Nie tylko fotografowane, także rysowane... cz.III

Azu piękne  💘

Czy wykonuje ktoś może rysunki na zamówienie? (więcej na PW)
Złota, mnie w Photoshopie udało się zdziałać mniej niż myślałam, że mi się uda. Poniżej 3 różne wyniki:

nr 1

nr 2

nr 3

Wg mnie numer 2 wygląda dość dobrze.
Poszukuję osoby, która wzorując się na pewnym projekcie przygotuje mi szkic tatuażu, format A5 (kartka od zeszytu).
Koniecznie potrzebuję osoby, która będzie potrafiła korzystając z wyobraźni poprawić pracę i dorysować to i owo.
cieciorka   kocioł bałkański
11 stycznia 2012 09:48
Gavi, nie prościej poprosić o to w salonie? dobry piercer, to też artysta, po drugie wie, co będzie dobrze wyglądało na skórze.
cieciorka, w sumie, to masz rację 😉
Belstiff 🙂

1 rysunek po dłuższej przerwie 🙂
Dla odświeżenia wątku 🙂
niedługo wstawię obrazy i rysunki z uczelni, a teraz prace wykonane na zlecenie. 🙂

A4, ze zdjęcia, ołówki

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
06 lutego 2012 14:55
janek15 pierwszy rysunek wymiata w życiu bym się nie spodziewała po tobie tak zarąbistej kreski. Super :kwiatek: .. tylko no to co wypływa z ust czy oka.. zmazuj gumką ale już  😎 😉 😉
zabeczka17- to z ust to włosy, nie będę tego zmazywał, ale poprawię, żeby wyglądało wiarygodniej.

żadna zarąbista kreska, fotorealistyczne rysowanie , które w ogóle mnie nie kręci 🙂 zlecenia swoją drogą, dla siebie robię co innego 🙂 wstawię może jeszcze w tym miesiącu
Fotorealizm fotorealizmem ale rysując możesz wybierać, które elementy na zdjęciu są mniej ważne od pozostałych - patrz na rysunek jak na całość a nie przez pryzmat części składowych. W tym momencie te elementy na twarzy nie są włosami ale pęknięciami, względnie ma się wrażenie, że to ofiara wypadku, której krew się leje z oczu i ust 😉
malarstwo.

Zdjęcia nie oddają wszystkich odcieni, niuansów. Słabej jakości, ale mam nadzieję, że coś 'widać'
olej, różne formaty

narazie tyle, póżniej wstawię resztę 🙂
m.indira   508... kucyków
09 marca 2012 11:42
zamówienia... umarłam choć popełniłam dwie rzeczy na raz które robiłam pierwszy raz, pastela i buchaj
A2 więc duże i chyba nie pokochałam pastelli
koloryt w rzeczywistości bardziej różowy lecz nijak go nie mogłam dopasić w PS trudno...

M.indira, ja już podziwiałam na digarcie. Mnie się tam podoba, buhaj jak się patrzy. A do pasteli idzie przywyknąć, chociaż początki bywają frustrujące, tym bardziej na dużych formatach.
Moje ostatnie ze zdjęcia Ch. Slawik oraz W. Kwiatkowskiego, tylko uchwycić kolory jak zwykle problem.
09 marca 2012 16:36
no rysowanie pana K jest ryzykowne 😉
15 marca 2012 19:33
sorry za brak edycji ale jakoś nie mogłam jej zrobić
po byczku następna pastela, czyżbym się przekonywała? ale nadal mnie wkurza jednak
Padłam, leżę i wstać nie mogę!  😜
Ja też  😉 Genialne!  😍
26 marca 2012 16:49
tym razem tinkerowo, lub gypsy cob jak kto woli, S.D Tyson
na zamówienie jak przeważnie A2 sucha pastela
asds   Life goes on...
26 marca 2012 16:52
O ja !!!

m. indira twoje prace powlają!!
m.indira, genialny  😍 I jeszcze taki format. Mega szacun  💘
Chciałabym ogarnąć pastele, ale jakoś nie potrafię  😁
Ja nieśmiało po długiej przerwie wracam do rysunku i malarstwa. Ten rysunek jedyny się w skanerze zmieścił.

(Przepraszam, za grubą krechę na szyi, ale ja takie różne wydziwy robię - chciałam sprawdzić, czy nie będzie lepiej bez części z grzywą.)
26 marca 2012 17:15
dzięki dziewczyny za docenienie, po tak długiej przerwie naprawdę to miłe, no i pastela, dla mnie totalna porażka materiałowa, i choć możliwości ma duże nic nie zastąpi poczciwych farb olejnych 😉

Atea bardzo na plus kreska, taka szkicowa, techniczna, anatomicznie sie prawie nie przyczepię poza końcem uszu hmmm dziwne to takie 😉 i osadzeniem szyi w gardle, brak wejścia w przełyk, poza tym ok
Dziękuję m.indira z Twoich ust to duży komplement. Będę się tu co jakiś czas pojawiać 🙂
M.indira, dla mnie za mało konia. I jeszcze wydaje mi się za płaski na klatce piersiowej i pysku, ale kolory fajne. Jaki to Canson?
27 marca 2012 11:05
shagyaaa, to jest format do przycięcia, zamawiająca wytnie sobie jak będzie chciała do ramy, a że będzie w szerokiej ramie więc "powietrza" będzie mniej, co do braków w klatce i na pysku, w oryginale niestety jest jedna plama szarobura, a ma być ten i tyle, i tak go wydarłam do przodu... Canson gładki, 120g/m2, prawie bez faktury, wydaje się cieńszy niż fakturowane, ale jest sztywniejszy, i jak mi sie kiedyś jeszcze uda to tylko na takich pastelę bedę robić
Rozumiem 🙂 Nie przepadam dlatego za rysowaniem ze zdjęć klienta, bo często odbiegają od ideału pod względem jakości, no ale tu już działa wyobraźnia. Co do papieru ja już tak przywykłam do fakturowanego Fabriano, że na gładkim kompletnie nie umiem rysować. Ostatnio w sklepie chciałam zakupić Cansona fakturowanego do pasteli, kolory wspaniałe, duży wybór, format 50x65 i duży, tłoczony napis na dole kartki. To bez sensu kompletnie szpecić papier na całej szerokości, gdzie po przycięciu byłoby 2 czy 3 cm mniej. Nie rozumiem tego.
Jest cieńszy, te fakturowane zazwyczaj mają 160 g/m2.
witam się pięknie, jakże się cieszę, ze na końskim forum taaaki fajny temat🙂 wraz z zakupem pierwszego osobistego wierzchowca popełniłam pierwszy szkic od czasów chyba liceum🙂 przedstawiam Rohana 🙂

a przy okazji wyrażam ogólny zachwyt nad przedstawianymi tutaj pracami - gratuluję wszystkim !!(choć jestem totalną amatorką i się nie znam, tak w rysunku jak i w jeździectwie)
OO, miło zobaczyć tu Rohana 🙂
Powodzenia we współpracy!

pzdr😉
27 marca 2012 19:57
shagyaaa, dlatego ja biorę duży papier potem tnę i mam bez tłoczenia... te gładkie cansona nie maja tłoczeń, jak to określiła sprzedawczyni, to jak brystol i dlatego canson to po macoszemu traktuje 😉
no dobra, najlepszy wdg mnie z zamówionych pasteli i ostatni na jakiś czas ...

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się