Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

To jest nic...W sobotę byłem na hubertusie i "westowe dzieci"(ok. 13 lat) jechały hubertusa na quarterach bez kasków...Paranoja.
wątek zamknięty
Ale nic zupełnie na głowach nie miały? Kapelusza westowego nawet?
wątek zamknięty
Miały kapelusze, a jedno czapkę 😉 Taką zimową, ale wątpię, żeby ten kapelusz dawał jakąkolwiek ochronę.
wątek zamknięty
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
01 listopada 2011 17:51
http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/10/79/19/1910791961

zachęcamy do sprzedaży, żaden kwiatek, ale niezły sposób na reklame
sesja w domu🙂
wątek zamknięty
Mary Army zgadzam się. Mnie też niespecjalnie ktoś na zwyczajowych jazdach kontroluje ( co innego skoki ). Miałam długi czas takiego świrusa, zdarzało mi się wsiadać bez zabezpieczenia - całe szczęście mimo temperamentu koń był wyrozumiały. Natomiast teraz mam konia "ostoja spokoju", gdzie nigdy nawet nie odskoczył mi na centymetr. I tak się stało, że raz wsiadłam ( bez kasku ), ledwo przełożyłam nogę, a tak mu strzeliło do łba, że dobre pół minuty robił rodeo rodem z eurosportu extreme. To był mój pierwszy w życiu upadek bez nakrycia głowy. Na szczęście skończyłam na pupie, ale nauczyłam się, że koń to zwierze, zwyłę prymitywne zwierze. I jaki by nie był wycackany, nigdy nic nie wiadomo.
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
01 listopada 2011 19:18
Mary Army: jak dla mnie grube przewrażliwienie o.O Nie można oceniać po zdjęciach czy ktoś jeździ w kasku czy nie  🙂
Skoro tak to też mam dla was kwiatka  😀 :
http://www.photoblog.pl/deepwhisper/106038223/bylo-d.html
Szalony galopujący koń bez kontroli ( bo przecież na kantarze) i młodziutka ( tu chyba nawet nie 16 letnia) dziewczyna bez toczka o.O Do tego koń nie ma ochraniaczy a podłoże jest strasznie śliskie.
Jak np też mam dużo zdjęć bez kasku w terenie czy na skokach ale to TYLKO DO ZDJĘĆ.
Na co dzień gdy jadę w teren albo skaczę zawsze mam kask. Mimo że bo moim photoblogu większość by powiedziała że kasku w ogóle nie posiadam  ^^
każdy ma swoje życie , i uczy się na błędach. Chce jeździć bez kasku niech jedź , nie ma 10 lat i ma własny rozum : )

wątek zamknięty
Zgadzam się z Nigną
ja też mam sporo zdjęć bez kasku
jednak skoki zawsze są u mnie w kasku, tereny czasami kask, czasami czapeczka a czasami kapelusz 🙂
wątek zamknięty
bez przesady, kask to wybór kazdego indywidualny. ja jezdze bez. jak cos sie stanie to mnie a nie nikomu innemu. moja sprawa i moje klocki. wiec to zaden kwiatek

predzej podziwiam dziewczynę. bo ja bym się w takim błocie nie odważyła zeby galopowac. juz bym miala wizję polamanych nóg w głowie.

wątek zamknięty
u każdego sprawa jeżdżenia bez kasku jest indywidualna...- tak samo jak bycie potem rośliną lub wylądowanie w wózku inwalidzkim... 🙄,ale to takie zdanie podsumowujące ten temat
wątek zamknięty
u każdego sprawa jeżdżenia bez kasku jest indywidualna...- tak samo jak bycie potem rośliną lub wylądowanie w wózku inwalidzkim... 🙄,ale to takie zdanie podsumowujące ten temat

w Twoim wieku jazda w kasku jest wręcz obowiązkowa
no chyba, że rodzice zezwolili

a co do wózka inwalidzkiego to chyba kamizelka jest od tego, bo kask nie ratuje kręgosłupa

u nas w stajni każdy kto nie ma 18naście lat musi jeździć w kasku i w kamizelce
wątek zamknięty
Isabelle, oczywiście, że to twoja sprawa, do czasu... aż będzie Cię musiało leczyć państwo z naszych podatków, albo będziesz brała rentę np.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Isabelle, oczywiście, że to twoja sprawa, do czasu... aż będzie Cię musiało leczyć państwo z naszych podatków, albo będziesz brała rentę np.

a ja będę tą chodzącą bezczelnoscią, moja mama zmarła doslownie miesiac przed emeryturą, mogę sobie powegetować za jej emeryturę 😉 bo panstwa jakos nie interesuje ze emerytury nigdy nie wezmie i nie ma ochoty tych pieniedzy nikomu dawac 😉

to jest temat rzeka. wojowalam z jazdą w kasku kupę lat, zwlaszcza jak nie bylo samochodu a kaski z jakąkolwiek wentylacja kosztowaly krocie a w wiekszosci byly niedostepne a wracac trzeba bylo z cala glową mokrych i obrzydliwych wlosów. takze uwazam ze to sprawa kazdego własna, robta co chceta 😉
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
01 listopada 2011 22:22
Co do toczku, skoro o nim mowa... to byłam w sobotę z koleżankami w terenie. Ja i moja znajoma, że najlepiej znamy konie, na których byłyśmy nie założyłyśmy toczków (nie mogłam znaleźć  😎 ). Konie na których jechałyśmy są niespokojne i z charakterkiem. Natomiast młodsza koleżanka, która jeździ tylko rok dostała konia do hipoterapii i gdy jechałyśmy galopem, spokojnym bez ścigania się, koń na którym jechałam odskoczył w bok, więc koń młodej też i gdyby nie to, że miała toczek, mogłoby jej sie coś stać. A przed jazda zastanawiała się czy zakładać czy nie, ale na szczęście ją namówiłyśmy. Upadek nie był tragiczny, bo "zeskoczyła" lub zsunęła jak kto woli, ale uderzyła się w głowę. Plusem też jest to, że na zorane pole, więc miękki upadek  😀

[edit] http://www.photoblog.pl/goohha/107019891
gdzie podgardle ?  🤔
wątek zamknięty
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
01 listopada 2011 23:19
Zaginęło w akcji  😁 Jak widać nie ma  😉
wątek zamknięty
też kiedyś jeździłam bez podgardla, bo nie było go przy ogłowiu. jakoś nie widzę kwiatka  🙄
a co do kasków... błagam. znowu każdy będzie wrzucał historie, jak to kask uratował komuś życie, a miał go nie ubrać, że on to nie wsiada bez kasu no chyba że..., że kask to świętość, że odpowiedzialność, że w teren, że na skoki, że każdy koń może się wystraszyć... a ci, którzy jeżdżą bez kasku nadal będą to robić :/
wątek zamknięty
A.   master of sarcasm :]
02 listopada 2011 09:14
wątek zamknięty
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
02 listopada 2011 13:32
wątek zamknięty
Biczowa dobre uśmiałam się 🤣
wątek zamknięty
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
02 listopada 2011 13:35
Biczowa hahaha Lubie to  ! 😀 Ale ktoś miał fantazje 😀
wątek zamknięty
hszonszcz   wredny hszonszcz.
02 listopada 2011 13:53
[quote author=hszonszcz link=topic=1320.msg1173301#msg1173301 date=1320186134]

gdzie podgardle ?  🤔

no wlaśnie, gdzie?!  🤔  www.petsandponies.com/index.php?_a=viewCat&catId=19
http://us.fotolia.com/id/1998228
http://saddlebredinthemaking.blogspot.com/2009/05/western-bridle.html

🤔 🤔 🤔
[/quote]

Tak, tylko to są ogłowia westernowe, a tam jak widać to jest normalne, ogłowie angielskie, więc podgardle powinno być. No chyba, że się odpięło i gdzieś tam lata, tylko nie widać.  😎

Biczowa, pudelek 🤣
wątek zamknięty
02 listopada 2011 14:19
To zdjęcie było dzisiaj pierwszą rzeczą jaką zobaczyłam wchodząc na fejsa  😁
wątek zamknięty
hszonszcz, poruszyla mnie twoja historia,  🙄
wątek zamknięty
chyba Strzyga by się przydała 😎
wątek zamknięty
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
02 listopada 2011 15:00
ja tam czę♦sto jeżdżę bez paska podgardłowego;d  mniej do czyszczenia i tyle😉
wątek zamknięty
A.   master of sarcasm :]
02 listopada 2011 15:06

Tak, tylko to są ogłowia westernowe, a tam jak widać to jest normalne, ogłowie angielskie, więc podgardle powinno być.

A co to za roznica, jest czy nie ma  😎 A jak nie ma, to juz to nie jest normalne oglowie, wiec jak widac to nienormalne oglowie gdzie podgardla nie musi byc wcale
wątek zamknięty

wcale nie takie śmieszne... powybijać takich ludzi, którzy chcą mieć żywe jednorożce  🤬
wątek zamknięty
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
02 listopada 2011 19:14
to gdzie w takim razie ma róg?  😁
wątek zamknięty
noen   A story of a fighter of our human race
02 listopada 2011 19:23
Miyako, kon na pewno ma go gleboko w d****, tak jak cala reszta, bo nie wyglada na jakiegos specjalnie przejetego 😀
wątek zamknięty
02 listopada 2011 19:29
Eee tam poza tym że mega głupio wygląda nic mu nie jest. Gorzej jak zobaczy gdzieś swoje odbicie wtedy faktycznie może to ciężko znieść 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.