konie małopolskie

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
06 listopada 2011 22:57
Drugie zdjęcie- jaka radość 🤣
Maść SRAkatą powinien wpisać Pan Pruchniewicz do Akademii Jeździeckiej jako: maść przejściowa, o zmiennym umaszczeniu kolorowym, zależnym od czystości boksu/padoku, szczególnie charakterystyczne dla podstawowej maści siwej 😂 😂 😂
Justus po L4 na padoku  😉

Wow galopada rudy wygląda jakby w ogóle przerwy nie miał  !
stał w boksie od sierpnia i tylko na 15 min spacerku stępem wychodził  😉
fajny rudy  😍
boski i bardzo podobny do naszego stajennego "niemca"
na kwalifikacjach do ZT obecni hodowcy ,,niemieccy" nie chcieli wierzyc ze to młp i nie wiedzac kto jest hodowcą za państwa Bieńków plecami komentowali że trzeba by powtorzyc markery bo coś jest nie tak z nim 😂
nie podobny? dla mnie prawie klon  😲

[img]http://www.wyreba.com.pl/files/100/IMG_4067[1].JPG[/img]

foto ze strony stajni

no nie wiem czemu takie małe wychodzi to foto :/, może faraa ma większe, bo jej autorstwa
Endurka małe strasznie to zdjecie....
to wejdź proszę na www.wyreba.com.pl

na stronie głównej na dole jest - Ammadeus we Wrocławiu - rzuć okiem
podobny tylko nasz troche krótszy  😉
Endurka
Najbardziej to jest podobny z maści 😉 Dodam, że oba konie widziałam na żywo.
Justus ładniejszy jak dla mnie ( pełniejszy jak dla mnie i ma ładniejsze oko-a ja zwracam uwagę na te oczy 🤔wirek: bardzo)
Przede wszystkim szlaechtniejszy.
chyba złudzenie optyczne

tu też on

http://www.youtube.com/user/Prometheusz09#p/a/u/1/2p4-rt09XGU

być może - jednego rudego znam, dgugiego widziałam tylko po fotach i dla mnie są podobne
dla mnie są różne- Helmut to prawdziwy Helmut 😉 większy, cięższy-taki niemiec 😁
Polak- leciutki, jak piłeczka, pączek w maśle i szlachetniejszy jak ktoś wyżej napisał-dla mnie ideał 🙂
liczę, że zobaczymy go na przyszłorocznym ZT

Nasza najmłodsza bejka, mały mamut

i nieco starsza, rudy mamut

montana jeśli się nie sprzeda, to takie są plany  😉
Katharina   "Be patient and trust in the process"
20 listopada 2011 18:49
Młody

I Mama z pracy

I to co koniczki lubią najbardziej
    😀
Dawno się nie odzywałam... oj dawno  🙄
Dla przypomnienia wrzucam padokowe zdjęcia Jacka  😀

kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
21 listopada 2011 06:27
Galopada a co się stało, że Justus nie skończył zakładu?? Bardzo mu kibicowałam 😅
pisałam już gdzieś. w sierpniu podczas treningu naciągnął mięsień i nie mogł być przez jakiś czas w treningu więc nie pokazałby się na 100% na próbie końcowej. Właściciele zdecydowali się go wycofać i jeżeli nie zostanie sprzedany do tego czasu to trafi do ZT w przyszłym roku bo ma już zrobioną kwalifikację i musi się tylko pojawić w dniu kwalif.  😉

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
21 listopada 2011 20:10
galopada_ jaki on piekny! 😵
Przypominam się z siwym 🙂

galopadaale rudy ma mega loczka  😀

z życia 2 krwiożerczych ogierów

"patrz wujek jestem złym ogierem"

"widziały to dziewczyny??"

"nie? to hop siup tarzanie d**p"

tyskakonik śliczny ten Twój siwy  💘
asior   -nothing but eventing-
22 listopada 2011 11:57
pierwsze 2 zdjecia - Mateusz Staszalek
ostatnie K. Boryna

galopada namawiaj usilnie właścicieli żeby go nie sprzedawali. Polska hodowla małopolaków nie może go stracić ! Nawet w którejś z branżowych gazet ( Koń Polski? ) napisali że szkoda że go nie było na teście bo był świetnie przygotowany i być może właśnie takiego ogiera potrzeba tej rasie. A poza tym jest po prostu przecudownie obłędnie piękny  😍 😍
przekażę właścicielom  :kwiatek:
[quote author=ulcia_jg link=topic=98.msg1198085#msg1198085 date=1322085256]
galopada namawiaj usilnie właścicieli żeby go nie sprzedawali. Polska hodowla małopolaków nie może go stracić ! Nawet w którejś z branżowych gazet ( Koń Polski? ) napisali że szkoda że go nie było na teście bo był świetnie przygotowany i być może właśnie takiego ogiera potrzeba tej rasie. A poza tym jest po prostu przecudownie obłędnie piękny  😍 😍
[/quote]

Weź pod uwagę że hodowca musi z czegoś żyć i sprzedaż koni właśnie temu służy.
Oczywiście świetnie by było gdyby ten koń startował i wygrywał w barwach Polski (najlepiej oczywiście w WKKW  😉 ). Ale to kosztuje i to niemało !!!
Życzę hodowcom Justusa aby udało się sprzedać go w dobre ręce za godziwe pieniądze.
Koń zapowiada się świetnie  👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się