Misskiedis, ale piękna na karusa!
Czy może ktoś z was wie czy te derki z Decathlonu
http://www.decathlon.com.pl/PL/allweather-300-hr-niebieska-193573479/ ,
http://www.decathlon.com.pl/PL/derka-stable-400-hr-niebieska-193320782/ są już dostępne w sklepach czy dopiero będą, jak na razie w żadnym sklepie w Wawie ich nie można dostać, mam zimową zeszłoroczną i całkiem dobrze się sprawuje, więc myślę o zakupie następnej dla drugiego konia i szukam. Jeśli ktoś coś wie to proszę o info :kwiatek:
cedryk, widzałam derke z pierwszego linku w decathlonie na targówku we wrzesniu (tylko nie jestem pewna, czy byly akurat niebieskie), wiec mysle, ze jest szansa, ze jeszcze sie w sklepach pojawia 🙂
cedryk, widzałam derke z pierwszego linku w decathlonie na targówku we wrzesniu (tylko nie jestem pewna, czy byly akurat niebieskie), wiec mysle, ze jest szansa, ze jeszcze sie w sklepach pojawia 🙂
thx, zadzwonię jutro do sklepu może mają info dot. dostaw, szkoda by było gdyby już ich nie było 😉, w zeszłym roku jak kupowałam w cenie derki był też kaptur (promocja) także cenowo wyszło całkiem ok.
Misskiedis, ale piękna na karusa!
na karym byłaby super, niestety ja kupuje na gniadulca, nie wiem czy właścicielka byłaby zadowolona gdybym kobyłę przefarbowała 😂
Szukam taniej derki polarowej do 100 zł. I o ile takie można znaleźć to już w rozmiarze 165 trudniej 😵
a do mnie przyszła ta brązowa Busse którą wstawiałam wypełnienie 200g, bardzo fajna derka, jutro przymiarka, w poniedziałek golenie i wkładamy 🙂
episode mój wujek trzymał jednego konia w czymś takim jak się zaczynały ujemne temperatury bo był tak delikatny, że jak robiło się chociaż trochę zimno koń zaczynał się trząść z zimna i się przeziębiał, a w derkach stał cały rok praktycznie 😲 Tylko nie widzę potrzeby ładować "normalnego" konia w coś takiego. Już nie mówię o tym, że wygląda to okropnie i bym się zwyczajnie wsydziła 😁
piglet super derki! Ta z kapturem zwłaszcza 😜
piglet - jakie to wypełnienia?
są boskie, zostanę derkoholiczką 😵, hehe - galerii derek jeszcze nie mamy 😎
na szczęście to niezbyt moje kolory 😁
piglet - super derki! Siwek jest uroczy :kwiatek: i to jedno czarne kopytko 😉
ciekawa jestem jak tarant wygląda na golasa 😁
czy ktoś z Was wie czy gdzieś w Polsce można kupić derki Trust?
a może ktoś miał styczność z ichniejszym systemem Tetris?
ja dalej szukam czegoś dla potwornie obcierającej się kobyły, a golić jednak musimy w tym sezonie (mimo planu, że jakoś przeżyjemy z futrem) bo z jazdy schodzi mokra jak szczur 😵 😕
piglet - jakie to wypełnienia?
są boskie, zostanę derkoholiczką 😵, hehe - galerii derek jeszcze nie mamy 😎
na szczęście to niezbyt moje kolory 😁
wypełnienie w obydwu derkach jest 220g
ja już jestem derkoholikiem i czekam na galerię 😁
aktualnie stawiam na kolorowe wesołe wzorki, poprawia mi to smutny jesienno-zimowy nastrój 😉
tarancik jest opisany jako "gniady" 😉
w niektórych miejscach ma takie "rozjaśnienia" z białych włosów
trochę "płatków śniegu" i gdzieniegdzie spod brązowej sierści wyglądają czarne kropy ale na pierwszy rzut oka mogą być niewidoczne
ma też "indiański ogon"
A ja mam takie pytanie, jakie derki na golonego ?? 😡
myślałam o:
- polarówka
- 150g padokowo stajenna na jesień/ wiosnę wczesną
- 300g na zimę + ewentualnie reguacja polarem lub 150-tką
może tak być czy lepiej zainwestować w te super 400g ??? :oczopląs:
i jeszcze sprawa kaptura warto? :kwiatek:
ja mam wlasnie taki zestaw na golonego + jeszcze ortalion podszyty polarem. Na najwieksze mrozy po prostu mam dodatkowy polar pod 300, zeby nie kupowac 400 czy grubszej.
moja też teraz już w 220 na dworze
w stajni teżź coś ok. 200
Rany, a moje rude stoi sobie w polarze i cieplutki jest. Stajnię mamy ciepłą i podejrzewam, że 200g będzie dopiero na mrozy. Jakie to jest cudowne 😎
Angeel, haha ja po zeszłej zimie spędzonej z dwoma 200 i jedną 300 plus plandeka, mam już dwie 300, jedną 400 i jedną 500 😁 bo przy trzeciej derce jedna na drugą zaczynałam się irytować 😁
lepiej powiedz gdzie Ty takie gramatury wynajdujesz, jakoś patrzyłam i nic powyżej 300z hakiem nie widzę sensownego :/
Angeel dziękuję :kwiatek:
nad ortalionem jeszcze nie myślałam ale może faktycznie warto 🤔
Burza aż tak zapakowywałaś koniura ?? to może zainwestuje nawet w tą 400 👀
Endurka tu jest fajna 500 eskadronowa
http://www.sprzetjezdziecki.com/eskadron-derka-stajenna-nylon-500g-szyja-kolekcja-jesienzima-2011-p-4585.html
Super derka! Bardzo wytrzymała i mega ciepła! POLECAM ! 😀
satyrowa, a co to za derka?
Ja kocham moją Equi Theme Colorado i chce kupić drugą, tylko w innym kolorze 😍
Derka padokowa LIGHT Eskadron - kolekcja CHOCO-PETROL - jesień/zima 2010 . Ja używam także jako stajenną i transportową. 😉
tylko nie eskadron, brzydka i droga.
coś pokombinuję, na razie mamy tego i tak sporo 😵
Burza, a Ty te grube to jakie masz?
Mój golas (golona na blanket clip) też już stoi 200g. ale chyba przebiorę ją w coś lżejszego. Na mrozy mam przeznaczone 400g. ale zastanawiam się czy nie kupić jeszcze czegoś pomiędzy...
Aktualnie mam:
polar+ortalion
2x 200g
3x polar
I zastanawiam się czy właśnie nie zainwestować w jeszcze jedną derę- 300g? Chociaż całą zeszłą zimę przeżyłyśmy z ww zestawem i było ok.
Endurka droga a i owszem, ale chyba oszalałaś że brzydka 🤔 Koleżanka ma takiego rip stopa i dałabym sobie ręke uciąć że to najpiękniejsza dera jaką widziałam, choć gusta są różne 😉 W każdym bądź razie wygląda zupełnie inaczej niż na fotach 🙂
Pytanie za 100 pkt 😅
Czy derki polarowe eskadron w romby maja inny polar niz zwykle jednokolorowe?
Demonowa a wchodziłaś w linka?
Nie mowa o ripstopie, tylko o kołdrze z linka
Dramka, tak maja inny. Przynajmniej moja moon w romby jest mega cieka, i przez to cala robi sie mokra, a nie wyprowadza pot na gore, jak to swietnie robi corriandera polarowka bezowa.