swietne te oznakowania miejsc dla gosci! Gdzie mozna takie kupic?
Ja ogolnie mam swira na punkcie kolorow, kwiatow z filcu itd, i nachetniej zrobilabym wszystko pod taka nute, ale obawiam sie ze wyjde na infantylna panne mloda 🤣
np to jest bukiet ktory sobie wymarzylam (dodalabym tylko niebieskiego), acz juz dostalam "feedback" ze nie bedzie pasowac do sukni i w ogole co ja sobie mysle 🤣

w zwiazku z tym myslalam o czyms na styl filcowych kwiatkow czy serduszek z oznaczeniami miejsc, i z bukietami na stoly itd, ale to strasznie duzo zachodu z jednej strony, a z drugiej myslelismy o drzewkach w doniczkach na stolach wiec w ogole nie bedzie sie zgrywac.
Siwa Folblutka a oni w ogole lubia konie? bo nie wiem czy to taki najlepszy pomysl dla kogos kto sie nie interesuje..
Co do stawek, to zwyczajowo jest tak, ze gosc pokrywa koszt swojej osoby, a jesli chce to moze dac wiecej oczywiscie - czyli zalozmy ze mlodzi placa 150 zl od osoby to pokrywasz ten koszt.. a jak masz gest to dasz 200 czy 300 czy 500 jak Cie na to stac.. Ale z mojej perspektywy przyszlej panny mlodej mi naprawde zalezy zeby ludzie byli i sie dobrze bawili a nie przejmowali sie ile wypada dac.. kto ma ten da ile chce, a jak ktos nie ma to co z tego? Nie przejmuj sie zbytnio chociaz wiem ze to nielatwe zadanie 🙂
W przyszlym roku przed moim slubem ide na slub przyjaciolki, poki co rozwazam pieniadze albo prezent, a budzet - jakos do 1000 zl mysle.