... ślub :) ...

Właśnie mam krótkie, pocieniowane, każdy w inną stronę i bardzo podatne na warunki atmosferyczne. Ani to spiąć ani zostawić rozpuszczone, w dodatku żadna spinka się nie trzyma bo są śliskie. Mam nadzieję, że coś wymyślę 🙂
wracam ze zdjeciami, mam troche malo czasu wiec szybkie opisy. teraz leza liscie, w czerwcu ich nie bedzie, za to bedzie wygrabione i napewno troche ozdobione

droga do tego miejsca:

glowna sala

krzesla i stoly beda inne

drozka do ubikacji

ubikacja, z drugiej strony sa drzwi do meskiej

dodam, ze na poprawiny ma byc grill, bigos itp. co sadzicie? mama wciaz twierdzi, ze lepiej isc na latwizne i zrobic w restauracji ale takiego wesela i za taka cene nigdzie nie bede miala 🙂 niebawem u nas targi slubne wiec wybiore sie ale nie sadze, zebym zmienila zdanie 🙂
Mi się podoba! Będzie przepięknie🙂
Bardzo fajnie! Byle tylko pogoda dopisała - ciepło i bez deszczu i będzie pięknie 🙂
Śliczne miejsce, gdzie tak jest?
Abeba - oby pogoda była 🙂 miejsce bajeczne 🙂
rtk u nas na Rakowie, za tym parkiem  jest stajnia
Abeba, mocno trzymam kciuki za Twój pomysł - uważam, że jest super, niesztampowo i fajnie. Będzie duuuużo luźniejsza atmosfera - szczególnie jak uprzedzisz gości o pomyśle i dasz możliwość założenia swobodniejszych ciuchów 🙂.
napewno uprzedze o miejscu i dam wolna reke, sama mam jednak zamiar mimo wszystko wystapic w bialej sukni z sukienka na przebranie gdybym jednak w trakcie zmienila zdanie. poprawiny natomiast planuje zupelnie na luzie, kazdy bedzie znal miejsce i ubierze sie tak jak uzna za wygodne. z tego co rozmawialam z organizatorami to wesela tam wypadaja super, oczywiscie kto co lubi. nie jestem pewna rodziny narzeczonego ale moja napewno bedzie sie bawic swietnie w takich klimatach. tylko zeby ta mama przestala gadac o tym ze ciasto sie zepsuje na stole.. jutro zapoznawcze spotkanie naszych rodzicow, omowimy wszystko jeszcze raz 🙂
tajnaa a po co spinka? może kokarda- wstążka, kurcze nie wiem jak to nazwać

Abeba  fajne miejsce, gratuluje pomysłu
Abeba dolaczam do grona fanek miejsca! Super! Nie daj sie jakims namowom o restauracji!
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
07 listopada 2011 07:53
Abeba miejsce magiczne broń go rękami i nogami  😉
Abeba, super miejsce! Oby tylko pogoda dopisała! 🙂

Dziewczyny na ile przed slubem rezerwowałyście lokal?
Ja zamawiałam sale 1,5 roku przed ślubem.

Czy któraś z Was mogłaby mi dokładnie opisać procedurę załatwiania ślubu kościelnego? Tzn co trzeba załatwić i w jakiej kolejności. Wiem, że poradnie małżeńską itd, ale kompletnie nie wiem w jakiej kolejności i czy np bez nauk przedmałżeńskich czy wizyty w tej przychodni mogę rezerwować datę w kościele?

I czy można jakoś skrócić to wszystko, ominąć? Mieszkam za granicą i ciężko mi latać do Polski.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
07 listopada 2011 13:57
zalatwiasz wszystko za granica, twoj ksiadz w twojej zagranicznej zakladam norweskiej parafii daje ci licencje, a w polsce tylko slub bez poradni, etc. to wszystko zalatwiasz w norwegii! 🙂
Super 🙂 Dzieki wielkie
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
07 listopada 2011 14:24
oczywiscie z polski musisz miec akty chrztu/bierzmowania. a ze to po lacinie moga ci dac  to nie musisz tlumaczyc. a jak cos to mozesz tez prosic o wyslanie do norwegii prosto z kosciola. najczesciej idzie. albo rodzina odbierze i posle 🙂
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

09 listopada 2011 13:39

Dziewczyny na ile przed slubem rezerwowałyście lokal?

Dwa miesiące wcześniej 🙂
Moja znajoma rezerwowała dwa lata wcześniej. Ślub za pół roku.
U nas z datą są takie kołomyje, że teraz sama nie wiem kiedy bierzemy ten ślub  😵
A nauki mają jakiś termin ważności? Wczoraj kumpel mnie przekonywał, że po 1,5 roku juz są nie ważne i trzeba na nowo  😵
ash   Sukces jest koloru blond....
09 listopada 2011 15:25
Nie mają terminu ważności. Dowiadywałam się u Księdza.
My sale rezerwowaliśmy 1,5 roku przed ślubem.

A ja wczoraj kupiłam już sukienkę i to w pierwszym sklepie 💃
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
12 listopada 2011 09:47
A co powiecie o takich oświadczynach 😀
http://www.joemonster.org/art/18506/Mdlejaca_panna_mloda
JARA, ale się uśmiałam, hahah 😀 😀 Biedny facet 😀
aaahahha! Masakra 😀 😀 zabilabym mojego faceta gdyby sie tak oswiadczyl  🤣

Abeba miejsce jest MEGA!
dziewczyny, dzieki za wsparcie 🙂 rodzice na wieczorku zapoznawczym nadal probowali nas przekonac do restauracji bo maja obawy do pogody, owadow itp i biore pod uwage ewentualnie jedno inne miejsce. Musze sie wreszcie okreslic na 100% 🙂
Dokonało się  😀

subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
13 listopada 2011 20:21
RaDag super wyglądacie 😉gratuluję 🙂
maleństwo   I'll love you till the end of time...
13 listopada 2011 20:25
Gratulacje i witamy w gronie mężatych! 😀
NIE-DZIĘKUJĘ 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się