Drugie zdjęcie- jaka radość 🤣 Maść SRAkatą powinien wpisać Pan Pruchniewicz do Akademii Jeździeckiej jako: maść przejściowa, o zmiennym umaszczeniu kolorowym, zależnym od czystości boksu/padoku, szczególnie charakterystyczne dla podstawowej maści siwej 😂 😂 😂
na kwalifikacjach do ZT obecni hodowcy ,,niemieccy" nie chcieli wierzyc ze to młp i nie wiedzac kto jest hodowcą za państwa Bieńków plecami komentowali że trzeba by powtorzyc markery bo coś jest nie tak z nim 😂
dla mnie są różne- Helmut to prawdziwy Helmut 😉 większy, cięższy-taki niemiec 😁 Polak- leciutki, jak piłeczka, pączek w maśle i szlachetniejszy jak ktoś wyżej napisał-dla mnie ideał 🙂
pisałam już gdzieś. w sierpniu podczas treningu naciągnął mięsień i nie mogł być przez jakiś czas w treningu więc nie pokazałby się na 100% na próbie końcowej. Właściciele zdecydowali się go wycofać i jeżeli nie zostanie sprzedany do tego czasu to trafi do ZT w przyszłym roku bo ma już zrobioną kwalifikację i musi się tylko pojawić w dniu kwalif. 😉
galopada namawiaj usilnie właścicieli żeby go nie sprzedawali. Polska hodowla małopolaków nie może go stracić ! Nawet w którejś z branżowych gazet ( Koń Polski? ) napisali że szkoda że go nie było na teście bo był świetnie przygotowany i być może właśnie takiego ogiera potrzeba tej rasie. A poza tym jest po prostu przecudownie obłędnie piękny 😍 😍
[quote author=ulcia_jg link=topic=98.msg1198085#msg1198085 date=1322085256] galopada namawiaj usilnie właścicieli żeby go nie sprzedawali. Polska hodowla małopolaków nie może go stracić ! Nawet w którejś z branżowych gazet ( Koń Polski? ) napisali że szkoda że go nie było na teście bo był świetnie przygotowany i być może właśnie takiego ogiera potrzeba tej rasie. A poza tym jest po prostu przecudownie obłędnie piękny 😍 😍 [/quote]
Weź pod uwagę że hodowca musi z czegoś żyć i sprzedaż koni właśnie temu służy. Oczywiście świetnie by było gdyby ten koń startował i wygrywał w barwach Polski (najlepiej oczywiście w WKKW 😉 ). Ale to kosztuje i to niemało !!! Życzę hodowcom Justusa aby udało się sprzedać go w dobre ręce za godziwe pieniądze. Koń zapowiada się świetnie 👍