się że to są USG Ochraniacze Breath-o-pren ujeżdżeniowe
xxagaxx , pojęcia nie mam  😀 chyba chroni tylko od wewnątrz? Dla mnie to jakiś kosmos, nie widziałam jeszcze na żywo konia z ochraniaczem na nadgarstek
ha, kupuję 😀😀 Zobaczymy, ale chyba to jest to co potrzebowałam. Dzięki  :kwiatek: :kwiatek:
asds   Life goes on...
19 marca 2012 14:50
aga

napisz do awillhorse. Oni mieli takie ochraniacze na wyprzedazy za 99zł
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się