Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

Doobre z tym mlekiem!
halo, dzięki  :kwiatek:
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
09 października 2011 20:26
Ja to Wam zazdroszczę talentu...
Dzisiejszy obiecany znajomemu bazgrołas, pierwszy od 3 miesięcy. W końcu znalazłam czas, żeby coś szkryfnąć.
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
09 października 2011 23:25
tyskakonik też bym chciała tak rysować. I to jeszcze po 3 miesiącach przerwy. Chrapy wydają mi się tylko lekko przesunięte w lewo.
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
10 października 2011 14:17
Dziękuję, miło mi 🙂 Ze zdjęcia rysowałam, tak było. Chyba, ze coś pogmatwałam z proporcjami.
halo- dobrze piszesz 🙂 pomyślę nad tym. rysuję niektóre przedmioty mimo, że nie zaciekawiają mnie, np. ogórek. lepiej coś pominąć niż wykonać źle 🙂
Hej, jestem ciekawa co myślicie o tym rysunku 🏇
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
12 października 2011 13:49
Azu piękny... bardzo mi się podoba ze rysunek jest ,,miękki", bardzo realistyczny...
Azu, i wszystko niby ok...
ech to moje ale
czepie się szyi której hmm nie rozumiem, może trochę czoło za szerokie w stosunku do dołu, anatomicznie(prócz szyi) ok, miłe dla oka
idealne określenie dla tego rysunku będzie słowo "ładnie", którego nie znoszę 🙂

dopracowany rysunek bardzo, ale nie w moim guście.  😉 ale to jest tylko moje zdanie, a każdy ma inne 🙂 pozdr
dziękuję za wszystkie opinie  :kwiatek:
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
12 października 2011 20:07
Azu
Ogólnie mi się podoba 🙂 , ale łeb jest zbyt krótki (według mnie), na pierwszy rzut oka coś z proporcjami jest nie tak.
nie wiem czy to z winy zdjęcia (robione komórka) i złego uchwycenia ale moge zapewnić, że w rzeczywistości jest on zdecydowanie bardziej proporcjonalny. W sumie teraz jak na niego patrze (zapewne to z winy mojego monitora, który jest ustawiony na panorame i  wszystko nie miłosiernie rozciąga) też odnosze takie wrażenie, że coś jest nie tak. Niemniej jednak ten rysunek nie jest jakiś zachwycający, gdyż nie poświęciłam dla niego zbyt wiele czasu (miał on za zadanie sprawdzić czy dalej umiem rysować). Niestety jestem strasznym leniem i jestem za to na siebie tak wściekła, bo wiem i inni też mi to mówili, że gdybym systematycznie ćwiczyła to coś by z tego mogło być 😡. Dodam, że jestem totalnym amatorem, uczyłam się sama rysować i właśnie może w tym jest problem.
projekt pod linoryt, A4, markery

z natury

Azu Boski!

Okropnie bym chciała umieć, by cienie nie wyglądały jak jakieś wielkie plamy :/  A jak próbuję zrobić sierść, robię wedle zaleceń pełno kresek, ale wtedy to wygląda okropnie... I wiem, że trzeba ćwiczyć, ale ja bardzo szybko się denerwuję i już nie rysuję dalej  🤬
busch   Mad god's blessing.
20 listopada 2011 23:17
Przepraszam, że trochę zbaczam z tematu ale czy moglibyście podpowiedzieć mi, jakie książki o rysowaniu warto kupić? Moja młodsza siostra się zainteresowała rysowaniem i kupiłabym jej coś na święta, ale nie wiem, według jakiego klucza szukać 😉
busch, to jest świetna seria http://merlin.pl/Jak-malowac-akwarela_Jose-Parramon/browse/product/1,162059.html
Jak rysować portrety, postacie, jak malować, anatomia itp.
Może być trudno dostępna. W razie potrzeby mogę Ci odsprzedać swoje.
http://www.rm.com.pl/x_C_Dz__P_110124__PND_110076.html - tu jest sporo o książek rysowaniu
busch   Mad god's blessing.
21 listopada 2011 17:13
mitery0322, no właśnie wiem że jest trochę tych książek, ale chodzi mi o coś sprawdzonego pod kątem merytorycznym 😉
abre, dzięki wielkie 🙂 chociaż nie wiem czy akurat na akwarele się skuszę, siostrę jak na razie widziałam tylko z ołówkiem w ręku 😀
ovca   Per aspera donikąd
21 listopada 2011 17:27
busch polecam: http://wysylkowa.pl/ks1150176.html
przygotowywałam się z nią do egzaminu z rysunku- a wcześniej nie trzymałam w ręku ołówka przez kilka lat  😁
Jakie świetne macie rysunki. Sama trochę rysuję i twierdzą że mam talent jednak nie potrafię nadawać koniu sierści itd.
Jak się tego wyuczyć? Takie cieniowanie i td.
busch, tak jak wcześniej napisałam, książek z tej serii jest chyba kilkanaście. Jest o ołówku, kredkach pastelowych i akwarelowych, o rysowaniu tuszem, mazakiem, malowaniu olejem i akrylem, jest osobna do anatomii i inna tylko o portrecie.
Witam, to znowu ja  😀 Wczoraj skończyłam mój rysunek, który miał przedstawiać okładkę 'Świata koni' plus dodany ode mnie kantar. Mam nadzieję, że coś się poprawiło u mnie od ostatnich rysunków  😀

Dodam, że ciemne elementy, np. ucho czy oko, są na żywo trochę ciemniejsze niż na zdjęciu.
😲 😲
Zmykać na rysuala! jak ja widze takie cuda to aż wstyd mi moje wstawić!

*Wybaczcie jakość
Kawecan   Jeździec bez konia...
11 grudnia 2011 19:10
Moja praca na wystawie z projektu edukacyjnego:
To ta kremowa z plamą na górze. 🙂
I do tego wybrali 100 najlepszych prac i się załapałam. 😀 (były różne tematy, jeden dla jednej szkoły)

Edit: Wybaczcie że nie mam skana ale chociaż w galerii udało mi się fotkę cyknąć komórką.  🤣
BARDZO PROSZE O POMOC

potrzebuje zamienic fotografie na rysunek- w jakims programie działającym cuda...

czy ktos mi pomoze?? bardzo pilna sprawa
Może taki cudak? http://www.psykopaint.com/
Teodora, program fajny, ale ja jestem techniczny kretyn... nie wychodzi mi

potrzebuje ze zdjecia miec przetworzone na kreski rysunku- sprobowalam w gimpie.. o efektach wstyd mowic
Złota, nie każde zdjęcie się da. Pokaż zdjęcie i efekt końcowy, jaki chcesz uzyskać.
zdjecie jest takie a musze miec rysunek- zeby kreski bylo widac
Złota, ale jakie kreski? 🙂 Znajdź jakiś przykład w sieci.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się