KOTY

A dobrze. Miał raj jak 2 dni nie było Filipa (byliśmy z mężem tak chorzy że dziecko musieli zabrać dziadkowie). Kot wtedy był panem i władcą. Niestety po powrocie Filipa kot zrobił nam numer - podejrzewam że to miało coś znaczyć albo być czymś na zasadzie zemsty - zesrał się i zsikał do skrzynki z zabawkami małego która stała pod naszym łóżkiem 😀iabeł: Nigdy wcześniej nawet pierwszego dnia jak do nas trafił, nie zdarzyło mu się zrobić poza kuwetą. Zezłościł mnie.

A tak to super - rozrabia, je już suche (acana mu smakuje), uwielbia saszetki. Drapie w drapak. Jest ok.
aaa, ja chce bialego kota !!  😍
Muffinko, wyglada na to, ze Hugo bardzo chcialby byc waszym jedynym synkiem..  👀 zazdrosny jest..
Oj jest. Hugo o Filipa a Filip o Hugo 😉
Myślisz że to jednorazowy wybryk z tą kupą? Trochę mnie to zmartwiło. Mam nadzieję że się nie powtórzy.
A jednak gdyby...to jak reagować?
najlepiej umyc wszystko bardzo dokladnie aby zaden slad zapachowy nie pozostal.. I trzymac kciuki.. Ja w takich sytuacjach staralam sie jeszcze przechytrzyc sprawce i stawialam w newralgicznym miejscu miseczke z zarciem ..
TinaTigra   ...w życiu piękne są tylko chwile...
27 lutego 2012 17:09
Można także, cytryną wypłukać, koty nie lubią zapachu cytrusów. Jak moim kotom sie zdaży wpadka to to miejsce traktuję cytryną- pomaga .
Ok, dzięki. Dziś narazie bezbłędnie trafia do kuwety. Zabawki dobrze umyłam i schowałam bo i tak młody się nimi nie bawi. A miejsce dobrze wymyłam, jutro kupię cutryne i spryskam.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
28 lutego 2012 16:13

Będę z Rudą, a Wistra będzie z Tygrysiem i jedną z dziewuch 🙂
Zapraszamy 🙂
śpioch
Notarialna, Wistra, powodzenia!

Mama wzięła od poprzedniej właścicielki rodowód Szarego, który, jak się okazało, nazywa się rodowodowo Assasin. Szary jest oficjalnie liliowy 😀
Widać kto tu rządzi  😎
Tiguan będzie tylko po odbiór nagrody 😉

Glitne w Helsinkach. Ależ za nią płakałam  😡

Czy ktoś z Was miał do czynienia z FURminatorem? Są bardzo sprzeczne opinie, jedni wprost zachwalają, bo w końcu sierśc nie lata po chałupie i jest jej duuużo mniej, z kolei inni, że uszkadza włos kota i wyrywa podzerstek. Z drugiej str zastanawia mnie cena, jak wprowadzili je na rynek to kosztowały ok 150 zl, teraz ok 20-30.
Chcę takie cuś sprawic ragdollowi, teraz okres linienia, więc domownikom by się przydał.....sama nie wiem

Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
02 marca 2012 08:43
konia44, mam w użyciu dwa furminatory:
- jeden dla konia (Kulesław nie narzeka)
- jeden dla psów (oba nienawidzą)
Kota bym tym nie tknęła, szkoda włosa (tak, rwie podszerstek).
Aleeeeeeee mam upierdliwego kota!!!!!  😎 ale lubię go bardzo 😉
Dworcika   Fantasmagoria
02 marca 2012 15:10
Moja kicia zdała egzamin na wzorowego pasażera linii kolejowych PCC Arriva 😎 A dziś zrobiła swoją obecnością niezłą furorę nawet. Samym swoim jestestwem.
Obecnie jeździ po cichutku, nie buntuje się przed jazdą pociągiem, gapi się przed oknem i generalnie możemy jechać na wycieczkę koleją transsyberyjską ;]
02 marca 2012 16:19
Dworcika, ja wiele lat jeździłam na wystawy WYŁĄCZNIE pociągami. Koty po prostu uwielbiały ten kolejowy rytm bujania. Jeździliśmy ekipą 3-4 ludzi + stado kotów na przedział. Oj, działo się  😉
Moja Glitne uwielbia samolot....
02 marca 2012 16:28
wistra, zazdraszczam. Polcia miała kilka lotów, za każdym razem było coraz gorzej, a przy ostatnim przelocie - pełna histeria i wycie. RUSków jeszcze nie puszczałam samolotem, ale... kto wie; dostałam interesującą propozycję z Genevy (a w zasadzie to Honsu dostał, ale jako jego menago chyba zabiorę się razem z nim). Czyli jakiś lot się może szykować.

EDIT: Kłamstwo, Kamyk poleciał przecież do Chicago, ale już z nową rodziną. Problemów nie raportowali.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
02 marca 2012 17:17
Ufff, dzisiaj z ruda byłam u weta na kontroli przed niedzielnym pokazem. Pięknie dała się obmacać 'po sędziowskiemu, nie zgłaszała żadnych problemów 😉 . Za to przy zadku był problem, bo jednak jest tam jakaś nadwrażliwość. Wet stwierdził, że może mieć naderwane więzadło (?).
Nosz, wyrwałabym nogi z zadu temu bachorowi co targał ją jak workiem za ogon. 😤
cieciorka   kocioł bałkański
02 marca 2012 17:41
Kitucha nie lubi Furminatora, pewnie ją drapie. Nie wyobrażam jednak sobie już życia z Rudym bez Furminatora. Chyba utonęłabym w kłakach. On uwielbia czesanie.
Furminatora nie używałam, za to odkryłam gumową szczotkę. Nie zamieniłabym na nic innego.

Alvika - Glitne w samolocie wyglądała z torby i musiała wszystko, absolutnie wszystko obejrzeć. Zapuszczała "żurawia" i zaczepiała pasażera obok  😁
02 marca 2012 18:24
wistra, guma dobrze wyciąga- kiedyś zachwyciłam się gumową rękawiczką. Cały czas coś wychodziło- aż został łysy placek! :P
Kot leciał na pokładzie?
Leciał na pokładzie, na kolanach 🙂
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
02 marca 2012 19:17
Witam Was.
Jestem szczęśliwą właścicielką mojego kotka dachowca o imieniu : Rambo(tak ma w książeczce), lecz każdy woła do niego Cicik.
Cicik to młody kociaczek mający pół roku jest u mnie od kąd miał jakieś 2-3dni, nie widział jeszcze, a wzięłam go gdyż był mały, słodki i chudy.
Zmusiło mnie do tego to gdyż jego matką była dzika kocica(koty są dokarmiane przez wszystkich tutaj) niestety kolega mojego brata, który ma 9lat(gnojek jeden) postanowił zabić ich mamę miażdżąc jej głowę cegłą(jak się o tym dowiedziałam to oczywiście zawinęłam ciało kocicy w stary koc i zakopałam a gnojek dostał porządnie w tyłek) przez co mój Cicik ma chorobę sierocą polegającą na ssaniu najchętniej palców, policzka, brody ucha lub czego tylko się da.
Niestety dzisiaj nie dodam zdj. bo zagubiłam gdzieś kartę pamięci od aparatu.
Dworcika   Fantasmagoria
02 marca 2012 20:54
AtlantykowaPanna, $%&@#! skopać d*psko gówniarzowi to za mało... biedna koteczka 🙁
Cicik był jedynym kociakiem w miocie? Dobrze, że udalo Wam się go wykarmić, czekam na zdjęcia 🙂
02 marca 2012 21:08
nie, niestety reszta...[*] 🙁

Muszę mu coś pstryknąć. Rodzice nie na widzą kotów a bez Cicika żyć nie mogą, jak wyjdzie na dwór to zaraz jest gdzie jest Cicik, specjalnie dlatego ma obróżkę z dzwoneczkiem.
Jak otwiera ktoś lodówkę to zaraz przybiega i miałcze, a wychowywaliśmy go na butelce i też moja sunia się nim opiekowała i co dziwne na kota często zastaję go w wannie i jeszcze sam wode puszcza  😂 bo wystarczy, że łepkiem do góry weźmie🙂
02 marca 2012 21:09
zdecydowanie za mało, sama bym mu tę cegle rozkruszyła na łbie
02 marca 2012 21:11
Dokładnie, ale cóż zrobić tacy ludzie nie powinni istnieć!!!!!
edit: Dyskryminacja ?  🙄
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] nadmierna edycja posta. bez wiekszego wplywu na dyskusje, dlatego tylko zielone ostrzezenie, ale jednak juz niemile widziana.
wez sobie daruj takie opowiesci prosze cie...  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się