Wybory 2011- alternatywa dla PO - PIS
moj chlop pracuje w sklepie z komputerami.
I tez nie wiem gdzie ten kryzys, bo liczba sprzedanych kompow, laptopow i wszelakiego sprzetu drogiego, komputerowego jest oszalamiajaca. Czesc oczywiscie na kredyt, ale sa i tacy co wydadza 8000 na komputer do grania.
Tak samo w marketach, konsumpcja coraz wyzsza - gdzie tu ta ciezka bieda w Polsce?
Ciesze sie z sukcesu Palikota, przejal elektorat Sld który od dawien dawna daje dupy z kampaniami co wybory.
I zdecydowadnie wole PO niz PiS.
Jak sobie rpzypomnie rzady pis z lepperem i giertychem skóra mi cierpnie. Ziobro co godzina w TV, kurski i maciarewicz.
I policja wchodzaca o 6.00 rano do domu.
Milla ja wole fanatyka za przywódcę, wtedy dzięki opozycji wydawanie kasy na kosciół było by ograniczone, a nikt nie sięgał by po kase przykładowo z drugiego filaru zeby załatać dziure w budżecie tak jak robi to wasz ukochany rząd. nie jestem pisowcem i nie głosowałam na nich, ale liczyłam, że różnica będzie znacznie mniejsza. a bogaty budżet to biedni ludzie - może lubisz być okradana, albo przez bycie szeregowym pracownikiem zwyczajnie tego nie odczuwasz, ja jako posiadacz działalności gospodarczej widzę to nieco inaczej.
a po cichu marzyło mi się aby to palikot został opozycją 😁
ktos fajnie w TV powiedział , że gdyby kampania trwała dłużej Palikot miałby większe poparcie
coś w tym jest skoro na poczatku nikt nie wierzył że przekroczy próg wyborczy
może to jakaś, choć nie ukrywam trochę zwariowana alternatywa dla tego i tak totalnie odjechanego kraju, w którym przyszło nam żyć
w domu podział, 3x PO, 1x RP i jedno nie wiem bo mój sie nie przyzna(opcjowałabym za SLD, ale i nie wykluczam RP)...
nastepne 4 lata z tymi samymi na górze, czy bedzie lepiej czy gorzej, czas pokaże, pamietajmy tylko o jednym, jako kraj członkowski, my też mamy na plecach unię, a tam kryzys, który i nas dosięga też
m.indra - zarąbisty marketing polityczny. Chciałabym poznać kogoś, kto za tym stał.
Takie pytanie dla popierających RP. Jak mówił Palikot, ilu ludzi za nim stojących jesteście w stanie wymienić z imienia i nazwiska?
Jak sobie rpzypomnie rzady pis z lepperem i giertychem skóra mi cierpnie. Ziobro co godzina w TV, kurski i maciarewicz.
I policja wchodzaca o 6.00 rano do domu.
komu tak wchodzili o 6 do domu?...
a tak btw - skoro Palikota umiesz napisać z wielkiej litery to może i resztę nazwisk również by warto?
Strzyga, nie znam nikogo, bo dziwnym trafem ludzie nie są od nas tylko ze starego krosnieńskiego(ja przemyskie), ale może to i dobrze że to ludzie bez nazwisk, bez pleców itd, bo może to oni będa wreszcie normalni...
frekfencja... a potem będa nadawać że jest źle, a głosować nie byli...
mój syn mówi że głosowanie powinno być obowiązkowe, wtedy by nikt do nikogo pretensji nie miał
Anaa- o sprawie Barbary Blidy już nie pamiętasz? Ta kobieta nie żyje...
m.indra - ludzie bez jakichkolwiek dokonań, praktyki politycznej, niczego?
m.indira, serio wierzysz, że w politykę pchają się ludzie po to, żeby "czynić dobro"? 😉 😎
plecy się znajdą prędzej czy później... :/
Anaa, widziałaś grabie które grabią od siebie?
nie wierze że i te będą, tak jest, było i bedzie, a wyjątki potwierdzają regułę
Strzyga, tak, ja o nich nie słyszałam a uwierz mi raczej polityka u mnie na porządku dziennym, jeśli gdziekolwiek byli to tylko w lokalnych, to sa ludzie jak przecietny Kowalski, jego też na ulicy mijam, ale czy go znam?
Strzyga, owszem - bo się SAMA zastrzeliła...
Nie mogę znaleźć tego wydania polityki, pewnie już dawno wyrzucona, ale jakiś czas temu był piękny wywiad z jakimś kandydatem RP i jak się go zapytali dlaczego kandyduje, to powiedział, że kumpel mu powiedział, że nie mają ludzi, więc stwierdził, że czemu nie...
Nie mnie oceniać czy zastrzeliła się sama. A nawet jeśli, co ją do tego zmusiło... Fakt jest, że o 6 rano do jej domu zapukali.
a ja wierze, ze ktos kto ma kupe kasy pcha sie do polityki z innego powodu niz "koryto".
Strzyga, ja jestem w stanie. zainteresowalam sie, poczytalam program, profile kandydatow.
dziwie sie, ze sa jeszcze w tym kraju ludzie, ktorzy glosuja na pis i po.
Ale z kasą jest Palikot. Czy są jeszcze jacyś inni milionerzy ( pytam zupełnie niezłośliwie)?
Ja tam się cieszę, że jutro obudzę się w tym samym kraju, w którym poszłam spać...
A co do kryzysu - ten kto mówi, że go nie ma - kłamie.
Jest i to coraz większy.
Prowadzę firmę, widzę co się dzieje u moich dostawców, odbiorców i konkurencji. Połowa się wysypała w ciągu ostatniego roku. Nie jest dobrze i w przyszłym roku będzie jeszcze gorzej. Niestety.
Strzyga, wszelkie informacje odnośnie Blidy mówią o samobójstwie... skąd pomysł na inną wersję wydarzeń?
Fakt, o 6 rano zapukali do drzwi (Blidzie, a jakoś wszędzie wszyscy piszą o tych masowych przypadkach, jakby co najmniej do nich z 4 razy podejrzani panowie pukali z rana). I co? Giwerę jej przystawili do głowy?
Może ja jestem naiwna ale IMO "czysty" człowiek nie popełnia samobójstwa z powodu zatrzymania... I nadal IMO - tam musiałabyć jakaś naprawdę gruba afera, że do takiego zdarzenia doszło...
edit - swoją drogą - co za różnica czy 6 czy np 14?...
Strzyga, pewnie nie, a przynajmniej nie w moim okregu. w moim okregu jest troche bardzo mlodych i mlodych ludzi (co podoba mi sie). ale to palikot "nadaje ton", markuje tych ludzi. byloby baardzo zle, gdyby dopuscil do zburzenia tego wizerunku.
btw- w ktorym to kraju jest? bylo? tak, ze do polityki byli dopuszczani tylko ludzie o wysokim statusie majatkowym?
i moim zdaniem to jest bardzo dobre zabezpieczenie antykorupcyjne 😉 bogatych przekupic duzo trudniej, jesli na szali jest reputacja i stanowisko.
katija, tylko wtedy mielibyśmy pewnie niewielu polityków 😉
6 czy 14 - jest różnica. Pracujący ludzie wychodzą wcześnie rano z domu, więc normalne, że jak się chce kogoś zatrzymać - to się przychodzi w takiej porze, kiedy delikwent w domu jest...
Ja tam o 6 już śmigam całkiem obudzona.
A ja znam osobiscie 1 osobe z RP i naprawde ze świecą szukać takich ludzi, tez poczytałam na temat innych i zainteresowałam sie. Ciesze sie i mam nadzieje że faktycznie maja te 3 miejsce 🏇
ja również znam osobę z RP, ta osoba wykłada na prawie. 😉
czy sa juz oficjalne wyniki?
Anaa, komu do domu weszli o 6.00?
A mnie na przykład. A zbrodniarzem nie jestem.
I wejscie o 6.00, kiedy caly dom spi, kiedy obcy ludzie wdzieraja Ci sie do domu jest rzeczą paskudną, traumatyczna wrecz. Ale co ja Wam bede tlumaczyc, zaraz sie pewnie dowiem ze przesadzam i bajki wymyslam bo na pewno nie bylo tak zle 🙄
a duza litera w nazwisku w moim przypadku wystepuje tylko wtedy, kiedy mam do kogos szacunek.
wiec niestety, ale powyzszego poprawiac nie zamierzam.
Z tego, co szłyszałam, wygrało PO. Potem PIS, a trzeciw rządzie Palikot.
jak robi to wasz ukochany rząd.
Ale ja nigdzie nie pisałam, że jestem za PO ;]
Po prostu z dwojga złego wole przeczekać te 4. lata w spokoju, bez ciągłego siania nienawiści, bez głupich reform jak za czasów koalicji PiS'u z Giertychem i Lepperem. A nuż po tym czasie w końcu Palikot zdobędzie większe poparcie ;]
Mimo wszystko jego 3. miejsce i tak jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo w przedwyborczych sondażach był znacznie niżej.
Tomek_J, pisowska retoryka bo? bo uważam, że człowiek nie popełnia samobójstwa bez powodu? o.O
abstrahując już od tego, że nigdzie nie pisałam o moim poparciu (lub jego braku) dla PiS gdyż nie jest mi ta partia szczególnie bliska... ale jeśli ktoś nie jest "z nami" to jest z PiSem? 😉 Weź Ty się zastanów troszkę...
jak już się patrzy inaczej niż "stado" i wyraża SWOJE wątpliwości, niekoniecznie przesiąknięte niczyją propagandą to już się jest w naszym kraju oszołomem i niewiadomoczym... o.O Nie można podyskutować tak? Bo merytoryka to najwyraźniej nie jest najmocniejsza strona naszych czasów 😎 Łatwiej zamiast przytoczyć rzeczowe argumenty - powiedzieć komuś, że "jedzie pisowską retoryką"... bo przecież żeby nie zostać zjechanym to trzeba obstawać przy jedynej słusznej opcji :> A jak masz inne zdanie to jesteś fanem Kaczyńskiego... matko co za krótkowzroczność o.O
i zastanawiam się czy bardziej mnie to śmieszy czy żenuje...