to prawda,że pociągi Olsztyn-Szczytno i odwrotnie nie kursowały przez okres jesienny 2011 roku.Zamiast nich kursowały zastępcze autokary PKP.Wiem bo sama nimi jeździłam do Pasymia. Także asek132 mówiła prawdę pisząc,że tory były nieczynne.Nie zachowujcie się,jak rozpieszczone dzieci i nie próbujcie udowadniać każdemu,że macie rację.Czasem wypadałoby też uwierzyć takiej "15-latce",a nie wmawiać jej,że kłamie,kiedy mówi prawdę.Widzę,że przejęła was ta sprawa tak,że postanowiłyście poszukać "co oznacza jedno,palące się czerwone światło".Może zamiast tego należałoby sprawdzić czy asek faktycznie mówi racje i poszukać informacji na temat nieczynnych torów na tej trasie,a nie głupio się wymądrzać.Z tego co również mi wiadomo dziewczyna bardzo rzadko jeździ bez toczka.Czasem się zdarza zapomnieć z domu.A może jej toczek się uszkodził i jak na razie nie ma pieniędzy na nowy?Gdybyście popatrzyły na pozostałe zdjęcia to same byście się o tym przekonały,że ona bardzo rzadko jeździ bez toczka.Osobiście popieram jej naturalną pracę z koniem i nie widzę nic złego w tym iż staje na koniu i wymachuje nad nim batem.Robi to,bo zna i ufa swojemu koniowi.Gdyby była świadoma,że koń się spłoszy, nie robiła by tego.Jestem pewna,że podczas wykonywania tego ćwiczenia zachowała ostrożność.Z resztą oglądałam jej filmik na youtube.pl.Jestem zachwycona jej pracą, a więź po między nią,a koniem widać bardzo wyraźnie.Klacz jej ufa w 100-u procentach.Sami się przekonajcie:
I nie widzę nic złego w tym,że jej kolana znajdują się na czapraku,lepsze to,niż jak gdyby miała zaszkodzić zdrowiu konia.A że czytam jej pb na bieżąco to znam przyczynę zmiany siodła na gapę. To wcale nie chodzi o źle dopasowane siodło do grzbietu,tylko,o to,że podczas jazdy popręg znajdował się w połowie brzucha.Żadne napiersinki nie spełniłyby się,gdyż jest to koń takiej rasy,do którego naprawdę ciężko dopasować siodło.Dlatego ja też przerzuciłabym się na zmianę terlicowego siodła na bezterlicowe.
Tatianaaa: hahhahaa ale mnie rozbawiłaś 😀 dawaj na policje ; d Skoro wstawia zdjęcia do internetu mamy prawo je tu wrzucić i komentować : ) Poczytaj trochę o tym a potem sie wypowiadaj. Nie zastrzegła sobie praw do tych zdjęć , a blog jest publiczny. Nie przerabiamy zdjęć tak żeby obrażały daną osobę, nie zapożyczamy ich do celów własnych. Komentujemy ; ]. Jest takie coś kobieto jak WOLNOŚĆ SŁOWA : ) Wiec powodzenia na policji 😀
Z tym,że ta dziewczyna asek132 kilkokrotnie prosiła o to,aby nie poruszać tutaj rozmów na jej temat.Czyli jednoznacznie zabroniła.A wy dalej swoje i to jest właśnie karalne.
[quote author=Tatianaaa link=topic=1320.msg1257727#msg1257727 date=1326392155]
Dlamnie jestescie wszyscy zalosni, obgadujac. Jezeli macie cos do kogos to poprostu jej to napiszcie a nie piszecie na forum ;/
po zwróceniu uwagi bezpośrednio na fotoblogu, komentarze są kasowane, a osoba zwracająca uwagę (kulturalnie!) zostaje zwyzywana.
mienie publiczne, a to dobre 🤣
[/quote]
Ja tego nie zauważyłam.Gdyż dziewczyna w swoich odpowiedziach na pb nie używa,ani wulgaryzmów,ani wykrzykników,a tym bardziej wyzwisk.Zwróciłaś/eś jej uwagę i wystarczy.Nie muszą tam widnieć dłużej Twoje opinie.
edytuj posty!