wiem, ze nie konskie ale też się pochwale 🙂 Krysia w derce (zalecenie weterynarza) juz o rozmiar za mała :p niedługo szyjemy nowa 🙂 z lepszym patetem (to byla moja pierwsza w zyciu derka)
O, to ja też się pochwale 🙂 Mopsik w sweterku własnej roboty 🙂 Zdjęcie z samych początków zimy, teraz psinka chodzi w cieplusiej derze (też robionej przeze mnie, ale nie mam zdjęcia 😡 )
To ja dorzucam zdjęcia mojego krzywo przepikowanego czapraka ( nie śmiać się - moje pierwsze szycie :P ) ze zmieniona lamówką. Teraz jest dużo lepiej.
Może mi jakaś dobra dusza powiedzieć gdzie mogę dostać taśmę rypsową w ilości ponad 10 metrów?? To taka jaką obszyty jest czaprak ze zdjęcia, wygląda prawie jak parciana, tylko jest bardziej miękka. Pytam bo u mnie w pasmanteriach jest, owszem, ale zazwyczaj kawałek 4-6m w danym kolorze. A panie raczej się nie garną do tego żeby mi większą ilość sprowadzić. 🙁 A potrzebuję do obszycia derki.
Ok znalazłam szablon i wzięłam sie do szycia, a oto jego efekt:
Niebieski kapturek z literką "A"(bo koń ma na imię Artedeusz).Niedługo dodam zdjęcie na modelu 😀 Od razu powiem że to jest moja pierwsza w życiu rzecz uszyta na maszynie.
Taki dziś zrobiłam. Biały. Zaraz skończe też ujeżdżeniowy. Ale obawiam się że będzie kosztować mnie to zdanie jutrzejszego egzaminu z rachunkowości czyli najgorszej rzeczy świata.
strona 237 została uprowadzona...może ACTA zablokowało... 🙁 Skoro jej nie ma - to nie. Wrzucę jeszcze raz 🙂 I to z wczoraj zrobionym dodatkiem 🙂 Zdjęcia 1 i 2 to szajbutelka na wino-Sowa (sówka-winówka) Zdj 3 marchew naturalnych rozmiarów (a nawet troszkę większa-sama część marchewkowa ma ze 25 cm) z błogą miną dla koleżanki na urodziny
Hypnotize, takie male czepianie sie z mojej strony- zalatw czarnego haka, albo przerobcie, bo zdjecia piekne i az szkoda tego miszmaszu kolorystycznego.
Zorilla Przez Ciebie zaczał mi się mazyc taki futrzany popręg :P 😉
Katija Przy tym mrozie nie chciałam zakładać wędzidła, stad ponownie na zdjeciach hack, ale zgadzam sie z Toba, wygląda beznadziejnie i powinien byc chociazc zarny zeby to jakos uszło.