... ślub :) ...

Dodaje Troche zdjęć ze ślubu bo zdjęcia z sesji jeszcze do mnie dotarły.

Przepraszam za ilość ale jakoś tak nie mogłam się zdecydować które wstawić i mam nadzieję, że za jakiś czas przeżyjecie jeszcze zdjęcia z sesji 🙂

- ślicznie wyglądałaś, miałaś bardzo ładną (skromną, a gustowną) suknię. Ps kolor włosów cudny  😍

jeny.... ale co z tego, że pegasuska miała wieczór z penisami itd, w końcu nie ona organizowała.
Świetnie się bawiła, a to jest najważniejsze tego dnia.
Nie ważne czy ktoś ma rogi, peniski, czy skutery. Ważne, że wszyscy się super bawią, a potem mają wspomnienia na długo.

(A tak po za tym to moja koleżanka była na panieńskim na skuterach i skończyło się to tragicznie. Jedna z dziewczyn utonęła.)

Nie ważne jest miejsce, ale ważni są ludzie.
ash   Sukces jest koloru blond....
13 września 2011 16:19

A tak po za tym to moja koleżanka była na panieńskim na skuterach i skończyło się to tragicznie. Jedna z dziewczyn utonęła.

Bo trzeba myśleć! Widziałam wiele wypadków nad wodą niestety. Alkohol, brawura i fantazja tylko temu sprzyjają!
Pegasuska, przepięknie wyglądałaś! I super zdjęcia, jak kadry z jakiegoś filmu normalnie 🙂 🙂
Cierp1enie, Dzionka,  dzięki wielkie!!!! już nie mogę doczekać się zdjęć z sesji normalnie!!!!
ash   Sukces jest koloru blond....
13 września 2011 16:27
Pegasuska ja też czekan na Twoje zdjęcia z sesji!! 💃 💃
[quote author=Cierp1enie link=topic=34.msg1129728#msg1129728 date=1315927068]

A tak po za tym to moja koleżanka była na panieńskim na skuterach i skończyło się to tragicznie. Jedna z dziewczyn utonęła.

Bo trzeba myśleć! Widziałam wiele wypadków nad wodą niestety. Alkohol, brawura i fantazja tylko temu sprzyjają!
[/quote]

no niestety
znam jeszcze wiele przypadków po kawalerskich
jak pan młody szedł pobity do ołtarza
albo z nogą w gipsie 😀
maleństwo   I'll love you till the end of time...
13 września 2011 16:40
Pegasuska - pięknie wyglądałaś. A gdzie znaleźliście chałupę z 3-go zdjęcia? Bo super.

Grrr, ja miałam w niedzielę dostać zdjęcia z sesji, a jak nie było, tak nie ma...
buuuu a my tu czekamy 🙂
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
13 września 2011 16:49
Pegasuska - włosy  😜 kieca  😜 bukiet  😜 😍 :kwiatek: jedym slowem boskie zgranie 😉
maleństwo, w Świdrze koło Warszawy, to są domy Świdermajer niestety większość popada w ruinę i miasto zsyła tam cały margines. Ja miałam mieć wczoraj zdjęcia z sesji ale jednak będę musiała się jeszcze pare dni wstrzymać, te robił chłopak mojej świadkowej.

Kurcze strasznie się bałam, że nic nie będzie do siebie pasować i nie miałam przekonania do momentu kiedy nie obejrzałam zdjęć. Jedyne czego żałuje to to, że doszyłam ramiączka bo pomimo, że wydawały się dobrze dopasowane to i tak ciągle się zsuwały.
13 września 2011 18:07
A u mnie zostało 3 tyg... chryste.... 😲
zabeczka17, dasz rade, ja sobie mówiłam eee jeszcze mam tydzień- to kawał czasu!!!!
13 września 2011 18:23
dzięki 🙂 zobaczymy jak to wyjdzie 🙂
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
14 września 2011 07:17
Pegasuska to twoj kolor?? jak tak to witam w klubie  😜

bardzo ladnie wygladalas, skromnie i z klasa 🙂
Gienia-Pigwa, ja kocham ten kolor !!!!! dziękuje 🙂
14 września 2011 07:51
ja tez kocham swoj kolor wlosow  🏇 tak malo prawdziwych rudzielcow po swiecie chodzi  😎
kujka   new better life mode: on
14 września 2011 09:09
Pegasuska, wygladalas pieknie! a na zdjeciach super klimat, bardzo mi sie podobaja.
Slub w niedziele zamiast robic porzadki,leże z grypą, :wysmiewa ,moje Licho nie ma dla mnie litości
Dołączam do piszczącej ze szczęścia grupy zaręczonych  💃

W niedzielę o 7.30 obudziło mnie Jego gmeranie przy mojej dłoni. Przez zaklejone oczy zorientowałam się że próbuje mi wcisnąć pierścionek na środkowy palec. - "Na serdeczny...." zdążyłam wymamrotać przez sen. Sekundę później obudziłam się i dotarło do mnie co się właśnie stało.
TŻ nie spał już dwie godziny wstecz i nie mógł wytrzymać  🤔wirek:

Teraz bez pośpiechu staramy się zarysować plan tego cyrku. Korzystamy z okazji, że dwie pary znajomych są świeżo po ślubie, natomiast jedna para zaręczyła się trochę wczesniej i są etapie poszukiwań miejscówek. Jednak nasz pomysł różni się zasadniczo od większości... Ponieważ jesteśmy niewierzący i to jest NASZ dzień, nie przejmujemy się bogobojnymi babciami z rodziny i nie bierzemy ślubu kościelnego. Ślub cywilny to tylko podpisanie papierka, a fajnie byłoby miec w okół tego jakąś otoczkę, uroczystość.

Dlatego zwracam się do bardziej doświadczonych - czy ktoś z was wie cokolwiek na temat uroczystości humanistycznych? http://www.ceremoniehumanistyczne.pl/ Jak to wygląda w praktyce? Cokolwiek, o czym nie dowiem się ze strony gdzie wszystko jest pewnie wyidealizowane.
pozdr.
kajpo witaj w klubie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂🙂🙂  wielkie gratulacje
Kajpo ja bede miala taki slub. Marzylismy o slubie w plenerze, oczywiscie USC nie uwzglednia natury jako godnego miejsca do pobrania sie.. Poza tym jest to sztywna i srednio duchowa ceremonia.. Zdecydowalismy sie wiec na polaczenie "koniecznego" z tym o czym marzymy - kolo poludnia wezmiemy slub cywilny, a wieczorem, przy zachodzie slonca, w fajnej atmosferze wezmiemy slub humanistyczny 🙂 Z tym ze nam tego slubu udzieli kolega aktor  🙂
15 września 2011 06:45
uwazam ze USC powinny sie troche wiecej starac i umozliwiac bez problemow sluby w plenerze.  😤

najlepszego  swiezo zareczonym  🙂
Nerechta też marzę o plenerze, ale pogoda zweryfikuje, dlatego myśleliśmy o wynajęciu takiego sporego namiotu bankietowego.
A co do osoby udzielającej ślub, widzę że oferują swoich "mistrzów"  🤣  Prawie jak jakaś sekta. Mimo wszystko brzmi interesująco ze względu na to że sama możesz napisać słowa przysięgi. W ogóle zastanawiam się jak wygląda taki ślub. Jaka przemowa? Czy piszą ją specjalnie dla nas, czy możemy sobie wybrać? Jak człowiek ma za dużo możliwości to głupieje  😜
A wy kiedy się pobieracie?

Jeśli chodzi o śluby cywilne, właśnie zaręczeni znajomi kombinują żeby wziąć ślub w miejscu gdzie odbywa się wesele.
kajpo, my tez bralismy tylko cywilny 😉 i tez z otoczka. teraz jak Nerechta mnie oswiecila, ze jest cos takiego jak slub humanistyczny moze sobie kiedys cos takiego w ramach "przypomnienia" zafundujemy😉 

A nasza pierwsza rocznice, juz w sobote spedzimy na..greckiej wyspie Korfu 😍
Ja po zaręczynach mam teraz stresa bo 24 września mamy zapoznanie rodziców 😀 Tylko sprawa nie wygląda tak jak powinna bo organizacją powinnam się zająć ja, ewentualnie moja mama, ale sprawa jest taka, że spotykamy się na "neutralnym" gruncie na działce cioci mojego M. i przyjedziemy tego samego dnia(jesteś,y z Poznania a zapoznanie odbędzie się w olsztynie bo tam studiujemy i rodzice mnie zawożą) , więc nie będę mogła nic przygotować no i nie chce żebyśmy źle wypadli. poradźcie mi co moi rodzice powinn przywieźć na takie spotkanie? myslalam o dobrym alkoholu, cieście i jakimś pieczonym mięsie (fuj, ale oni lubią). poradźcie cos
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 września 2011 13:52
Taki ślub humanistyczny jest normalnie traktowany przez prawo ?
JARA
Jeśli idzie o status prawny takich ślubów, to jest on obecnie identyczny jak status ślubu kościelnego do 1998 r. czyli do czasu wprowadzenia instytucji tzw. małżeństwa konkordatowego. Jest to tzw. ceremonia przejścia, rozumiana jako wydarzenie społeczne i wspólnotowe. Ślub taki oczywiście może się wiązać z odwiedzeniem urzędu stanu cywilnego tego samego dnia, ale nie musi. Niektórzy mogą chcieć węzeł małżeński uzupełnić cywilnym od razu, albo mogą nie mieć takiego życzenia. W niektórych krajach wspólnoty humanistyczne zabiegają o związanie z ślubem humanistycznym automatycznego węzła cywilnoprawnego, i w części takie konsekwencje cywilnoprawne śluby humanistyczne posiadają (np. w Norwegii, USA    czy Szkocji), w innych np. organizowane są w urzędach stanu cywilnego bezpośrednio po ślubie cywilnym.

Dosyć niejednoznaczny ten fragment.
Trochę info też jest na www.racjonalista.pl tylko nie mam za bardzo teraz czasu szukać.

Anima, to nie poznaliście rodziców zanim się zaręczyliście? Nie wyobrażam sobie tego 🙂 Przecież jest tyle okazji przed zaręczynami. Przez to narobiliście sobie tylko ciśnienia, że coś pójdzie nie tak 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 września 2011 14:02
To wyobraź sobie, że rodzice mojego kuzyna poznali matkę panny młodej ... w dniu ślubu :/
no na pewno nie, prawo traktuje tylko cywilny. Śluby humanistyczne to ceremonia indywidualna jakby wyreżyserowana według potrzeba państwa młodych, chodzi o sam fakt ceremonii a nie o "pakt" prawny. Ogólnie idea fajna, ale ja chyba jednak w tym wypadku wolę tradycję.

Kajpo ja moich pryszłych teściów znam od dawna, traktują mnie jak córkę i ich ubóstwiam, chodzi o zapoznanie moich rodziców z nimi, a z tym czekaliśmy do zaręczyn :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się