Derki

Misskiedis, ale piękna na karusa!
Czy może ktoś z was wie czy te derki z Decathlonu http://www.decathlon.com.pl/PL/allweather-300-hr-niebieska-193573479/ , http://www.decathlon.com.pl/PL/derka-stable-400-hr-niebieska-193320782/ są już dostępne w sklepach czy dopiero będą, jak na razie w żadnym sklepie w Wawie ich nie można dostać, mam zimową zeszłoroczną i całkiem dobrze się sprawuje, więc myślę o zakupie następnej dla drugiego konia i szukam. Jeśli ktoś coś wie to proszę o info  :kwiatek:
cedryk, widzałam derke z pierwszego linku w decathlonie na targówku we wrzesniu (tylko nie jestem pewna, czy byly akurat niebieskie), wiec mysle, ze jest szansa, ze jeszcze sie w sklepach pojawia 🙂
cedryk, widzałam derke z pierwszego linku w decathlonie na targówku we wrzesniu (tylko nie jestem pewna, czy byly akurat niebieskie), wiec mysle, ze jest szansa, ze jeszcze sie w sklepach pojawia 🙂

thx, zadzwonię jutro do sklepu może mają info dot. dostaw, szkoda by było gdyby już ich nie było  😉, w zeszłym roku jak kupowałam w cenie derki był też kaptur (promocja) także cenowo wyszło całkiem ok.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
17 listopada 2011 19:57
Misskiedis, ale piękna na karusa!

na karym byłaby super, niestety ja kupuje na gniadulca, nie wiem czy właścicielka byłaby zadowolona gdybym kobyłę przefarbowała 😂
Szukam taniej derki polarowej do 100 zł. I o ile takie można znaleźć to już w rozmiarze 165 trudniej 😵
a do mnie przyszła ta brązowa Busse którą wstawiałam wypełnienie 200g, bardzo fajna derka, jutro przymiarka, w poniedziałek golenie i wkładamy 🙂
to moje w weatherbeetach 💘

piglet śliczne dery  😜
episode mój wujek trzymał jednego konia w czymś takim jak się zaczynały ujemne temperatury bo był tak delikatny, że jak robiło się chociaż trochę zimno koń zaczynał się trząść z zimna i się przeziębiał, a w derkach stał cały rok praktycznie  😲 Tylko nie widzę potrzeby ładować "normalnego" konia w coś takiego. Już nie mówię o tym, że wygląda to okropnie i bym się zwyczajnie wsydziła  😁

piglet super derki! Ta z kapturem zwłaszcza  😜
piglet - jakie to wypełnienia?

są boskie, zostanę derkoholiczką  😵, hehe - galerii derek jeszcze nie mamy  😎

na szczęście to niezbyt moje kolory  😁
piglet - super derki! Siwek jest uroczy  :kwiatek: i to jedno czarne kopytko  😉
ciekawa jestem jak tarant wygląda na golasa  😁
czy ktoś z Was wie czy gdzieś w Polsce można kupić derki Trust?
a może ktoś miał styczność z ichniejszym systemem Tetris?

ja dalej szukam czegoś dla potwornie obcierającej się kobyły, a golić jednak musimy w tym sezonie (mimo planu, że jakoś przeżyjemy z futrem) bo z jazdy schodzi mokra jak szczur  😵 😕
piglet - jakie to wypełnienia?

są boskie, zostanę derkoholiczką  😵, hehe - galerii derek jeszcze nie mamy  😎

na szczęście to niezbyt moje kolory  😁

wypełnienie w obydwu derkach jest 220g

ja już jestem derkoholikiem i czekam na galerię 😁

aktualnie stawiam na kolorowe wesołe wzorki, poprawia mi to smutny jesienno-zimowy nastrój 😉

tarancik jest opisany jako "gniady" 😉
w niektórych miejscach ma takie "rozjaśnienia" z białych włosów
trochę "płatków śniegu" i gdzieniegdzie spod brązowej sierści wyglądają czarne kropy ale na pierwszy rzut oka mogą być niewidoczne
ma też "indiański ogon"
A ja mam takie pytanie, jakie derki na golonego ??  😡
myślałam o:
- polarówka
- 150g padokowo stajenna na jesień/ wiosnę wczesną
- 300g na zimę + ewentualnie reguacja polarem lub 150-tką
może tak być czy lepiej zainwestować w te super 400g ???  :oczopląs:
i jeszcze sprawa kaptura warto?  :kwiatek:

ja mam wlasnie taki zestaw na golonego + jeszcze ortalion podszyty polarem. Na najwieksze mrozy po prostu mam dodatkowy polar pod 300, zeby nie kupowac 400 czy grubszej.
moja też teraz już w 220 na dworze
w stajni teżź coś ok. 200
Rany, a moje rude stoi sobie w polarze i cieplutki jest. Stajnię mamy ciepłą i podejrzewam, że 200g będzie dopiero na mrozy. Jakie to jest cudowne  😎
Angeel, haha ja po zeszłej zimie spędzonej z dwoma 200 i jedną 300 plus plandeka, mam już dwie 300, jedną 400 i jedną 500 😁 bo przy trzeciej derce jedna na drugą zaczynałam się irytować 😁
lepiej powiedz gdzie Ty takie gramatury wynajdujesz, jakoś patrzyłam i nic powyżej 300z hakiem nie widzę sensownego :/
Angeel dziękuję  :kwiatek:
nad ortalionem jeszcze nie myślałam ale może faktycznie warto  🤔
Burza aż tak zapakowywałaś koniura ?? to może zainwestuje nawet w tą 400  👀
Endurka  tu jest fajna 500 eskadronowa http://www.sprzetjezdziecki.com/eskadron-derka-stajenna-nylon-500g-szyja-kolekcja-jesienzima-2011-p-4585.html
Super derka! Bardzo wytrzymała i mega ciepła! POLECAM !  😀
Wojenka   on the desert you can't remember your name
18 listopada 2011 22:00
satyrowa, a co to za derka?
Ja kocham moją Equi Theme Colorado i chce kupić drugą, tylko w innym kolorze  😍
Derka padokowa LIGHT Eskadron - kolekcja CHOCO-PETROL - jesień/zima 2010 . Ja używam także jako stajenną i transportową. 😉
tylko nie eskadron, brzydka i droga.

coś pokombinuję, na razie mamy tego i tak sporo  😵

Burza, a Ty te grube to jakie masz?
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
19 listopada 2011 14:47
Mój golas (golona na blanket clip) też już stoi 200g. ale chyba przebiorę ją w coś lżejszego. Na mrozy mam przeznaczone 400g. ale zastanawiam się czy nie kupić jeszcze czegoś pomiędzy...
Aktualnie mam:
polar+ortalion
2x 200g
3x polar

I zastanawiam się czy właśnie nie zainwestować w jeszcze jedną derę- 300g? Chociaż całą zeszłą zimę przeżyłyśmy z ww zestawem i było ok.
Endurka droga a i owszem, ale chyba oszalałaś że brzydka 🤔 Koleżanka ma takiego rip stopa i dałabym sobie ręke uciąć że to najpiękniejsza dera jaką widziałam, choć gusta są różne 😉 W każdym bądź razie wygląda zupełnie inaczej niż na fotach 🙂
Pytanie za 100 pkt  😅

Czy derki polarowe eskadron w romby maja inny polar niz zwykle jednokolorowe?
Demonowa a wchodziłaś w linka?
Nie mowa o ripstopie, tylko o kołdrze z linka
Dramka, tak maja inny. Przynajmniej moja moon w romby jest mega cieka, i przez to cala robi sie mokra, a nie wyprowadza pot na gore, jak to swietnie robi corriandera polarowka bezowa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się