Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Pies mogłby konie lonżowac  😀  Konskie agility jest boskie  😜
jaka gleba ...
hszonszcz   wredny hszonszcz.
05 listopada 2011 13:48
tutaj też:

anil22 padłam !  😂
Mnie powaliła ta gleba  😵

bajerqa1992   "Jedziemy, galopujemy tak przez życie całe"
05 listopada 2011 18:34
😉)
prinsen, haha, genialne 😀 😀 w spowolnionym tempie normalnie! Kurcze, jakby jednak koń trafił w jeźdźca na ziemi to... aż się nie chce myśleć.
Kilka moich własnych ,pięknie przerobionych w movie makerze

A tutaj mini konik Tusia 🙂

darolga   L'amore è cieco
06 listopada 2011 14:24

Balet na koniu  😎
upadki- niektóre śmieszne, inne mniej.  🙂
prinsen zal mi kucyka, ale zarazem strasznie mnie rozbawila ta gleba  😂

darolga jak juz spadac to przynajmniej z klasa, a co  😎  🤣

#!
WIDZIELIŚCI ?!
Wielka szkoda ...
ale koszmar  😕
Co prawda niekoński, ale nie mogę się oprzeć  😍

Jedyne co mi się nasuwa na myśl to

CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
06 listopada 2011 19:26
Słodziak, ale ja bym mu raczej pomogła się przekręcić, a nie filmik kręciła...
ashtray, błagam, to jakiś horror, on nie może wstać.. 😉
Tak. To straszne. 😉
nie wiem co o tym myslec
nie wiem co o tym myslec

Ja sobie pomyślałam, że mam zgoła inne poczucie humoru niż amerykanie...
Nie do końca o koniach, bo o wszystkich zwierzętach, ale bardzo cenny film, myślę że każdy, kto zajmuje się zwierzętami powinien go zobaczyć:
są tam wszystkie części. Na TV4 leciał dziś pierwszy odcinek tego po polsku, zapomniałam o tym przypomnieć - ale będą jeszcze trzy kolejne w soboty o 17:55 na tv4.

O czym jest ten program? O emocjach u zwierząt. Jako że siedze trochę w  temacie mogę powiedzieć, ze pomimo że film ma 10 lat jest wciąż bardzo aktualny (choć oczywiscie wiedza posuwa się do przodu i wiadomo coraz więcej) - przedstawia wiedzę wynikającą z badań z ostatnich kilkudziesięciu lat. Nurt, który zajmuje się tymi problemami to affective neuroscince, choć nie tylko badacze wywodzący się z niego zajmują się kwestiami emocji u zwierząt(i jednocześnie u ludzi). W Polsce na razie mało co przetłumaczono niestety, stąd bardzo się ucieszyłam widząc ten program na tv4. Ale mamy np w języku polskim "Błąd Kartezjusza" Damasio i teraz jego nową książkę też ktoś ma tłumaczyć.

Tu jest w skrócie opis programu po polsku za wp.pl: "Długo sądzono, że tylko ludzie są zdolni do wyższych uczuć. Obecnie nowe technologie pozwalają zajrzeć do świata emocji odczuwanych przez zwierzęta. Naukowcy udowadniają, że zwierzęta mogą z poświęceniem ratować członków własnego stada, okazują sobie troskę, przywiązanie lub wdzięczność, cierpią po stracie bliskich, pocieszają się i wspierają oraz potrafią cieszyć się zabawą. Autorzy filmu przedstawiają także argumenty, które świadczą, że emocje wykształciły się w procesie ewolucji jako kluczowe narzędzie przetrwania."
Słodziak, ale ja bym mu raczej pomogła się przekręcić, a nie filmik kręciła...

Ja najpierw przeczytałam to zdanie zanim obejrzałam filmik i moja pierwsza myśl na "pomogła się przekręcić" była - pomóc mu zejść z tego świata  😂
kotbury niby fajnie to wyglada tak wytresowany i posluszny kon ale jak sobie pomysle co on musial przejsc zeby zrobic cos takiego to mnie skreca
ha ha ha najlepszy dzokej, wziął nawet palcat
#!
WIDZIELIŚCI ?!
Wielka szkoda ...

#

a tu jest ostatni jego przejazd w krajerze i w życiu  🙁 🙁
cieciorka   kocioł bałkański
08 listopada 2011 18:14
branka, trafiłam na ten program przypadkiem, ciekawy, poruszający, ale dla ludzi mających kontakt ze zwierzątkami chyba oczywisty 🙂
hahahaha no poplakalam sie ze smiechu swietny ten filmik!  😂 kocham takie spontaniczne akcje  😀 Troche "nienormalnosci"  a ile osob szczesliwych  😀
Just Cherry świetne ❗
ktoś miał genialny pomysł haha
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się