Konie czystej krwi arabskiej

Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 stycznia 2012 14:36
zduśka, będzie 23-24 czerwca.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
21 stycznia 2012 14:41

a powiedz mi gdzie to znalazłaś ? bo ja szukałam w necie i nie znalazłam  👀
Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 stycznia 2012 14:43
Na stronie PZHKA  🙂
21 stycznia 2012 15:11
Na stronie PZHKA  🙂

no tak  😉 dzięki !
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
21 stycznia 2012 16:18
No to Diamentowa Dina: Frania 🙂

pamiętam ją 😍mam nawet gdzies fotki z nia jak byla młodsza sporo... 😉 ...wsztystkie po cyprysie  wyszły siwe a ona jedyna gniada wyszła  😁  mam nadzieje ze jest grzeczna...Dina była kiedys w Płońsku ,zastanawiam sie gdzie moze byc teraz 😎

Ktoś się wybiera z koniem?  👀
21 stycznia 2012 20:53
[quote author=Wojenka link=topic=752.msg1269156#msg1269156 date=1327156591]

Ktoś się wybiera z koniem?  👀
[/quote]

w końcu ja bym chciała  😉 ale nie wiem jeszcze jak to wyjdzie  🙄
Trzymam zatem kciuki żeby się udało.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
22 stycznia 2012 06:39
Ja (jak nie zapomnę 😁 ) wpadnę focić. Zduśka, mam nadzieję że uda ci się wpaść bo jestem fanką twojego rudzielca i z chęcią zobaczę go na żywo 😀
AtlantykowaPanna   "Jeśli idziesz przez piekło- nie zatrzymuj się!"
22 stycznia 2012 06:50
No mogę się tu dopisać z moją kruszynką:
Polsemia po El Azemie od Porfiri od Ararata🙂
22 stycznia 2012 08:01
AtlantykowaPanna napisz coś więcej o Niej, od kiedy jest u Ciebie ? i więcej zdjęć poproszę  😀

muszę z chłopakiem ostro w takim razie popracować, zastanawiam się czy nie zapomniał czego był nauczony - a ja w tej kwestii laik jestem  😎
i muszę jeszcze opatentować coś na jego co roczną przypadłość wiosenno-letnią "zjarany ryjek"  😵

22 stycznia 2012 08:09
Zduśka, jak kremy z filtrem nie działają na pysio to może spróbuj maski przeciw owadowej/ na head shaking, takiej na nos. Znam taranta który miał wrażliwe okolice oczu i chodził właśnie w masce nie po to żeby owady go nie żarły ale po to, żeby mieć oczy "zakryte", coś w tym stylu:
22 stycznia 2012 08:24
z kremem próbowałam - kupowałam larosche ( czy jak tam się pisze ) z filtrem 60 i nie pomagało - może troszkę mniej mu słońce nos popaliło. Ale problem jest taki, że kremem należało by co kilka godzin mu nos smarować a wiadomo jak to jest w pensjonacie.
Maska też była testowana - przyszyłam ją na stałe do kantara i niestety nie przylega tak idealnie jak przy ogłowiu, dodatkowo Callisto należy do koni typu "wepchnę ryj wszędzie , gdzie się zmieści" - i maska była non stop porwana albo zagięta d góry
o tutaj rudy w masce

chyba najprościej będzie wypuszczać go na padok wcześnie rano a później na wieczór ( tylko wtedy są znowu owady ) ... no dramat  🤔wirek:
22 stycznia 2012 08:38
Polsemia jest od lipca u nas, urodziła się 22.03.2009, jest płochliwa ale nad tym pracujemy ciągnie ją w kierunku skoków, ma 145cm i jak się spłoszyła wyskoczyła nam przez bramę. Niedługo mamy sesję więc będzie więcej fot. Co jeszcze chcecie wiedzieć?
22 stycznia 2012 08:41
Zduśka, a maska bardziej giętka? Tylko jak to przymocować "dołem"? Kurcze, może Ivett by coś wymyśliła? Bo jedyne co mi do głowy przychodzi na tyle elastycznego to kaganiec ale przeca nie po to na padok wychodzi żeby w kagańcu łazić 😁 Frędzle na nachrapnik też by mogły nie zdac egzaminu bo by się po prostu przesunęły i tyle :/ Pozostaje znaleść kogoś kto go będzie smarował 🤣
Czy ja dobrze pamiętam że oferowałaś dzierżawę Callisto czy mi się to przyśniło? 😂
22 stycznia 2012 08:53
kaganiec mam - ale szkoda mi chłopaka  😁 , frędzle tak jak napisałaś raczej się nie nadadzą , więc zostaje krem z filtrem i puszczanie w godzinach mniejszego natężenia słońca.
edit : jakiś czas temu oferowałam faktycznie dzierżawę  😉

AtlantykowaPanna chyba nie ma kobyłki w bazie koni co ? a z tą bramą to tak na serio piszesz ? 👀
22 stycznia 2012 08:56
Niuni chyba nie ma. Z bramą piszę serio 🙂
Nie wiem jak ona to zrobiła, ale talent ma na padoku non stop przez coś skacze jak zostawię po innym koniu to będzie biegała i skakała... Zdolna zobaczymy co z niej wyrośnie🙂
Moja będąc młodszą niż Polsemia przeskoczyła ogrodzenie, niedługo po przyjeździe do mnie 😉
zduśka moja też ma biały nos, nam pomogło smarowania filtrem i kremem bambino, żeby to złagodzić.
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
22 stycznia 2012 13:28
W bazie rodowodowej jest to, co się do niej zgłosi. Ciekawe pochodzenie ona ma.
o, zduśka, fajnie że się wybierasz z koniem, ja oczywiście będę z aparatem 😉
22 stycznia 2012 18:24
to mój nic nie przeskoczy  😀 ostatnio postawiłam mu niski krzyżak i mało się o niego nie zabił  👍

Marta Ty to chyba byś nie opuściła takiej imprezy hehe  😉 może się jakoś spotkamy ?
ja pewnie umrę ze strachu .. a ciekawe jak Rudy  🤣 słyszałam tylko , że  na tego typu imprezach bywa niegrzeczny  🤦
22 stycznia 2012 19:17
Na pewno bedzie obfocony ze wszystkich stron 😁
A jest jakiś plan na to co chcielibyście pokazać?
22 stycznia 2012 19:39
A jest jakiś plan na to co chcielibyście pokazać?

pytasz mnie ?  🙂 bo nie jestem pewna  👀
Tak, tak, Ciebie 🙂
22 stycznia 2012 20:03
aha, bo już myślałam, że coś przegapiłam  😎

powiem szczerze, że w tych tematach jestem kompletny laik. Posłuchałam się poprzedniej właścicielki i pokażę chłopaka , skorzystam z jej pomocy i doświadczenia i mam zamiar się temu bacznie przyglądać  😉 a mój cel to zdobycie licencji na kuce i małe konie a to pierwszy krok w tym kierunku.
zduśka
a co ma pokaz do licencji na kucyki??
Do niej to zdaje się trzeba przed komisją pokazać ze kon chodzi pod siodlem, cos tam oceniają, bonitują (?)
pokazy nie mają tu nic do rzeczy
22 stycznia 2012 21:27
a widzisz, i ja też tak myślałam, że to wystarczy - a w danym roku muszę jeszcze dodatkowo pojechać na pokaz , przynajmniej takie info dostałam w PZHK. Chyba, że mnie w błąd wprowadzili.
Arabowicze drodzy ,

Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie : ogier arabski NONET , ten  oto :

http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.php
Wiem że przez jakiś czas biegał na Służewcu
Gdzie znajdę jakieś zdjęcia , gdzie ten koń teraz jest , moze ktoś go zna ?
To ojciec mojej Karimy i muszę sie wreszcie czegoś o nim dowiedzieć ...i chociaż jedną fotke zdobyc na pamiątkę .
Please....
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się