termobuty

ash   Sukces jest koloru blond....
16 września 2011 09:45
poszło pw 🏇
poszło pw 🏇

a czemu na pw?? Reszta wiedzieć nie może?
ash   Sukces jest koloru blond....
16 września 2011 09:56
nie mogę robić sobie reklamy na forum, bo dostanę ostrzeżenie!
Livia   ...z innego świata
16 września 2011 10:07
ash, dzięki za pw 😉 Bo ESy wyglądają właśnie na takie, które mogłyby zapewnić moim palcom ciepełko w zimie 😉
nie mogę robić sobie reklamy na forum, bo dostanę ostrzeżenie!

masz rację :P Zapomniałam o tym durnym punkcie u nas na forum. Sory 😉
Livia Ja w zeszłym roku kupiłam ESy i jak zawsze i w każdych butach marzły mi palce, to tak w ESach zdarzyło się to tylko przy temperaturze -20 🙂
[quote author=ewuś link=topic=66.msg1132261#msg1132261 date=1316166785]
Livia Ja w zeszłym roku kupiłam ESy i jak zawsze i w każdych butach marzły mi palce, to tak w ESach zdarzyło się to tylko przy temperaturze -20 🙂
[/quote]
pocieszające.
Czyli warto?

Bo ja potrzebuję ekstremalnie ciepłych, nie wiem czy nie szukać takich jak dla alpinistów. 🤔
Fairy moim  zdaniem warto.
maleństwo   I'll love you till the end of time...
16 września 2011 15:04
ESy są niezłe. Choć nie powiedziałabym, że na każde mrozy. Mnie przy -15 marzły palce. ale i tak było o niebo lepiej niż w oficerkach + skarpetach, do tego dla mnie jeździ się w nich niesamowicie wygodnie i wiosną w oficerkach było mi jakoś tak twardo, sztywno, ślisko i be 😉
Witam . ! ; )

Właśnie szykuje się do zakupów zimowych, ponieważ wszystko już się zrobiło za małe. Co sądzicie o tremobutach Fair Play'a Husky : http://www.jezdzieckidomwysylkowy.pl/product.php?id_product=1383
U mnie większość osób ma te buty i jakoś nie narzeka. Macie może jakieś do czynienia z tymi butami ? Jak przy mrozach do -20 stopni? Może wziąć o rozmiar większe żeby zmieściła się skarpeta narciarka ewentualnie.
Może macie jeszcze jakieś fajne termobutki, tego typu co podałam ?
ash, to coś mi się musiało pokręcić w takim razie :P możesz mi powiedzieć na pw o wyprzedaży?
robakt   Liczy się jutro.
16 września 2011 21:27
Ja również bym prosiła o pw  :kwiatek:
Najładniejsze są HKM Elegance, ale wydają się cieniuśkie.

Więc albo Horze, albo ES. 🤔

Będzie wyprzedaż Euro Starów bo jest ich sporo w magazynie  😅
Nowego modelu nie będzie 😤 ES zrezygnował z produkcji termobutów 🤬

mogę pw z wyprzedaża? 😡
dubel... gdzie się usuwa posty?
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
19 września 2011 15:10
Fairy, jak chcesz bardzo ciepłych to polecam te co ja kupiłam rok temu z kraemer z niemiec, są turbo ciepłe a mi też zawsze strasznie marzną stopy.
Fairy, jak chcesz bardzo ciepłych to polecam te co ja kupiłam rok temu z kraemer z niemiec, są turbo ciepłe a mi też zawsze strasznie marzną stopy.

A gdzie mozna je dostac?
Solina właśnie, mogłabyś np podlinkować te termobuty?
Ja tam w ES-ach marznę niestety :/ I jest też kwestia ich przemakania na śniegu. Za to moge polecić termooficerki ELT Waldhausen. Przetrwały kuligi i duze mrozy.
W tym sezonie mam dosyc ograniczone finanse i myślę nad kupnem krótkich butów np Alaska http://allegro.pl/termobuty-alaska-i1824729440.html
O nieee, marzniesz? Przemakająąąą? 🙁
No i teraz znowu mam dylemat. Miałam kupić ESy na 100%, ale nagle mi przeszło... Mimo wszystko one są w przystępnej cenie, w dodatku naprawdę podobają mi się z wyglądu. Najwyżej zakupię góralskie skarpety albo jakieś wkładki rozgrzewające. Tylko żeby nie przemakały, bo to najgorsze co może być. Może da się je jakoś zakonserwować?
Ankers moje niestety przemakały i było mi strasznie w nich zimno. Kiedy było sucho plus duży mróz - ok. Ładne są - to fakt. Ale moze ktoś jeszcze się na ten temat by wypowiedział. Może ja za wrażliwa jestem 😀
Szczerze mówiąc to aż sie boję zimy.
Livia   ...z innego świata
19 września 2011 20:05
Solina, podłączam się do prośby 🙂
ankers moje ESy nie były oszczędzane. Godzinami zasuwałam w zaspach, głębokim śniegu na sankach i Bóg wie gdzie jeszcze i nie przemokły mi ani razu. Na początku marzłam, bo w łydce trochę za szerokie były, ale po założeniu getrów na łydki problem zniknął i było m cieplutko. U mnie sprawują się świetnie. 🙂
Dzięki, mils. Mam nadzieję, że wytrzymają mi ze dwie zimy.
Anderia   Całe życie gniade
19 września 2011 20:11
ankers a zależy Ci koniecznie na oficerach? Czy mogą być zwykłe termobuty? Bo jeśli tak, to bardzo fajnie spisywały mi się rok temu Fair-Playe Husky, problem zamarzania palców się skończył, jak biegasz po stajni to możesz się w nich wręcz ugotować - opatentowane przy -17*C  🏇 Tylko nie wiem, czy jeszcze będą dostępne, bo coś słyszałam, że sprzedawane były tylko zeszłej zimy jako seria limitowana. Ale może to tylko ploty 😉 Jeśli nie, to i tak zawsze istnieje opcja, że w jakimś sklepie się ostały.
Zależy.
Chociaż... muszę się jeszcze zastanowić, zasiałaś we mnie ziarno wątpliwości 😉.
Anderia   Całe życie gniade
19 września 2011 20:19
Aha, i jeszcze dodam, bo to też ważne - bardzo wygodnie mi się w nich jeździło, no i nie są obszerne, więc mieszczą się do strzemion "do letnich butów", nie utykają w nich - nie ma opcji, że włożysz raz a dobrze  😎 A cena... Ja kupiłam za 170 zł  😉
Ankers moje niestety przemakały i było mi strasznie w nich zimno. Kiedy było sucho plus duży mróz - ok. Ładne są - to fakt. Ale moze ktoś jeszcze się na ten temat by wypowiedział. Może ja za wrażliwa jestem 😀
Szczerze mówiąc to aż sie boję zimy.

To odpada w takim razie... a byłam zdecydowana.
Ja marzłam w 2 parach grubych skarpet i orginalnych emu, nawet w pomieszczeniu. Więc jestem naprawdę wymagająca jeśli chodzi o termobuty. 😕
ash, mogłabym dostać to info o wyprzedaży, czaję się na ESy już od zeszłej zimy  😀
ChingisChan   Always a step ahead! :)
19 września 2011 21:41
ash i ja też? :kwiatek:
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
19 września 2011 21:43
prosze bardzo http://www.kraemer-pferdesport.de/STEEDS-Winter-Rider-Elegance---Kinder.htm?websale7=kraemer-pferdesport&pi=740371&ci=247418
w tym roku są nawet brązowe 🙂

buty na prawdę ciepłe, w tamtym roku ubierałam zwykła podkolanówkę w których jeździłam w lecie i wręcz było mi gorąco co jest aż dziwne bo moje stopy nawet latem są zimne i zawsze mi marzną.
cenowo wypadają podobnie do naszych polskich bo ok 200zł + przesyłka jakieś 60zł ale to zawsze można sobie zamówić razem z kimś z forum lub koleżanka ze stajni.
co do jakości też mi się podobają cała zimę mało tego że jeździłam w nich konno to jeszcze chodziłam w nich odśnieżać podjazd i drogę dojazdową do domu a nie mieszkam tuż przy ulicy 😉
no i fajne też jest to że nie mają tylko obwodu cholewki w standardowych wymiarach ale tez w poszerzanych więc tu problemu tez nie ma.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się