... ślub :) ...

maleństwo   I'll love you till the end of time...
05 września 2011 14:32
Też mi się obłędnie podoba! I wiele osób mi mówiło, że podziwiali, więc chyba coś w sobie ma 😉
maleństwo, ślicznie wyglądałaś gratuluje!!!
maleństwo suknia genialna z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia 🙂
Rzeczywiście, sukienkę miałaś przepiękną!  😍
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
05 września 2011 16:58
maleństwo wyglądałaś pięknie i te słoneczniki  👀 😜  😍
maleństwo   I'll love you till the end of time...
05 września 2011 17:43
Dzięki, dziewczyny!

Słoneczniki były motywem przewodnim dekoracji.

Jeszcze kilka od innej osoby.

tu z moimi rodzicami, widać też trochę auto

w kościele

edit: photobucket nie chce mi przekręcić fotki
kot masz na mysli takie lampiony ktore podpalasz i puszczasz w niebo?
Tez o tym powaznie myslalam do dzisiaj.. chcialam kupic 100 sztuk, dla kazdego goscia, zeby wygladalo zjawiskowo jak w "Tangled"  🤣 Ale szukajac namiarow na sprzedawcow trafilam na post dziewczyny, ktora poszperala w internecie i skutecznie mnie zniechecila...
Czasem latarnie sie nie wypalaja/nie gasna i zdarzalo sie ze wywolywalo to pozar - a w miejscu gdzie bedzie moj slub jest sam las w okolo. Jak zobaczylam jak trudno sie wznosza i zawisaja na drzewach to raczej odpuszczam.. z ciezkim sercem i lzami w oczach  😉 ale jednak nie chce spalic okolicy 🙂

No własnie tez sie o to martwie,mam zamiar isc do strazy pożarnej i zapytac co oni na ten pomysł 😁,ale zawsze mozemy sobie z moim (juz wtedy mężem) puscic je i zrobic sobie sesje po ślubie-trudno 😉
daj znac co Ci powiedza - moze beda tak mili ze podstawia woz strazacki na impreze  🤣
Te lampiony już mi się będą nieodwołanie kojarzyły z Woodstockiem. Jacyś "geniusze" je puszczali, te radośnie leciały w stronę wszechobecnego lasu, a patrolowcy i strażacy dostawali wścieklizny próbując wykryć lampioniarza.  😉
no wlasnie.. niestety lampki sa bardzo niesubordynowane  🙁
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
06 września 2011 06:53
My czasem na boisku podpalamy lampiony i kompletnym niewypałem są te wielkie w kształcie serca. Długo się nagrzewają i niestety zaraz po wzniesieniu się opadają.
Te zwykłe, standardowe za to fajnie latają 🙂
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
06 września 2011 08:03
no dobra to ktora teraz nastepna w kolejce? 😉
sorry za off topa- Nerechta czy Ty to Ty? 😉
ja 18 wrzesnia zamieniam panieństwo na paniostwo,
Ja mam te standardowe w kształcie balonu,kurcze obejrzałąm plac a ktorym mogły by byc puszczone,i w sumie do drutów wysokiego napiecia z kazdej strony jestk koło 30 metrów lasu nie ma wogole ,jedynie sa domy  jednorodzinne,ciezki temat,postaram sie podskoczyc do straży jeszce w tym tygodniu
.
Ja Katko, ja  😀 maly come back  🙂 co u Ciebie dobrego?? 🙂

moze poszukam jakichs mini latarenek, to moze szybciej sie spala i nie bedzie takiego zagrozenia. Slyszalam tez ze wplyw na to jak lataja ma to czy jest duzo wilgoci w powietrzu - ponoc jak padalo to niezbyt fruwaja.
Ner, zobaczysz, ze bedzie deszcz, mowie Ci 🙂 Jakby co, to dasz nam w lapki latarki i bedziemy swiecic w niebo w malym zastepstwie za lampiony  😉
😤 jak smiesz tak prognozowac :P  🤣
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
06 września 2011 19:42
Ner babo daj stary avatarek :p
majeczka   Galopem przez życie!
06 września 2011 21:11
maleństwo,  ogromne gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze!!!

Kompletnie nie zgadzam się z JARA,. Na moim weselu puszczaliśmy metrowe serca, wcale się długo nie nagrzewały, fajnie wysoko i dłuugo leciały, efekt był fantastyczny.
zebym tylko mogla go znalezc..!

a powiedzcie jak bylo u was z dekoracjami - robiliscie sluby tematyczne, czy jakis kolor przewodni, czy "jak dali tak bylo"? 🙂
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 września 2011 21:05
Niestety u nas balony w kształcie serca zatrzymywały się na drzewach i na nich płonęły 🙁
U nas motywem przewodnim była raczej biel (raz po raz pojawiało się ecru), białe róże i koronki

Wyglądało to tak:

SIWA FOLBLUTKA   i jej miedziana arabka
08 września 2011 11:34
Mam małe pytanko, ponieważ młodzi poprosili o ksiażki/filmy/płyty zamiast kwiatów, pomyslałam że fajnie byłoby dać im coś związengo z końmi. Co byście poleciły, żeby spodobało się to osobom, które nie miały do czynienia z końmi?

I drugie pytanko: jakie są teraz "stawki" od pary na prezent ślubny? Chciałabym się wpasować jakoś po środku, zbyt dużej wolnej gotówki nie mam, ale nie chciałabym też dać za mało. I błagam nie piszcie, żeby dac ile się uważa lub ma 😉 potrzebuję konkretów!
swietne te oznakowania miejsc dla gosci! Gdzie mozna takie kupic?

Ja ogolnie mam swira na punkcie kolorow, kwiatow z filcu itd, i nachetniej zrobilabym wszystko pod taka nute, ale obawiam sie ze wyjde na infantylna panne mloda  🤣
np to jest bukiet ktory sobie wymarzylam (dodalabym tylko niebieskiego), acz juz dostalam "feedback" ze nie bedzie pasowac do sukni i w ogole co ja sobie mysle  🤣

w zwiazku z tym myslalam o czyms na styl filcowych kwiatkow czy serduszek z oznaczeniami miejsc, i z bukietami na stoly itd, ale to strasznie duzo zachodu z jednej strony, a z drugiej myslelismy o drzewkach w doniczkach na stolach wiec w ogole nie bedzie sie zgrywac.

Siwa Folblutka a oni w ogole lubia konie? bo nie wiem czy to taki najlepszy pomysl dla kogos kto sie nie interesuje..
Co do stawek, to zwyczajowo jest tak, ze gosc pokrywa koszt swojej osoby, a jesli chce to moze dac wiecej oczywiscie - czyli zalozmy ze mlodzi placa 150 zl od osoby to pokrywasz ten koszt.. a jak masz gest to dasz 200 czy 300 czy 500 jak Cie na to stac.. Ale z mojej perspektywy przyszlej panny mlodej mi naprawde zalezy zeby ludzie byli i sie dobrze bawili a nie przejmowali sie ile wypada dac.. kto ma ten da ile chce, a jak ktos nie ma to co z tego? Nie przejmuj sie zbytnio chociaz wiem ze to nielatwe zadanie 🙂
W przyszlym roku przed moim slubem ide na slub przyjaciolki, poki co rozwazam pieniadze albo prezent, a budzet - jakos do 1000 zl mysle.
SIWA FOLBLUTKA, Seabiscuit albo Secretariat! fajne filmy z motywem końskim a i niekoniarzom się powinny spodobać😉
08 września 2011 14:00
nerechta problem  w tym, że nie znam kosztów, na pewno obrócz talerza na weselu młodzi muszą zapłacić za nasz nocleg.
Breva myślałam też o zaklinaczu, ale szukam czegoś gdzie konie są bardziej w tle i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. Myślałam też o jakimś albumie z końmi, ale też nic mi nie przychodzi do głowy 🤔
SIWA FOLBLUTKA, a film Rącze konie Billiego Boba Thorthona z Penelope Cruz i Damonem?
08 września 2011 14:13
Pomyślę, dziękuję :kwiatek:
ewentualnie jeszcze możesz kupić jakiś stary dobry western😉 Klasyka zawsze jest dobra🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się