Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

m.indira   508... kucyków
08 stycznia 2012 12:08
m.indira na takie zdjęcia to jest wątek zdjęcia naszych koni. Nie wiem w jakim celu to tutaj wstawiasz 🤔wirek: Te zdjęcia nie mają nic związanego z tematem, wszystkie konie jak były bez formy tak są dalej.

a jak najbardziej w temacie, tylko widocznie nie czytałaś dwóch stron ostatnich gdy była dyskusja o nałożeniu mięśni na xx a raczej niemożliwości tego
wiem dobrze o czym jest temat i nie musisz mnie pouczać wystarczy czytać ze zrozumieniem i tyle a gdybyś chciała zobaczyc mój post w tym temacie całkiem podpisujący się pod temat to masz tutaj linka http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,49.msg1172963.html#msg1172963
Cierp1enie trzeba było go kupić ,u Ciebie wyglądał kwitnąco  😀 

dalej jest na sprzedaż, a ja im bardziej tęsknię tym myślę o nim częściej  😉
m.indira i co z tego że była dyskusja ? To jest mimo wszystko wątek 'Wpływ treningu na wygląd konia' a nie 'Pochwale się tym że moje folbluty są nieumięśnione'... Twoje zdjęcia kompletnie odbiegły od wątku.
Jeszcze odnośnie umięśnienia folblutów, moja ma 52,05% XX  😎

Mój też po folblucie, z drobniutkiej matki 160cm.
5,5 roku

8 lat
'

To tak a propos wiecznie chudych i nieumięśnionych koni z dużą domieszką xx
a czy uzytkowniczki z ostatnich stron moglyby dopisac dzieki jakiemu treningowi zaszly wszystkie zmiany? ile kon ma na 1 i na pozostalych zdjeciach?

/tak jak to zrobila np lostak/

Podbijam, też jestem ciekawa.
m.indira   508... kucyków
08 stycznia 2012 13:50
m.indira i co z tego że była dyskusja ? To jest mimo wszystko wątek 'Wpływ treningu na wygląd konia' a nie 'Pochwale się tym że moje folbluty są nieumięśnione'... Twoje zdjęcia kompletnie odbiegły od wątku.

kobieto, daj sobie na wstrzymanie, popatrz powyżej i też się czep lub, jeszcze raz napiszę, czytaj ze zrozumieniem a jak nadal będziesz miała jakiś problem to zapraszam na PW by wątku nie zaśmiecać, nigdzie się nie chwaliłam moim koniem jako koniem a zrobiłam to samo co dziewczyny na tej stronie, tylko ja zaczełam a one skończyły
a tak nawiasem, nie wiem co oznacza Twoje bez formy, bowiem przedstawione konie, kasztan i gniada to konie które codziennie robiły spore dystanse(2-3 h dziennie jazd teren na zmianę z placem), ogier 3 dni w tyg skoki, a kobyła tylko na ostatnim miała 2 tyg przerwy od jazd dlatego się spasła
kurcze ja chyba za stara jestem by się z ludźmi użerać  😤
m.indira nie, ja czytam ze zrozumieniem. Dziewczyny wstawiały zdjęcia swoich koni udowadniające że xx może przypakować. A ty wstawiłaś zdjęcia pokazujące Twoje konie nieumięśnione (głównie mowa o kasztanie, który mięśnia ma zero) i nawet dodałaś ''to ja pokażę te nieumięśnione pełne krewki''. I nie rozumiem.. Co udowadniałaś nimi ? Jak odnosiło się to do wcześniejszych postów ?
Demonowa, m.indira właśnie pokazała zdjęcia umięśnionych koni jako dowód na to, że xx mogą się umięśnić i bzdurą jest to, że xx nie będą nigdy umięśnione i będą zawsze chude. Nie wiem czego się czepiasz i na dodatek takim tonem. Wcale nie trzeba wstawiać zdjęć przed i po, skoro dyskusja ostatnich stron jest tylko o tym, czy xx może w ogóle być umięśnione. Weź się przestań pieklić.
Nigna   Warto mieć marzenia...
09 stycznia 2012 08:31
Skończmy może temat XX  😀 ?
ja tylko wtrącę jeszcze - Szara, nie daj sobie wmówić, że xx umięśniony być nie może. Ja jeszcze w czerwcu jęczałam trenerom i różnym innym osobom, które w moich oczach były niezwykle kompetentne, że mój koń jest za cienki, że jest bezmięśniowy i że chcę coś z tym zrobić. W odpowiedzi zawsze słyszałam "to folblut, a w dodatku kobyła, nigdy nie będzie miała takiej szyi i zadu jakie byś chciała". Ale ja się zawzięłam, że BĘDZIE miała. I co? 😎

duże

duże
Jeszcze odnośnie umięśnienia folblutów, moja ma 52,05% XX  😎

a moj ma 46,12%

jak to sie ma do tematu tajnaa? pol folbluta to nie folblut. rozumiem, ze kazda okazja, zeby wstawic zdjecie twojego konia jest dobra?
tez zaczne tak robic 😎 moj tez ma niemal pol folbluta co oznacza, ze folbluty umiesnic sie da 😂
A ja zaryzykuję, że folbluty to same mięśnie, bo w odróżnieniu od cięższych, limfatycznych koni ciężko je otłuścić. A mam wrażenie, że wiele osób wzdycha do konie nie
umięśnionych, a zwyczajnie tłustych 😉
Myślę, że 90% polskich koni (wyłaczając kuce i rasy prymitywne), ma przynajmniej 20-30% udziału xx, co absolutnie nie ma znaczenia 😉

Epokowy folblut, Ladykiller raczej chuchrem nie był 😉
A u mojego jest czarna magia! Bo oficjalne źródła podają 16,60%, a z nieoficjalnych pewnie byłoby blisko 50%! To tłumaczy dlaczego mój koń to taki śledzik jak się na niego patrzy z przodu! 😉 I wcale, a wcale nie jest to kwestia wąskiej klatki piersiowej. Ha, rozgryzłam orzech! 😀iabeł: 😉

armara Ano, tak, z tym, że ludzie folblutowatość podają jako tłumaczenie do wszystkiego..... zły trening, koń mięśni nie nabiera to hasło "boo to jest folblut, on nigdy nie będzie dobrze wyglądał" albo "bo to pół folbluta!". No proszszsz.....
Już nie mówiąc o tłumaczeniach typu "bo to folblut, nie da się go upaść!" w stosunku do konia, któremu sterczą żebra, bo najzwyczajniej w świecie dostaje za mało jeść.
Cariotka   płomienna pasja
09 stycznia 2012 09:08
to jest temat wpływ treningu na wygląd a nie czy folbluty są umięśnione 😵 Folblut tak jak każdy inny koń.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
09 stycznia 2012 09:08
katija, przecież Twój to nie folblut. Twój to ogier!
🏇
Nigna   Warto mieć marzenia...
09 stycznia 2012 09:10
Cariotka: dokładnie , dziewczyny wróćmy do tematu wątku co 😀
jak to sie ma do tematu tajnaa? pol folbluta to nie folblut. rozumiem, ze kazda okazja, zeby wstawic zdjecie twojego konia jest dobra?
tez zaczne tak robic 😎 moj tez ma niemal pol folbluta co oznacza, ze folbluty umiesnic sie da 😂

Takie, że koleżanka wcześniej napisała, że ma półfolbluta i tego się nie da umięśnić  😎
[quote author=katija link=topic=49.msg1252302#msg1252302 date=1326098807]

Takie, że koleżanka wcześniej napisała, że ma półfolbluta i tego się nie da umięśnić  😎

[/quote]
Pół folblut a koń z 52% udziałem xx to imo nie to samo...
lostak   raagaguję tylko na Domi
09 stycznia 2012 09:46
do cholery laski....!!! już folbluty z lodówki wyskakują!  sio! 🏇
jeśli chodzi o folbluty, to jest taki wątek i tam można dyskutować dalej 🙂 a posty po prostu przenieść.
oj tam oj tam, jak już pół folbluta to nie koń z ponad 50% XX to już całkiem nie nadaje się do wątku o 100% folblutach  😉.
🚫
Dobra, kończmy.
trzeba stworzyć wątek o pół folblutach  😁

dobra  🚫 koniec
tajnaa, ale... co? Bo nie czaję.

Pół folbluta, to pół folbluta = koń, którego matką lub ojcem był folblut, a nie koń z procentowo wyliczoną domieszką krwi rodowodowej...
Rozumiem, śmieję się z tego przecież  🤣 😜
do cholery laski....!!! już folbluty z lodówki wyskakują!   sio! 🏇

prawie jak Borys Szyc... też jest wszędzie ;p przepraszam, ale tak jakoś mi się skojarzyło :P

swoją drogą Trachit to też xx... i wygladał całkiem nieźle... 😉 no ale jego pewnie paśli sterydami  😎

a teraz kończę z xx bo zaraz dostanę ostrzeżenie ;]

edycja spowodowana ogarnieciem lepszego przykładu 😉 i to z fotą, ha ;p
Wojenka   on the desert you can't remember your name
09 stycznia 2012 11:43
Dokładnie armara !
To ja jeszcze jeden przykład dam już mnie nie ma  😉

Secretariat, w treningu wyścigowym

jako ogier hodowlany
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
09 stycznia 2012 11:48
to się wytrenował w tym treningu hodowlanym.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
09 stycznia 2012 13:32
Elu po co taka złośliwość? To dość oczywiste że koń w kondycji hodowlanej "tu i ówdzie" ma więcej niż w kondycji wyścigowej- imo atletycznej...
Wojenka   on the desert you can't remember your name
09 stycznia 2012 13:43
Koń w treningu wyścigowym to same mięśnie.
W kondycji hodowlanej oblał się tłuszczem.
A większość wolałaby,żeby ich koń wyglądał jak na fotografii numer 2.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się