DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Moon   #kulistyzajebisty
16 marca 2012 16:36
No właśnie - Mi się marzy Ivettowy padzik, w kolorze takiego głębokiego granatu, coś jak Ankowy granat ze standardów  😍
Ja czekam na moment aż Ivett wynajdzie gdzieś alcantarę w kolorze bardzo ciemnego granatu, wpadającego w czerń.
No właśnie - Mi się marzy Ivettowy padzik, w kolorze takiego głębokiego granatu, coś jak Ankowy granat ze standardów  😍

jak taki sie pojawi to bedzie mój napewno... 🏇
no niestety nie jest tak łatwo z wyszukiwaniem niektórych kolorków

Z granatowych rzeczy to tylko taką torbę ostatnio zrobiłam 😉

Zblizenie jednego z naczolkow i zbiorowe wszystkich ktore mialam pod reka 🙂

I linki do duzych zdjec

pikabu,  suuuuuper! strasznie mi się to podoba 😍
czy długo sie cos takiego robi?
jak się ta technika nazywa?
dałabyś radę wstawić krok po kroku, ze zdjęciami, jak uzyskujesz taką plecionkę?

Ivett, nie masz litosci... masz moze torbę na szczotki na zdjeciach 😀😀😀?
🙂
tylko tą fotkę mam
pikabu,  suuuuuper! strasznie mi się to podoba 😍
czy długo sie cos takiego robi?
jak się ta technika nazywa?
dałabyś radę wstawić krok po kroku, ze zdjęciami, jak uzyskujesz taką plecionkę?

Ivett, nie masz litosci... masz moze torbę na szczotki na zdjeciach 😀😀😀?

jedna sztuka zajmuje mi kilka minut :P Jak bede miala wiecej czasu to pokaze na pewno 🙂
o jejku, jak krótko! jak sie technika nazywa, moze cos wyszukam na jej temat?

Ivett, chodziło mi o taką torbę jak np eskadron, na ramię 🙂
a taką 🙂
jeszcze nie robiłam 🙂
Obawiam się, że wykonanie takiej torby na szczotki jak u Eskadrona przy pomocy DIY nie wyjdzie taniej, lecz dużo drożej. Zbyt wiele taka torba ma bajerów.
Duża firma zdobywa materiały tanio, więc myślę, że zlecanie takiej torby komuś do uszycia nie będzie opłacalne.
uważam, że bardzo dużo w tym racji
ciekawa byłam wersji "made by Ivett" zwyczajnie 🙂

(bo poza  niewielką różnicą w ilosci kieszeni i metkami nie widzę róznicy miedzy yorkiem za 28 a eskadronem za 140 ) 🙂
aa...to nie miałam okazji porównywać Yorka do eskadrona, ale własnie kupiłam eskadronową na wyprzedaży w equishopie za 90 zł i uważam, że gdyby robić to osobiście, to oprócz 2 rodzajów materiału, taśmy jednokolorowej, taśmy barwnej, usztywnienia na spód potrzebujemy również kołeczków na spód, suwaka, gumki zabezpieczającej kieszenie, siateczki na kieszonkę, elastycznego pałąka do górnego brzegu torby.  Zgromadzenie takich materiałów pierwszego gatunku, uszycie tych wszystkich drobiazgów, robocizna.....no chyba nie wyszłoby 90 zł.  😉
Torby DIY wyszłyby droższe, niż prototypy w sklepach.
( śliczna ta torba swoją drogą, nosze w niej żarcie na dyżury, nie umiałabym zostawić jej w stajni)  😍

edit- na żywo nie widziałam, ale widzę na zdjęciach. Funkcjonalność toreb oczywiście porównywalna. Ale diabeł tkwi w szczegółach.  😍

tunrida,  ja tylko pobieżnie wziełam oglądnełam w sklepie, bo powiedziałam sobie,  ze nie dam sie zwariować i nie kupię kantara z uwiązem, które rdzewieją za 200 zł, chocby nie wiem jak pięknych, ani derki polarowej za 300 zł, mimo szpanerskiego napisu 😉
wiec nawet nie zastanawiałam sie nad eskadronową torbą bo ją dyskwalifikuję na wstepie
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
16 marca 2012 18:44
No to zrobiłam zdjęcia wiśniowego padu na koniu:

cieciorka   kocioł bałkański
16 marca 2012 20:59
Wrócę do fryza z 254.- też uważam, że wygląda świetnie! Jako koń w ogóle, jak również dlatego, że mnie przypomina fryza 🙂
2 foty plecionego naczółka - słabe koszmarnie bo robione komórką po nocy, ale dobre będą dopiero za tydzień 🙁
Wczoraj testowany - nic nie lata 😉

Passat ubierający się w firmie Caball otrzymał nowe ubranka terenowe.  😍

Ciężko złapać idealny odcień, bo na słońcu się zmienia.

I szary.

I cała kolekcja - moje ulubione kolory. (pierwszy żółty nie wyszedł, jest to taki odcień żółto-złoto-beżowego)

sei   . let's grow old together & die at the same time .
17 marca 2012 13:07
Anaa, muszę powiedzieć, że na koniu wygląda to dużo lepiej niż sote 🙂 naprawdę fajnie. chyba się do ciebie odezwę 😉
tunrida, w śliwce zjawiskowo!
Pod siodłem. Kurde chyba kupie skokówkę specjalnie do zdjęć haha bo na te rekreacyjne to parzec nie moge 😉
No właśnie.  😉
Sam pad widać, że ładnie i dokładnie wykonany.  😍
Ale siodło, otoczenie nie pomaga.  😉 Tak to już jest ze zdjęciami. Starczy, że fotka robiona słabym aparatem, w ponury czy za słoneczny dzień, pad się do fotki krzywo ułoży. Czasami sami go nei rozprostujemy na koniu. Czy też ułoży nam się krzywo. Itd itp.
Niby nic. Ale jednak......  😉
tunrida - pady są super, (np te kieszonki takie fajne- funkcyjne, ale estetyczne itd) ale czy jeśli są robione za zamówienie, to czy nie moga być skrojone pod kształt twojego siodła? zupełnie do niego nie pasują 🙁 jakby pad wystawał wszędzie tyle samo (a nie do tego siodło za pad) wyglądały by o wiele lepiej ... kupne to kupne, czasem ciężko znaleźć pasujący modelem, kolorem , funkcjami itd. pod konkretne siodło, ale gdy już robisz na zamówienie ? nie wolałabyś dopasowanego?
horse_art ale co ci nie pasuje jeśli chodzi o kształt? Toć to siodło jak każda skokówka. Żeby ładniej leżało, IMO należałoby podnieść trochę pad i miśka (czy tam żel) z przodu.
Chyba chodzi o górną część przodu gdzie jakby 'brakuje'.
No...widzę o co wam chodzi, ale ja to widzę dopiero na zdjęciach.  😉
Na żywo W OGÓLE tego nie widzę i nijak mi to nie przeszkadza. A na zdjęciach faktycznie- przedni profil mógłby być bardziej pod moją skokówkę, aż się prosi.

Do tej pory kazałam szyć Ivet kształt IDEALNIE JAK ANKA SKOKOWA- i dlatego tak leżą. Bo Anka skokowa też tak leży.  😉 ( Euro star Max też) ( gdybym wyjęła futro widać by było pad z przodu i byłoby lepiej) ( pojutrze spróbuję podnieść pad z przodu i ułożyć go tak, żeby wystawał bardziej równomiernie z każdej strony- zobaczymy czy się da)

Doobra- w następnym padzie, który zamówię zmienię sobie ten kształt.  😉 Nie zamówię "jak Anka skokowa", tylko zrobię "idealnie pod siebie".
myślę, że pod Twoim siodłem idealnie wyglądałby pad o takim kształcie jak ten wiśniowy z wyhaftowanym konikiem.

Zorilla, to chyba Twój najlepiej wykonany pad 🙂
No......skokówkę mam stosunkowo od nie dawna. Dotychczas Anki leżały idealnie, ale faktycznie.....pod Winteckiem wszechstronnym.  😉 Tak się ufiksowałam na tym idealnym kształcie Anek, że nie zauważyłam, że już siodło mam inne.
Nie szkodzi.....kolejny pad zamówię w innym kształcie.
Na szczęście na żywo naprawdę mi to nie przeszkadza. Tak jak potrafi przeszkadzać mi masa różnych innych pierdów, tak to mi akurat NIE przeszkadza. ( i weź tu zrozum babę?  😀iabeł🙂
CeraŁ   dużo dużo zmian..
18 marca 2012 08:01
tunrida ja właśnie mam skokówkę o podobnym 'kroju' do Twojego siodełka 🙂. Ciężko mi dopasować jakikolwiek czaprak (a dla mnie z przodu musi leżeć idealnie) dlatego też np. Anky DL po prostu nie pasują pod to siodło. Z łezkami Eskadrona też jest bardzo ciężko 🙁. Ze zwykłymi w sumie też. muszę robić duże 'dziubki' ale znów podkładka mattesa nie pozwala na nie zbytnio :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się