DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
15 marca 2012 19:34
tunrida - ta kieszonka to na życzenie moje jest, bo ja gubię zazwyczaj ostrzałkę, a potem szukam ... i znajduję jak już nie potrzebna, na gwałt jest  😡. Dzięki tej kieszonce mam plan - już gubienia nie praktykować 😉.

Za wzór jednak Twoja posłużyła 😉  :kwiatek:, a wykonanie jak zawsze mistrzowskie  :kwiatek: .

Moja też ma uszy, choć nie mam takich uchwytów na boksie jak masz Ty, jednak jak strugam konia koleżanki to stoję z nim przy takich rureczkach i tak sobie pomyślałam, że te uszy przy torbie jednak wykorzystam 🙂.
Isabelle, tu akurat tylko do przymiarki. Raz miała na krótką jazdę, ale głównie chodziło o zdjęcia  🙂
ivett, ta jedna derka jest w kolorze fuksji, czy tak mi monitor ja wyświetla?

to malinowa czerwień 🙂

A tu wiśniowy padzik w wersji vss

ivett wisniowy najlepszy!  👍
ja dopiero zaczynam cokolwiek robić:
pierwsze uszy:

owijki:
(zawinięte na szybko i tylko do zdjęcia, więc kiepsko  😉 )

podkładki:
troche pofalowane wyszły na brzegach ale dobrze sie na kucysiu ukladaja:

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
15 marca 2012 21:44
ivett, kurcze, zdjęcia zupełnie nie oddają tego wiśniowego koloru! Wychodzi 10000 razy gorzej niż w rzeczywistości.
wiem. Za słaby aparacik mam
ivett gdzie moja torba!  😜
uspokój się  🤣

W poniedziałek powinnaś ją mieć🙂
Nie mogę się uspokoić, myślałam, że już jutro wsadzę w tą cudowną torbę moje cudowne ogłowie, ale trudno się mówi. Wybaczam ci i będę czekać na poniedziałkowego listonosza z utęsknieniem, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😅

juliadna   siwek czarnogrzywek <3
15 marca 2012 22:08
hanoverka wariatka  😁 ale się nie dziwię bo Ivett robi super rzeczy  😍
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
15 marca 2012 22:15
hanoverka a jak zostawi avizo ?  😲 👀
juliadna prawda! 🙂
Biczowa, nie zostawi bo ja czaję się zawsze na niego z rana i wiem kiedy chodzi 😁 Chciałam powiedzieć, że właśnie zamówiłam pokrowiec na siodło do kompletu 😵
15 marca 2012 22:26
hanoverkarozumiem że czaisz się na listonosza ,czyhając za rogiem bloku z lornetką  😁 
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
15 marca 2012 22:29
I z workiem, w końcu nie jest łatwo złapać takiego zdrowego listonosza 😁
15 marca 2012 22:33
u mnie P. Listonosz jeździ na "pyrkawce" i słychać ją na całą wieś ^^ więc mam czas się przygotować do napaści 😁
Mój listonosz jest zawsze w godzinach od 10 do 12.30 i ja zawsze jestem w tych godzinach w domu, słyszę jak wchodzi bo drzwi się głośno otwierają i on się tłucze 😁 Poza tym mój pies też dokładnie wie kiedy chodzi listnosz, drze japę niemiłosiernie wtedy 😂

Także czekam na paczkę od ivett, jak dojdzie zrobię foty całego mojego kompletu toreb 😀
agull   Dążąc do celu
16 marca 2012 10:01
A ja znowu uszyłam podkładki (tym razem trochę mniejsze, by nie wystawały spod owijek  😉)

I cała trójca  😁
agull Fajne 🙂 Dla  siebie czy dla kogoś?🙂
agull   Dążąc do celu
16 marca 2012 11:06
Tuptek na własny użytek 😀
A już biała frota zamówiona, więc będzie tego więcej  😁
asds   Life goes on...
16 marca 2012 11:27
Ivett

Padzik mega!!! To czyjś zakup?
jeśli pytasz o ten z konikiem, to tak
sei   . let's grow old together & die at the same time .
16 marca 2012 11:38
ten czerwono-wiśniowy pad jest obłędny  😜 poczekam tylko jak ivett zdąbedzie królewski granat i już wiem co z tym zrobimy  😀iabeł:
a jaki to jest ten królewski granat ?? 🙂
Jak dla mnie królewski niebieski czyli royal blue to nic innego jak Anky Olympia Blue
Od dawna was podziwiam a dzis odwaze sie dodac naczolki hand made 🙂

pikabu genialne!!  😀 super wyglądają i pomysł kreatywny !!
idaczerwcowa dzieki  😡 moze odwaze sie wrzucic jeszcze kilka, udalo mi sie wymyslec juz kilka splotow wiec mam juz kilka naczolkow
pikabu,  mega! juz gdzies takie widziałam. wstawisz lepsze zdjęcia? bo te malutkie.

opiszesz jak to robisz krok po kroku? pochwal się! superowe są 🙂
Isabelle wystawialam je w ogloszeniach na r-v jak jeszcze byly stare ogloszenia i na allegro 🙂 niezbyt wiem jak wrzucic lepsze zdjecia.. jestem malo techniczna wiec jak jakas dobra dusza opisze na pw to wrzuce 🙂 A co do robienia to po prostu wymyslam sobie jaki chce miec wzor i staram sie wymyslec splot ktory bedzie pasowal 🙂 wiec metody zaplatania sa rozne. Potrzebny jest naczolek 2 do 4 tasemek dlugosci ok 2 metrow i fantazja. "Flo" robie wycinajac kawalek kartonu, na niego naklejam male "dziubki" zrobione z wstazeczek, pod karton doklejam 3 dlugie kawalki wstazki, przyklejam do naczolka i gotowe...

Niestety tlumaczenie rzeczy technicznych to jak widzicie nie jedna z moich mocnych stron
CeraŁ   dużo dużo zmian..
16 marca 2012 16:27
Ivett

Padzik mega!!! To czyjś zakup?

mój  😎  po drugiej stronie imię konia  🏇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się