Arroch a u Rafalskiego nie ma?
witam. mam pytanie. odbiegnę od tematu, może się to pojawiło, ale ciężko tle stron przeczytać.
czy ktoś może coś słyszał o powstającej stajni na Sławinku ? konkretnie okolice ulicy Sławinkowskiej, koło końcowego przystanku 18.
jak tamtędy jeżdżę, rzeczywiście widzę, postanowiony duży budynek, doszły mnie słuchy, że ma być tam stajnia, ale nie udało mi się dowiedzieć nawet o jakim charakterze. może ktoś coś wie na ten temat ?
Jasnowata jeśli masz namiar na jakiegoś z Puław, to byłabym wdzięczna :kwiatek:
Ja jakieś 2 lata temu szukałam u nas rymarza też do pierdoły (trzeba było przyszyć 3 cm odprutej od tyłu tybinki). znalazłam trzech w okolicy wszyscy wykręcali się, że siodeł nie robią, tylko torebeczki, paseczki itp., ostatniemu niemal siłą to siodło wepchałam, zrobić zrobił, ale brzydko (na szczęście w miejscu niewidocznym podczas użytkowania) i stękał przy tym za dwóch :/
inniejsza prawdę mówiąc wiem tyle co ty - też widziałam budynek i słyszałam, że to będzie stajnia, ale bez konkretów jakichkolwiek /spróbuję się czegoś dowiedzieć, ale nie wiem czy znajdę kogoś kto będzie w stanie określić jej przyszły charakter/
Azzawa, ja siodło do zszycia zanosiłam do tego kaletnika na Piłsudskiego. Tam co się przez "bramę" w kamienicy wchodzi, torebki naprawiają. nigdy mi problemów nie robił.
Ja też polecam rymarza z Krasnegostawu.Ostatnio zrobił mi nowe przystuły.Bardzo rzetelna robota. 😉
ten na Piłsudskiego to właśnie ten stękający 🤣
Również polecam rymarza z Krasnegostawu, wymieniał mi przystuły i naprawiał terlicę 🙂
Doszły mnie ploty że likwidują Kapriolę prawda?
Poprawiłam bo pisałam z telefonu.
Kto to wymyślił? 🤔wirek: 😲 Nic sie nie likwiduje 😀 😲
Zgadza się 😉 To tylko plotki
Też mi coś nie pasowało ale wolałam się upewnić 🙂
aien, może tej nowej częsci nie widziałam akurat, nie wiem. Pamiętam, że zamiast ścian czy jednej ściany były poprzeczne rury czy deski (dość dawno to było)... w przypadku zawalenia się konia w boksie... yyy zgroza...
no i było brudno - czytaj czarno w boksach...
może akurat trafiłam na jakiś średni dzień a na codzień jest czyściutko. I owszem za 350 zł nie ma co wymagać wielkich luksusów, ale zważając na to, że stajnia jest spory kawał od LBN oczekiwałabym za tę cenę właśnie czyściutkiego boksu, dużo i dobrej paszy (choć przy gospodarstwie własnym, to pewnie na to nie macie co narzekać 🙂 ) no i codziennego padokowania...
dzięki za info o rymarzach 🙂
Hmm, nowa część liczy 26 boksów, stara boksów 6 (nie liczę oddzielnej stajni gdzie są 3 boksy dla ogierów).
W nowej części pomiędzy boksami są deski 2calowe (jakie rury, jezusmario, jakie rury?!) z tego względu, że są one wyciągane, bo gnój jest wywalany nie ręcznie, a turem, więc po wyciągnięciu desek robi się jakby korytarz tam gdzie są boksy i w ciągu dnia można wywalić jedną stronę. Wiosna, lato i jesień - mój koń chodził od rana do nocy (konie nie chodzą tylko wtedy, gdy nie ma nikogo w domu, czyli np drugi dzień świat bożego narodzenia, jakiśtam festyn czy insze uroczystości), zimą wychodzi na 6godzin, bo konie są puszczane na padoki przy domu na dwie tury.
Na paszę nie narzekam, choć miałam spięcie gdy prosiłam o mniejszą dawkę owsa. Boksy są 3x3, te większe są 3x4 dla matek ze źrebakami. Każdemu odpowiada coś innego, dobrze karmią, dużo pastwisk, gdzie zawsze jest trawa i oczywiście tereny, tereny 🙂 w tym roku stajnia była odmalowana od wewnątrz. Czarno jest wtedy, gdy grubasy wszystko wyjedzą (one są wiecznie głodne, niestety...), albo gdy stajenny nawali. Od miesiąca jest nowy stajenny, bardzo przyjemny człowiek 😉
cofam postaaa
nie ma sensu na tym forum zamieszczac informacji, zaraz wkrada sie chora krytyka, podważanie czyiś opinii, kpina i wyśmiewanie...
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] calkowita edycja posta
jest jeszcze co najmniej jedna stajnia w Lublinie, gdzie boksy są codziennie sprzątane (chyba poza niedzielą). niestety właściciel nie życzy sobie upubliczniania jego danych, ani w tej chwili nie posiada wolnych boksów. i wiem, że kolejka tam spora z końmi do niego. jak coś to PW
Chciałam poinformować, że zawody w lutym w stajni Piker zotały odwołane :/
Kurcze szkoda 🙁
A myślicie, że te szkoleniowe parkury w niedzielę w Fideliusie dojdą do skutku? Bo nie ma jeszcze propozycji. Albo może ktoś był w zeszłym tygodniu- jak wrażenia?🙂
sory ale jeśli ktoś kto cyka takie foteczki i ma czelność organizować kursy za pieniądze to witki opadają . 🙇
sory ale jeśli ktoś kto cyka takie foteczki i ma czelność organizować kursy za pieniądze to witki opadają . 🙇
takie foteczki- w sensie jakie? Twoim zdaniem?
Kurczę, może ja w FaMaGuście też powinnam zacząć takie kursy prowadzić? I koniecznie zdjęcia podpisywać, mam lustrzankę, jestem pro 😜
Edit. jednak coś pomyliłam ;P.
ano takie jakie prezentuje na swojej stronie , moim skromnym laickim zdaniem - jestem na NIE .
cofam postaaa
nie ma sensu na tym forum zamieszczac informacji, zaraz wkrada sie chora krytyka, podważanie czyiś opinii, kpina i wyśmiewanie...
Nie rozumiem po co ta uraza i unoszenie się honorem. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a to, że nie jest ono pochlebne, nie powinno powodować u Ciebie takiej reakcji. Za tego posta powinnaś dostać ostrzeżenie, bo całkowita edycja jest niezgodna z regulaminem.