DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

wrrr a 237 jak sie nie otwierała tak sie nie otwiera 👿
m.indira   508... kucyków
05 lutego 2012 06:43
przepadła w czeluściach netu... jedyna możliwość by ją odtworzyć to apel do osób które coś na niej skrobnęły by zrobiły to powtórnie
deborah   koń by się uśmiał...
05 lutego 2012 07:37
Więc wlrzucam ponownie zdjęcia Derki zimowej. Absolutnie kocham ten kolor

pozomeczka1   jazda w harmonii z koniem jest sztuką
05 lutego 2012 07:42
Z powodu 237 która nie działa zapytam jeszcze raz:
Ma ktoś szablon na kaptur?bo chce uszyc ale nie chce bez szablonu,bo nijaki wyjdzie  😕
kurcze a myślałam, że mi ktoś odciął dostęp :P
deborah, nono lateksik 😁 kolor cudny
wiem, ze nie konskie ale też się pochwale 🙂 Krysia w derce (zalecenie weterynarza) juz o rozmiar za mała :p niedługo szyjemy nowa 🙂 z lepszym patetem (to byla moja pierwsza w zyciu derka)
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 lutego 2012 11:15
O, to ja też się pochwale 🙂 Mopsik w sweterku własnej roboty 🙂 Zdjęcie z samych początków zimy, teraz psinka chodzi w cieplusiej derze (też robionej przeze mnie, ale nie mam zdjęcia  😡 )
Deb kolor rzeczywiście super 🙂 Chyba escada szyła z podobnego 'świąteczną' derkę dla swojej?
Zorilla jesteś mistrzem informatyki :P

To ja dorzucam zdjęcia mojego krzywo przepikowanego czapraka ( nie śmiać się - moje pierwsze szycie :P ) ze zmieniona lamówką. Teraz jest dużo lepiej.

Może mi jakaś dobra dusza powiedzieć gdzie mogę dostać taśmę rypsową w ilości ponad 10 metrów?? To taka jaką obszyty jest czaprak ze zdjęcia, wygląda prawie jak parciana, tylko jest bardziej miękka. Pytam bo u mnie w pasmanteriach jest, owszem, ale zazwyczaj kawałek 4-6m w danym kolorze. A panie raczej się nie garną do tego żeby mi większą ilość sprowadzić. 🙁 A potrzebuję do obszycia derki.

Czym obszywacie swoje derki-polarówki?
a bryczesy szyłyście ?  🏇
Ja się szykuje od x czasu.... Jak ze wszystkim 😀 Ale kiedyś uszyje!

Co do derki to ja bd obszywac taśmą nośną 25mm.
Lepiej ten czaprak wygląda z nową lamówką.
ja też dorzucam swoje fotki bo na 237 nie weszły
inny wzór- robione na zamówienie
wilczyk, Krysia i ubranko absolutnie przepiękne. I te kokardki 💘
No ja tak myśle jak uszyć  🙄
Dora123 - jak zrobiłaś te cudeńka?🙂
pozomeczka1   jazda w harmonii z koniem jest sztuką
05 lutego 2012 14:45
Ok znalazłam szablon i wzięłam sie do szycia, a oto jego efekt:

Niebieski kapturek z literką "A"(bo koń ma na imię Artedeusz).Niedługo dodam zdjęcie na modelu  😀
Od razu powiem że to jest moja pierwsza w życiu rzecz uszyta na maszynie.
corralline śliczny sweterek! Sama bym chciała podobny 😁
Martuha dzięki  :kwiatek:
Taki dziś zrobiłam. Biały. Zaraz skończe też ujeżdżeniowy. Ale obawiam się że będzie kosztować mnie to zdanie jutrzejszego egzaminu z rachunkowości czyli najgorszej rzeczy świata.
Sio   nowe wcielenie marchewki
05 lutego 2012 20:33
strona 237 została uprowadzona...może ACTA zablokowało... 🙁  Skoro jej nie ma - to nie. Wrzucę jeszcze raz 🙂 I to z wczoraj zrobionym dodatkiem 🙂
Zdjęcia 1 i 2 to szajbutelka na wino-Sowa (sówka-winówka)
Zdj 3 marchew naturalnych rozmiarów (a nawet troszkę większa-sama część marchewkowa ma ze 25 cm) z błogą miną dla koleżanki na urodziny
Chwale sie bo dzieki Meżowi mam dzisiaj zdjęcia zielonego kompletu 😀

Hypnotize, cudo 😍 ja to w ogóle uwielbiam zielony, a z rudymi świetnie się komponuje 😀
hypnotize  z czego ty robisz te czapraki że one są takie idealne  👍
maiiaF
dziekuję 🙂 A ta zielen faktycznie rudemu pasuje, chociaz ja osobiście zieleni nie lubię 🙂

dora125
Ze zwykłego bawełnianego materiału 🙂 i dziekuję za miłe słowa 🙂  :kwiatek:

A przed chwilą powstał jeszcze taki :
cieciorka   kocioł bałkański
05 lutego 2012 22:30
corralline, śliczny pies w pięknej derce 🙂
wilczyk, ale odjazd! kocina cudna. dlaczego doktor zalecił derkowanie?
Hypnotize, takie male czepianie sie z mojej strony- zalatw czarnego haka, albo przerobcie, bo zdjecia piekne i az szkoda tego miszmaszu kolorystycznego.
katija no, w sumie racja i w sumie to 95% haków jest jasno brązowa w momencie gdy 95% osób używa czarnego sprzetu. I gdzie tu sens?

To Wam jeszcze takie coś pokaże 🙂
Zorilla
Przez Ciebie zaczał mi się mazyc taki futrzany popręg :P 😉

Katija
Przy tym mrozie nie chciałam zakładać wędzidła, stad ponownie na zdjeciach hack, ale zgadzam sie z Toba, wygląda beznadziejnie i powinien byc chociazc zarny zeby to jakos uszło.
Hypnotize konio-emblemat jest zarąbisty, super precyzyjny i proporcjonalny, naprawde respect! 🙂

zrób czerwony czaprak z czarnym koniem i czarną albo żółtą lamówką -  będzie jak ferrari  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się