... ślub :) ...
U nas chyba też nie takie typowe wieczory, mój P ma mieć "weekend kawalerski", czyli jakiś wyjazd. Ja nie mam pojęcia co, zapowiedziałam, że żadnych striptizów, tortów w kształcie genitaliów i innych zboczeństw 😉
Nie no moja świadkowa ( forumowa ->
monia) tez szykuje ,,coś extra", ale ja zamawiam gadżety 😀
Kilka ozdób zrobię sama, karaoke też przygotuję ( podłączanie sprzętu itp 🙂
Ogólnie impreza ma być domowa 🙂 W końcu mam warunki 😀
Myślę też o jakimś ognisku na początek a później babskie szaleństwa do rana 😀
No i żeby było łatwiej zamówiłam mojej organizatorce ->
http://allegro.pl/gra-na-wieczor-panienski-w-domu-hit-015-0002-i1712721480.htmlps. zamówiłam sobie przebranie diablicy :P 🙂 oj będzie się działo, oj będzie ...
U nas już wszystko gotowe🙂 właściwie na ostatek zostają tylko zakupy na działkowe wesele i tyle🙂 sukienka wisi w szafie, garnitur też 🙂
co do panieńskiego to ja nie mam pojęcia co mnie spotka bo moja świadkowa potrafi mieć szalone pomysły, a kawalerski będzie spokojny tak jak i wesele bo dopiero w połowie września mija żałoba po teściowej.
Pegasuska, a ty się chwaliłaś sukienką...? 😎
U nas też wesele w żałobie, też na spokojnie
maleństwo, zwykła, prosta, w litere A, nie mam rozpostarcia żeby zrobić lepsze zdjęcie...welon już wstawiałam
majeczka, dzięki, pierwsza jaką przymierzyłam, dużo lepiej prezentuje się po założeniu. Nie myślałam, że zakup sukienki będzie łatwiejszy niż zakup garnituru... Mało tego sukienka nie jest kupiona w salonie tylko w sklepie z sukniami wizytowymi więc kosztowała grosze a o to mi chodziło.
Pegasuska, o, jaka ładna! Taka skromna, ale i elegancka. Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda na kimś.
maleństwo, jeszcze miesiąc i będą zdjęcia🙂
Nie wytrzymam więc muszę się podzielić- mam ją 😅 co prawda nie tak sobie wyobrażałam własną suknie- całkowicie inny styl, ale jestem zadowolona🙂 pomęczę Was zdjęciami 😀
gratulacje aneta, bardzo ladna!! 🙂
wyobrazenie czesto rozmywa sie z rzeczywistoscia, to normalne! 🙂
A ja mam jutro ostatnią przymiarkę i strasznie się denerwuję czy suknia jest taka, jaka miała być. I czy nadal będzie mi się podobać....
aneta, WOW! skąd ona?? oj taką to bym mogła miec na swoim ślubie....🙂😉)
Macie jakieś takie nietypowe, zabawne wspomnienia ze swoich ślubów/wesel? 🙂
Zabawne zdecydowanie nie było, ale nietypowe owszem - przed domem weselnym rozbił się kieliszek, kuzynka, panna młoda, chciała przytupnąć "na szczęście". Tylko butki miała typowo ślubne, tzn. od spodu stopa względnie zabezpieczona, ale po bokach pusto. Tupnęła z rozmachem - poszło głęboko, w tętnicę. Mąż miał od razu możliwość sprawdzenia się w trudnej sytuacji, zabawiali panów w karetce i ludzi na izbie przyjęć w szpitalu.
Ku przestrodze, uważajcie na siebie dziewczyny na weselach.
O rety 🙁
Ja za tydzień na kolejne wesele, na poprawiny idę w spódnicy, a na weselisko w sukience z second hand-u 😉
Breva został mi miesiąc do ślubu więc już nie miałam wyjścia i poszłam do salonu, który znalazłam przypadkiem. Pierwsza jaką zobaczyłam 🙂 Zeszłoroczna kolekcja herm' sa. Ciesze się ogromnie ponieważ jakiekolwiek zakupy to dla mnie katorga. Mam to już z głowy🙂 i jestem zadowolona.
szepcik ja za dwa tygodnie też i to też w secondowej kiecce z przeceny- jedyne 8 złocisza 😅
A ja wstawiam jeszcze parę zdjęć z mojego ślubu, jest tu zdjęcie z kościoła, widać na kolejnym kawałek wiejskiego stołu jaki mieliśmy na weselu i jeszcze nasz tort 🙂
Śliczny Ołtarz i bardzo oryginalny tort.
Jakie miałyście/będziecie miały "smaki"/"rodzaje" tortów?
Ja miałam tiramisu i bardzo polecam
Pegasuska, ja swoją wypatrzyłam na wystawie którejś nocy jak po prostu jechaliśmy ulicą i okazało się jak założyłam że to właśnie ta;-)
Dyra który to kościół? Piękny!
majeczka dziękuję :kwiatek:, mój tort był malinowy, przepyszny 🙂
JARA to kościół św.Jana Apostoła na zakrzowie, to jest za Psim Polem jeszcze.
aneta, ładna 🙂
Chyba mamy ślub tego samego dnia...?
Jejuuu, równy miesiąc!!!!!
maleństwo już jeden dzień mniej 😅
to chyba pierwsza w kolejce do ołtarza jestem ja🙂
widze, ze was bierze slubna machina 🤣 juz niedlugo, juz niedlugo!! 😁
Kurczę, przy przeprowadzce zgubiłam notatki z kościoła.
Co trzeba wziąc z USC, tzn jakie papiery? Jak to się nazywa, ile sie na to czeka? Za Chiny nie pamiętam...
maleństwo, jeżeli bierzesz konkordatowy to idziecie do USC spisują z wami protokół głównie o przyjęcie nazwisk chodzi, płacicie i macie to od ręki tylko jeżeli to nie jest u was w mieście to akt urodzenia trzeba mieć.
skrócony akt urodzenia, zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku jakichkolwiek okoliczności, które mogą wykluczyć zawarcie sakramentu małżeństwa.
uuuu, to niedobrze, bo ja siedzę sama w Olsztynie, P sam w Warszawie, a akt urodzenia to licho wie gdzie mam...
edit. kołacze mi się po głowie, ze na tej zgubionej karteczce było właśnie o tym zaświadczeniu o braku przeszkód
maleństwo, bo w urzędzie Pani chociaż nas się wypytywała, czy braliśmy już ślub itd. potem spisała protokół dotyczący nazwisk podpisaliśmy i tyle. My byliśmy w Warszawie w USC i jako, że ja jestem tu zameldowana nie musiałam mieć aktu bo oni go sobie sami ściągneli Kazik jest z podkarpacia i on już musiał mieć.
ale maleństwo będzie miała ślub na Mazurach, a pewnie urodzona w Warszawie więc musi mieć akt. Maleństwo musisz pójść do USC tam gdzie się urodziłaś i wziąć akt urodzenia!