konie małopolskie

huzarova pokaż karego 😉 Zawsze marzyłam o karym  😍 (ale ciii)
Brzoza, aby Mundial się nie dowiedział, bo jeszcze się obrazi ! Albo notorycznie będzie się brudzić, aby sprawiać wrażenie karego  😁

Na dodatek zimą ma słodką odmianę, którą widać na poniższej słit-foci

Zdjęcia autorstwa forumowej Tuptek  :kwiatek:
😜 Cudny!  😜 Niesamowite jak bardzo zmienia się jego maść. A Mundial jest wyjątkowo czystym siwkiem o to się nie martwię 😉
huzarova
A ten koń nie jest kary/c.gniady ? Bo skarogniade mają wyraźne "podpalania" na chrapach i słabiznach, widoczne zwłaszcza zimą  👀?
BTW Śliczny kon, po czym to ?
Się śmieję, że sakrogniady, w papierach kary 🙂
Aramis jest po Monsunie, matka Aluzja.
Dziękuję bardzo!
My mamy klacz karą i skarogniadą, obie koszmarnie blakną latem  😵 Jedna zimą jest kruczokara, druga wyraźnie "podpalana". Zawsze się nad tym zastanawiam, choć dla mnie mogłyby się równie dobrze przefarbować  😁
Aramis wygląda na bardzo sympatycznego zwierza 🙂

Monsun/Emir ? No to jesteśmy "kuzynkami" 🙂  🏇
Habanera/Emir
Aramis latem momentami staje się prawie, że żółty, a więc znam ten ból, bo wygląda bardzo niewyjściowo  🙄 Może to rodzinne ?  😁
o Siwku ( Beltari ) mogę jedynie napisac to iż jest mała paskudą, lecz kochana 🙂 troszke złosliwy i wybredny lecz daje rade ..
  ma 6 lat i został zajeżdzony dopiero 1.5 roku temu więc jeszcze młodziak🙂

Co do gniadoszki to młodziutka ma 4 latka, idealny koń w tereny 🙂
Skromnie, Parys 😉
matka Parodia, ojciec Kadafi
Nowszych zdjęć nie będzie, dopóki znów nie będzie przypominał konia, a nie okazałego mamuta  🤬
edit. literówka
Galopada  spotkałam Jafara!!! Grzeczny, miły, duuuuży!!! Dopasował się do stajni, pełen luz  😁  ruch po korytarzu go nie drażni, nie szczurzy się do koni. Stoi w derce. Ciekawa jestem jaki rozmiar na takiego wielkokonia trzeba  👍

aaaaaaaaa leci pw. Dasz rade czasami zrobić zdjęcie?  👀
Mam pytanie - czy ktoś coś ma po El Bonillo?
pokemon, raczej wątpię, by ktokolwiek miał coś po nim 😉 Ma podobno być pobrane nasienie i w tym roku zacząć krycie, ale zobaczymy. :kwiatek:
Wydaje mi się, że jeszcze nic nie krył, ale proszę mnie poprawić, jeśli jest inaczej!
To ja sie dolaczam z moim  😀

Graf - 28/06/2008

ojciec: ASPAN m/ EMIR m/ ARCYKSIĄŻĘ xxoo
matka: GRANDA II m/ LAMPAS m/ AKANT m

Tak wygladalem 8 miesiecy temu:

A tak teraz:

Huzarova, jako skarogniady jest przecudny!
pozdrawiamy Babcią Juratką złotą kurą  😉

galopada_ masz jakieś nowe zdjęcia/filmiki małopolaków z Żabna? Albo będziesz mieć? Bo jestem ich wielką fanką  😁

i pytanko do wszystkich. Zna ktoś osobiście ogiera Amor? http://www.bazakoni.pl/horse_767.html

albo konie po nim? Bo po zdjęciach wydaje mi się że bardzo ładnie skacze.
ulcia_jg w poprzednim poscie jest Jurata po Przedświt XIII-4

a tutaj razem ze swoją córką Jantrą po Bajcie

Dessa po Sadam po Askar

,,maluszek" po Huzar

Dolce Gusto po Sword xx

Jully Bell po Barlin Bej

Jetta po Huzar

i kwałek stada

łuu dzięki 😉

muszę przyznać, że Jantra  korzystniej ( moim zdaniem) wygląda na tych zdjęciach niż na tym na stronie 😉

a za Dessą chyba widzę kawałek Jutlandii ;P
galopada
A chłopaki, starsze gdzie  🤬
Jurata jest śliczna  😜
ulcia_jg tak, zdjęcie robione kilka lat temu w okresie kiedy nie wyglądała najbardziej korzystnie ( zrebak+problemy z zębami).  😉

armara jest śliczna, jezdza na niej i galopują 5-6 latki a dzisiaj w terenie mnie strasznie zbrykała  😁 jest moc!  😁
[quote author=galopada_ link=topic=98.msg1268104#msg1268104 date=1327075954]
armara jest śliczna, jezdza na niej i galopują 5-6 latki a dzisiaj w terenie mnie strasznie zbrykała  😁 jest moc!  😁
[/quote]
No wiesz u nas najwięcej powera ma kobita lat, za chwilę 18  😵 Co ona na wystawie wyprawiała - wyrwany z dziczy trzylatek  😁
Ale nie zmieniaj tematu, tylko dawaj karego  🤬
armara ale ona akurat niebrykająca ostoja spokoju 😁 tylko od kilku msc nie chodzila pod siodlem 😉

Moge zrobić jakoś po niedzieli zdjecia chłopakom  😉
[quote author=galopada_ link=topic=98.msg1268112#msg1268112 date=1327076272]
armara ale ona akurat niebrykająca ostoja spokoju 😁 tylko od kilku msc nie chodzila pod siodlem 😉

Moge zrobić jakoś po niedzieli zdjecia chłopakom  😉
[/quote]
Rób, rób. Koniecznie  🏇
Pokaże i swoją małopolkę
Elanda ur. 04.2009 od Emilki m  po Wiedźminie oo

galopada_ rób rób chłopakom 😉 i dziewczynom też a zwłaszcza Justine 😀
Azbuka a jak ona wzrostowo?  👀 chyba nieduża?

armara no ja nie lubie robic na tych zimowych padokach bo wszedzie ogrodzenia, budynki itp  🤔 ale sie zrobią  😉

ulcia_jg ok będę pamiętała o zdj Justine. Czekam na wiosnę, trzeba ją zajezdzić to się pewnie łatwo sprzeda ( bo juz na 100% wiadomo ze na matkę zostaje gniada a nie ona). Tak samo Jarowit po Jurandzie. Trzeba troche miejsca w stajni zrobić bo wszystkie boksy zajęte (36boksow) z tym ze odsadki stoją po 2  😵
galopada_ a jakimi ogierami macie na ten rok klacze pokryte?
Moje skarby  😉 
ulcia_jg w tym żadnymi. Trzeba najpierw troche młodzieży wyprzedać, żeby było miejsce dla następnych maluchów  😉
galopada_ buu szkoda 🙁 ale na przyszły rok kryjecie czy jeszcze nie wiadomo?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się