efeemeryda
Co Ci się stało z nimi ??
na wewnętrznej stronie łydki w jednym miejscu przetarła się cała ta pianka, powstała taki placek na jakieś 4cm, poza tym całe mi popękały z przodu, tzn. w miejscu gdzie się zginają. Buty używane 2-3 razy w tyg przez jakieś 4miesiące...
Trzeba odkopać wątek, bo jesień już jest, a zaraz i zima.
Nie wiem czy mam kupować termobuty, bo jestem taki zmarźluch, że boję się, że nie dadzą rady.
W wełnianych skarpetach i po kilka par i emu było mi zimno, więc sama nie wiem.
Ja planuje znow zakupic HKM elegance (na jeden sezon), jakby ktos widzial na promocji rozmiar 37 :kwiatek:
pytałam już w butach i czapsach, ale to jest chyba lepszy temat. skoro te wysokie HKM nie są cudne, to może krótkie?
http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=6_24&products_id=4622
fajnie wyglądają jak a termobuty, ale wydają mi się i tak chłodne, mają w dodatku jakoś brzydko klejoną podeszwę na zdjęciach 👿
Czy wiecie może coś na temat nowych termobutach York " vixen" ? Mieli wypuścić na ten sezon ulepszoną wersje, już nie pękającą.. 😵
Ja też planuje kupić termobuty a że mam strasznie szczupłą łydkę to vixeny były idealne... 🙄
A ktoś miał termobuty z nturalnym futerkiem?
Ja się zastanawiam na kupnem termobutów Busse Polar. Potrzebuję butów na 1/2 razy w tygodniu w stajni.
Dramka, HKMy nie mają chyba ocieplenia na palcach czyli w najbardziej marznącym miejscu 😵
Misskiedis HKM właśnie mają, to łudząco do nich podobne Loesdau Polo nie maja ocieplenia przy palcach 😉
Misskiedis, , dokładnie Tercet, ma rację - HKM na bank mają ocieplenie na palcach!
Ok, moja wina, pomyliłam z polówkami 😡
Dramka, HKMy nie mają chyba ocieplenia na palcach czyli w najbardziej marznącym miejscu 😵
Właśnie że mają ❗
Przymierzam się do zakupu nowych termobutów, bo stare już czas wywalić.
Podobają mi się EURO STAR, ale czy będą ciepłe? Jestem strasznym zmarźlakiem i zawsze mi zimno 😲
ash ja mam EURO STARy i nogi mi w zeszłą zimę nie marzły. A stępowaliśmy sporo z koniem więc możliwości rozgrzania sie nie było
archeo super wieści! Cieszę się bardzo! :kwiatek: :kwiatek:
Mam Dafna i Euro-Stary, są bardzo ciepłe.
Dafny są extra na błota i ciaplety, o Euro-Stary sie zawsze bałam , że przemokną tam gdzie są sznurowania 😉 Co prawda nigdy w nich nie jeździłam, bo kasztan nie był jeszcze gotowy, ale ogólnie i wizualnie są super.
Ja to straszny zmarzluch jestem, nie mam hali, a te butki nie zawiodły.
Azbuka dzięki za info :kwiatek: :kwiatek:
Też mam euro-stary. Kupiłam je w promocji pod koniec zimy, przez neta i póki co- mimo, że noga nie marznie- jestem z nich średnio zadowolona. Strasznie obcierają! Po godzinnej pracy z koniem miałam tak obtarte pięty, że zaraz plastry poszły w ruch i problem z każdymi butami. Mam nadzieję, ze się wyrobią, miałam je na nogach raptem kilka razy. Was tez obcierały?
No tak, o tym zapomniałam. Obtrały mnie jak cholera 😤 Ale potem tu na forum Caroline poradziła, żeby mocno zawiązać sznurówki i potem już dobrze bylo 🙂
One nie mogą być luźne, trzeba je dopasować, bo inaczej krew sie leje 😉
Mnie obtarły tylko raz jak wpadłam w kałużę (lód sie zarwał) i godzine chodziłam z mokrymi nogami.
obcierają na początku ale potem już jest w porządku, radzę na początku jakąś grubą skarpetę wkładać póki się nie wyrobią. ale są superciepłe i nie przemakają, chodziłam w nich nawet na codzień w największe mrozy 🙂
Azbuka łącze się w bólu przy pierwszej mroźnej pogodzie maksymalnie zawiążę sznurówki i będę modlić sie o brak obtarć😉
Ale zawiąż tak, żeby jeszcze krew do stóp dopływała 😀
to ja jestem dziwna, mnie tam jest w nich zimno w palce, ale w sumie zawsze mi zimno w stopy
i obcierają też
Ja rozmawiałam z paniami z Mustanga i mówiły mi, że w tym roku już nie będzie tego modelu Euro-stara, ale jakiś nowy za to wprowadzą .. 😉
Będzie wyprzedaż Euro Starów bo jest ich sporo w magazynie 😅
Nowego modelu nie będzie 😤 ES zrezygnował z produkcji termobutów 🤬
jak Euro stary sprawdzają się w codziennej kilkugodzinnej pracy z końmi? Wytrzymają więcej niż 1 sezon?
ash, gdzie będzie taka wyprzedaż? Planuję sobie w tym roku kupić jakieś lepsze termobuty, bo moje spirale nic a nic nie ocieplały...