Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

na wzglad ze to naprawde jest karane bo to obrazanie mienia publicznego.

Niestety to zdanie nie ma sensu.

Całe szczęście podawane są fakty a sobasek132 również był informowany. Także możemy odetchnąć.
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 stycznia 2012 18:20
Zorilla, zdanie może miło by sens gdybyśmy tu zwyzywały tory (bo to chyba mienie publiczne 👀 ) 😁
wątek zamknięty
Dlamnie jestescie wszyscy zalosni, obgadujac. Jezeli macie cos do kogos to poprostu jej to napiszcie a nie piszecie na forum ;/

po zwróceniu uwagi bezpośrednio na fotoblogu, komentarze są kasowane, a osoba zwracająca uwagę (kulturalnie!) zostaje zwyzywana.
mienie publiczne, a to dobre 🤣
wątek zamknięty
Niestety jednak ma sens bo ona nie wyrazala zgody zeby ktos dawal jej tu zdjecia i o niej pisal
wątek zamknięty
12 stycznia 2012 18:25
Nie ma sensu bo nie można obrażać mienia publicznego, chyba że obrazisz jakiś przedmiot który jest własnością państwa a ona raczej takim przedmiotem nie jest 🙄
wątek zamknięty
Za prszeproszeniem Kawecan Ciebie mam gdzies pilnuj swojej dup*.!

Wybacz, ale jak jesteś na tym forum to powinnaś zachowywać poprawne zasady ortografii i interpunkcji.

Misskiedis
-  😁 😁
wątek zamknięty
12 stycznia 2012 18:28
Cierp1enie, ty się nie śmiej, to jak mówienie do ściany, już prościej tego zdania nie wytłumaczę 😂
wątek zamknięty
Tatianaaa, póknij się czymś ciężkim w swój zakuty łeb.
Skoro Ty obrażasz, to i inni Ciebie mogą obrazić.
"Kazdy ma inne podejscie do konia i kazdy w jakis sposob krzywdzi go"
taak - wypuśćmy konie na łąki! zabierzmy im siodła i ogłowia! niech biegają luzem! wtedy nie będą krzywdzone (a jak wilk zje konia??) hahahaha, to w ramach odskoczni od tematu
Pewnie, każdy ma inne podejście do konia. Jedni jeżdżą godzinę dziennie w terenie, inni rozczyszczają kopyta co 6 tygodni, inni co rok, jedni galopują po asfalcie i robią z siebie kretynów na środku torów. Wolno? Wolno. Tylko w tym szkoda koni. Jeśli ktoś jest nieodpowiedzialny to niech się zastanowi nad tym, co może się stać i - jak Mysza, zauważyła, problemy może mieć nie tylko panienka i koń, ale i osoby postronne.

"A tak dla zrozumienia wstawianie i oczernianie czyjegos mienia na tle internetu czy forum jest karane!
Wiec dziewczyna ma prawo podac osobe na policje ta ktora to wszystko zaczela bez jej zgody! a tym bardziej jak ma zrobione zrzuty ekrany."
ee, a to jest ciekawe 🙂

mienie publiczne... podoba mi się 😀

ja tu jej zdjęć nie widziałam...co najwyżej linki, a na bloga można wpaść przypadkiem...

nie lubię takich dzieci jak Ty, Tatiano. Dzieci niewychowanych, obrażających starszych... Mam nadzieję, że ktoś Ci w końcu przytrze nosa. Bo brak kultury powinien być piętnowany.
wątek zamknięty
konikikoniczynka - piona! właśnie coś takiego chciałam napisać.

Zaraz się zapewne zlecą kolejne adwokatki  😁
wątek zamknięty
Nie nie już koniec tematu.

Lepiej skupmy się na obrażaniu mienia publicznego, np chodzmy zwyzywać przystanki autobusowe albo jakieś chodniki.
wątek zamknięty
To wystarczy żeby konia spłoszyć. Nie mówiąc już o tym, że koń może przestraszyć się ptaka, który gdzieś tam znienacka (a takowego przecież nie słychać) wyleciał mu przed oczy.

W takim terenie tez nam może bażant z krzaków wyskoczyć i spłoszyć konia, motocyklista śmignąć przez las i co? Mam przez to w tereny nie jeździć?
Nie popadajmy w skrajność  🙄
wątek zamknięty
ale tu nie ma porównania nawet.. 😵

Zorilla - to ja po obrażam nasze cudne drogi! O!
wątek zamknięty
Uważaj bo cię ktoś podkabluje i będziesz do nas pisać zza krat  😀iabeł:
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
12 stycznia 2012 19:08
W czasie wyjazdu w teren  rowerzysta czy motocrossowiec to był by czysty przypadek nie wiesz czy się pojawi, a kiedy mówimy o zabawie na torach jest to pewność bo pociąg prędzej czy później przyjedzie a słychać go dopiero jak jest dość blisko wiem bo żeby u mnie w stajni pojechać w teren trzeba przejść tory i wcale pociągu nie słychać z daleka.
wątek zamknięty
co tam to wszystko...Pałac Kultury i Nauki chcą zburzyć i mówią o nim źle...to dopiero obraza mienia publicznego, huhu...

jeśli te tory są takie bezpieczne i jeśli tak łatwo uciec przed pociągiem to skąd wypadki ludzi na torach (np. przy przechodzeniu przez nie lub na przejazdach kolejowych kiedy samochód się zatrzyma?  a przecież człowiek zdązłby wysiąść...)??

niektórzy niech obejrzą "Zaklinacza koni". Scenę wypadku polecam. Jasne, tylko film. Bajeczka prawie. Ale wypadki się zdarzają i widać jakie mogą być konsekwencje.

edit-literówka...zamiast "tory" wyszło mi "otry" 🙂
wątek zamknięty
Kawecan   Jeździec bez konia...
12 stycznia 2012 19:14
Za prszeproszeniem Kawecan Ciebie mam gdzies pilnuj swojej dup*.!

Już nie musisz się nadwyrężać. Pilnuję jej bardzo dobrze. Ba! Nawet noszę ją codziennie ze sobą.  😎
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
12 stycznia 2012 19:16
Tatianaaa: hahhahaa ale mnie rozbawiłaś  😀 dawaj na policje ; d  Skoro wstawia zdjęcia do internetu mamy prawo je tu wrzucić i komentować : ) Poczytaj trochę o tym a potem sie wypowiadaj. Nie zastrzegła sobie praw do tych zdjęć , a blog jest publiczny. Nie przerabiamy zdjęć tak żeby obrażały daną osobę, nie zapożyczamy ich do celów własnych. Komentujemy ; ]. Jest takie coś kobieto jak WOLNOŚĆ SŁOWA : ) Wiec powodzenia na policji 😀
wątek zamknięty
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
12 stycznia 2012 19:39
Obrażanie mienia publicznego ... Zakrztusiłam się płatkami 😂 Teraz jak coś mi się nie będzie podobać, to za każdym razem będę miała sprawę w sądzie bo "myszy nie spodobała się ławka w parku i powiedziała, że ma brzydki kolor" (ławka rzecz jasna). Aż sobie to wyobraziłam 😜
Milla no właśnie w TERENIE, a nie na TORACH. Znajdź lepsze porównanie, bo jakoś mnie to nie specjalnie zagięło.

wątek zamknięty

jeśli te tory są takie bezpieczne i jeśli tak łatwo uciec przed pociągiem to skąd wypadki ludzi na torach (np. przy przechodzeniu przez nie lub na przejazdach kolejowych kiedy samochód się zatrzyma?  a przecież człowiek zdązłby wysiąść...)??

dokładnie 🙁( moja koleżanka z rodzicami i kuzynem zginęli na torach. To był też wypadek.
Pociąg jechał ponad setką...
wątek zamknięty
12 stycznia 2012 21:34

hm o.O  Wygląda na tym kucyku jak sukienka  😀 Prawie jak koń rycerski
wątek zamknięty
Hihi prawda, mógłby za derkę robić  😉 Może robi  😀iabeł:
wątek zamknięty
nie znacie się, przecież to derka treningowa!  😁
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
12 stycznia 2012 23:40

Z głupoty ludzkiej. Dość niestety często. Bo "na pewno zdążę". Większość ludzi ginie w takich wypadkach i choćbyśmy byli pewnie własnej rodziny/przyjaciół/znajomych nie dowiemy, się czy ten jeden raz nie strzeliła im głupota do głowy. Nie raz też choroba- zawał, udar może spwodować, że nie wciśniemy na czas hamulca.
wątek zamknięty
to prawda,że pociągi Olsztyn-Szczytno i odwrotnie nie kursowały przez okres jesienny 2011 roku.Zamiast nich kursowały zastępcze autokary PKP.Wiem bo sama nimi jeździłam do Pasymia. Także asek132 mówiła prawdę pisząc,że tory były nieczynne.Nie zachowujcie się,jak rozpieszczone dzieci i nie próbujcie udowadniać każdemu,że macie rację.Czasem wypadałoby też uwierzyć takiej "15-latce",a nie wmawiać jej,że kłamie,kiedy mówi prawdę.Widzę,że przejęła was ta sprawa tak,że postanowiłyście poszukać "co oznacza jedno,palące się czerwone światło".Może zamiast tego należałoby sprawdzić czy asek faktycznie mówi racje i poszukać informacji na temat nieczynnych torów na tej trasie,a nie głupio się wymądrzać.Z tego co również mi wiadomo dziewczyna bardzo rzadko jeździ bez toczka.Czasem się zdarza zapomnieć z domu.A może jej toczek się uszkodził i jak na razie nie ma pieniędzy na nowy?Gdybyście popatrzyły na pozostałe zdjęcia to same byście się o tym przekonały,że ona bardzo rzadko jeździ bez toczka.Osobiście popieram jej naturalną pracę z koniem i nie widzę nic złego w tym iż staje na koniu i wymachuje nad nim batem.Robi to,bo zna i ufa swojemu koniowi.Gdyby była świadoma,że koń się spłoszy, nie robiła by tego.Jestem pewna,że podczas wykonywania tego ćwiczenia zachowała ostrożność.Z resztą oglądałam jej filmik na youtube.pl.Jestem zachwycona jej pracą, a więź po między nią,a koniem widać bardzo wyraźnie.Klacz jej ufa w 100-u procentach.Sami się przekonajcie:

I nie widzę nic złego w tym,że jej kolana znajdują się na czapraku,lepsze to,niż jak gdyby miała zaszkodzić zdrowiu konia.A że czytam jej pb na bieżąco to znam przyczynę zmiany siodła na gapę. To wcale nie chodzi o źle dopasowane siodło do grzbietu,tylko,o to,że podczas jazdy popręg znajdował się w połowie brzucha.Żadne napiersinki nie spełniłyby się,gdyż jest to koń takiej rasy,do którego naprawdę ciężko dopasować siodło.Dlatego ja też przerzuciłabym się na zmianę terlicowego siodła na bezterlicowe.
Tatianaaa: hahhahaa ale mnie rozbawiłaś  😀 dawaj na policje ; d  Skoro wstawia zdjęcia do internetu mamy prawo je tu wrzucić i komentować : ) Poczytaj trochę o tym a potem sie wypowiadaj. Nie zastrzegła sobie praw do tych zdjęć , a blog jest publiczny. Nie przerabiamy zdjęć tak żeby obrażały daną osobę, nie zapożyczamy ich do celów własnych. Komentujemy ; ]. Jest takie coś kobieto jak WOLNOŚĆ SŁOWA : ) Wiec powodzenia na policji 😀

Z tym,że ta dziewczyna asek132 kilkokrotnie prosiła o to,aby nie poruszać tutaj rozmów na jej temat.Czyli jednoznacznie zabroniła.A wy dalej swoje i to jest właśnie karalne.

[quote author=Tatianaaa link=topic=1320.msg1257727#msg1257727 date=1326392155]
Dlamnie jestescie wszyscy zalosni, obgadujac. Jezeli macie cos do kogos to poprostu jej to napiszcie a nie piszecie na forum ;/

po zwróceniu uwagi bezpośrednio na fotoblogu, komentarze są kasowane, a osoba zwracająca uwagę (kulturalnie!) zostaje zwyzywana.
mienie publiczne, a to dobre 🤣
[/quote]

Ja tego nie zauważyłam.Gdyż dziewczyna w swoich odpowiedziach na pb nie używa,ani wulgaryzmów,ani wykrzykników,a tym bardziej wyzwisk.Zwróciłaś/eś jej uwagę i wystarczy.Nie muszą tam widnieć dłużej Twoje opinie.

edytuj posty!
wątek zamknięty
ctosss edytuj posty !  🤬 poza tym asek132 wstawiając zdjęcia do internetu powinna widzieć, że każdy może je obejrzeć i skomentować, przecież nikt tu jej nic nie zabrania robić, tylko wszyscy mają na uwadze dobro konia, o czym asek132 najprawdopodobniej zapomniała...
wątek zamknięty
ctosss akurat jej nie zwracałam uwagi, ale na wielu fotoblogach wywiązywały się kłótnie, a 14-letnie dzieci używały wulgaryzmów wobec starszych od siebie osób. i nie tłumacz proszę jej zachowania w taki sposób, jak to robisz teraz, bo można pomyśleć, że pijanego kierowcę też można wytłumaczyć - na pewno miał ważny powód albo nie miał pieniędzy na taksówkę  🙄 niepełnoletnia osoba na koniu bez kasku to coś, co nie powinno mieć miejsca. nieważne, czy koniowi się ufa, czy nie. jak ktoś zauważył, jej koń nie musiał się spłoszyć, wystarczyłoby, żeby zrobił kilka kroków albo odciążył jedną nogę.
wątek zamknięty
13 stycznia 2012 10:55
ctosss: mój koń też tak umie i co z tego o.O  Nie komentujemy jej więzi z koniem tylko nieodpowiedzialne zachowanie  🙂 A dmuchanie koniowi fajką  w nos jest faktycznie bardzo naturalne i godne polecenia ; D
edit musze to dodać:  czepiania sie stawania na koniu też nie rozumiem , sama stawałam na siwej i to bez ogłowia i bez toczka ; ]  o_O nie jednokrotnie ruszyła do przodu albo zmieniła obciążenie i albo zeskakiwałam , albo lądowałam na grzbiecie.  Jakoś żyje. Nigdy nie zeskakiwaliście z 1,50 metrowego murka o_O ? Bo wysokość podobna jest.   A co do tej strasznej piłki , hula hop czy parasolki , akurat tego punktu naturala nie lubie. Moja siwa np gdy zobaczyła parasolkę totalnie ją olała o_O Piłki czy inne pierdoły to samo. Za to jak widzi krzaczek w terenie to dostaje ataku 😀   To bardziej kwestia płochliwości konia niż zaufania : D
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/sobasek132/112421851/536.html z pozdrowieniami dla re-voltowiczek;D
powiem tyle:
Nie znacie Asi, ani Gaśki czy Lady , więc proszę Was.. nie oceniajcie tylko po zdj..;(
To co czytam nie jest za ciekawe...pewnie się nie przyznacie, ale choć raz zapomniałyście kasku.. To jest problem każdego jeźdźca ..
Wiem że i tak zostane zjechana za co pisze.
Ale cóż..bywa;D
takie życie😉
wątek zamknięty
Czytając to wszystko zastanawiam sie, czy mam sie śmiać czy płakać.
Dziewczyny, nikt z was raczej tu nikogo nie przekona, bo obrońcy asek będą wiedzieć swoje, my swoje i nic tu nie pomoże 😀
Mam nadzieje, że już nikt sie nie wypowie na temat asek (ja w sumie też nie powinnam już tego pisać), bo już troche za dużo tu tego : D
wątek zamknięty
Błagam  😵

Te filmiki, to wszystko, jest z grubsza przesadzone  🙄 Zlitujcie się, mój koń nie wie co to hatler, parasol, kije, baty, linki. Nigdy nie bawimy się w nawalanie piłką po zadzie, a mogłabym bez zastanowienia podejść i zrobić z nim to teraz, właśnie w tej chwili. To tylko kwestia wierzchowca i jego płochliwości, podejścia do ludzi i CHARAKTERU. Nie jestem żadną hipokrytką, ale szczycenie się czymś takim ? Dla mnie to znikome doświadczenie, jak się spłoszy, to tak czy siak wysadzi Cię na ziemie..
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.