Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

Szara,  może odrobinę szyja...ale grzbiet...fatalny, bez zmian... robota idzie nie w tą stronę...
Gillian   four letter word
07 stycznia 2012 22:44
nie bardzo rozumiem to zdanie:
Podkreślam, że to jest półfolblutka, więc jakoś super umięśniona nie będzie.
Folbluta cięzko utuczyć a nie umięśnić, to im idzie nieźle. Nikt nie oczekuje byka z folgluta ale są na forum przykłady ladnie rozbudowanych glutow. Napisalaś ze pracujesz z koniem od stycznia... Ze ten tego siedem dni? O_o
Szara, mój też pół folblut  😁

Jak to sie nie da umiesnic xx ??
Nie szukając daleko Czaruś crazy. Pełen xx, a taaaaaki kawał miesnia.  😉
Jak to nie da się upaść pół xx? Nie szukając daleko spójrzcie na pana dwa posty wyżej  🥂
08 stycznia 2012 00:05
dajcie spokój, chude xx to jakiś mit ale bardzo chętnie powielany - ciekawe czemu?
mój emeryt ma bardzo duży dolew folbluta i bywał chudy na zimę. Wystarczyło posiedziec nad żywieniem i w tej chwili problem mamy zupełnie odwrotny 😉
a ja chciałam pokazać mnie i konia którego dzierżawiłam
czas między dwoma zdjęciami to:

1 foto jak wzięłam w dzierżawę konia
2 po prawie 2 miesiącach

Jeżdżę tylko rekreacyjnie, niecałe 3 lata. Głównie sama, bez trenera. ( Od listopada jeżdżę z instruktorem, wykupuję sobie karnety i jeżdżę systematycznie).
Możę się mylę, ale ja tu widzę tylko poprawę jezdności, wynikającą pewnie, z "dotarcia" się z koniem. 🙂
Trudno oczekiwać wielkich zmian wyglądu po 2 misiącach, ale drugi obrazek jest całkiem przyjemny jak dla mnie, jeśli o samą jazdę chodzi  🙂
szara Od stycznia 2011 pracujecie? Jeśli okres to pełny rok to ja żadnej zmiany nie widzę..
Ja mam 3/4 folbluta i moim dylematem jest jak ją odchudzić a nie utuczyć  😁

edit: błąd w roku 😉
konikikoniczynka na serio nie widzisz żadnych zmian w grzbiecie pomiędzy górą a dołem O.o
aniaagre od stycznia'11 jak już.
escada nie bądź złośliwa. Nie napisałam tego, mój błąd ale chyba logiczne, że od 2011.

Nie mówiłam, że utuczyć.
Bo nasze folbluty masy przybierają bardzo szybko 😉

zoja mamy klacz z jeszcze większą domieszką folbluta niż ta moja i po odpowiednim treningu wyglądałaby jak Twój.
Moja miała bardzo delikatną matkę, po której odziedziczyła taką a nie inną budowę.

Powiedzieć wam co ja widzę?
Trochę dobudowany grzbiet.
Różnice w zadzie.
I ładniej zbudowaną szyję.
Do tego poprawiła się jezdność.
dajcie spokój, chude xx to jakiś mit ale bardzo chętnie powielany - ciekawe czemu?

Folbluty to przede wszystkim konie hodowane na tory. Koń na tory musi być "chudy" czyli w kondycji wyścigowej, inaczej ani szybkości nie będzie ani ścięgna nie wytrzymają... stąd zapewne mit , że folblut chudy być musi ;-)

Powiedzieć wam co ja widzę?
Trochę dobudowany grzbiet.
Różnice w zadzie.
I ładniej zbudowaną szyję.

Dobrze, że chociaż Ty  😉

Cierpienie nie widzę spektakularnych zmian w BUDOWIE konia... :-/
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
08 stycznia 2012 08:52
Szara fajnie, że Tobie się lepiej jeździ ale ja przez moment nie mogłam dojść które zdjęcia są starsze a które nowsze...
Zu, gdyby nie dedukcja na zasadzie: te najpierw to muszą być wcześniejsze, a te drugie to późniejsze to ja bym do teraz nie wydedukowała  😁
[quote="Gillian"]dajcie spokój, chude xx to jakiś mit ale bardzo chętnie powielany - ciekawe czemu? [/quote]
Pewnie ekonomia -> mniej dam jeść = mniej zapłacę i nic mi nie zrobią, bo "toż to folblut! nie da się inaczej!" :/

Szara Mogłabyś tego konia normalnie osiodłać...

Szara fajnie, że Tobie się lepiej jeździ ale ja przez moment nie mogłam dojść które zdjęcia są starsze a które nowsze...

No. Się zgodzę.
Szara - nie, nie widzę. widzę grzbiet bez śladu mięśnia. zapadnięty. nie wypracowany.
a co do szyi - na zdjęciu wydaje się ładniejsza, bo jest inaczej ustawiona. nawet koniowi bez szyi zrobisz zdjęcie takie, żeby wyglądał na pakera.
u Ciebie zmian brak.
ale jeśli Ty je widzisz, to super!
tylko wstawiając tu zdjęcia zastanów się nad sensem, bo kiedy ludzie CI mówią, że nic nie widać, zaczynasz "ja i tak lepiej wiem"
to po co wrzucać zdjęcia i pytać, skoro i tak się wie najlepiej, a cała reszta jest ślepa??
konikikoniczynka moim zdaniem grzbiet zaczyna się zmieniać.
Kłąb się trochę zabudował.
08 stycznia 2012 10:05
Szara, nie jesteś obiektywna widząc konia co dzień. Skoro tyle osób Ci powtarza, że zmiany nie ma to może warto wyciągnąc wniosek?  🤔wirek:
Dziewczyny, może warto zakończyć tą dyskusję?
Szara, cieszymy się, że widzisz w swoim koniu super zmiany, inna sprawa jest taka, że ich tam nie ma, ale chyba nie ma po co się wykłócać dalej? Nas nie przekonasz, że koń przeszedł metamorfozę, my Ciebie nie przekonamy, że jej nie przeszedł, bo patrzysz na nią chyba przez różowe okulary w kształcie serduszek  😅

Po prostu dajmy spokój, popracujcie jeszcze, nikt nie powiedział, że kobyle nie może się polepszyć, tylko, że się nie polepszyło. Co nie oznacza, że nie macie pracować dalej  😉 Powodzenia wam osobiście życzę, tylko proszę Cię, nie wierz w to, że folbluta się nie da upaść/umięśnić. Wszystko się da, tylko chęci bądź wiedzy czasem brak  🤣 Dla pocieszenia, nie jesteś sama, ja za to mojego odchudzić nie mogę, co nie oznacza, że się nie da, tylko, że ja jakaś taka nie tego jeste,  😂
...a co.. też się pochwalę 🙂
Na górze rok 2008/9
Na dole wiosna 2011
Ile lat ma koń na pierwszym zdjęciu?
może złe foto wybrałam, ale niestety nie mam innych zdjęć do porównania
chcę wiedzieć czy zrobiłam coś dobrego w tym kierunku

6letni koń, wałach matka małopolska ojciec xx
fotki z dnia przyjazdu
i po 3,5 miesiąca pracy

ps. też pół folblut 🙂

Cierp1enie i od razu trzeba było wstawić takie porównanie bo na pierwszym nie było nic widać, a tu taka piękna zmiana. Zaokrągliło się konisko 🙂 Gratuluje 🙂
Libella, gdzieś koło 2 lat będzie. Jeśli  to  pytanie było  skierowane do mnie 🙂
Teraz dobrze przejrzałam i zdjęcie pierwsze jest nawet trochę starsze to będzie rok 2008
Nigna   Warto mieć marzenia...
08 stycznia 2012 11:47
Marthiiina: Nie wstawia się tu do porównania źrebaków i koni dorosłych ; o  To nie ma sensu , koń surowy i w treningu  . Jak pojawi sie taki wątek to możesz to wstawić ; )
Nigna jak znajdę inne zdjęcia to wstawię, zmiana i tak,  i tak jest ogromna jeśli  chodzi o poprawę konia poprzez trening 🙂
Cierp1enie trzeba było go kupić ,u Ciebie wyglądał kwitnąco  😀 
m.indira   508... kucyków
08 stycznia 2012 11:56
to ja pokażę te nieumięśnione pełne krewki
og po Zoonie 4 lata nie biegał na torach, 174 wzrostu

a to moja xx i córą 3/4 xx
moja ta szersza dupa 162 wzrostu lat na zdjęciu 11, wiem atak klonów

i total opas

i ciekawostka jak sądzicie jak duża jest różnica czasu między zdjęciami i włożonej pracy w tego konia

m.indira na takie zdjęcia to jest wątek zdjęcia naszych koni. Nie wiem w jakim celu to tutaj wstawiasz 🤔wirek: Te zdjęcia nie mają nic związanego z tematem, wszystkie konie jak były bez formy tak są dalej.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się