CzarownicaSa Ten chłopak nie ma na imie Grzesiek 🙂 Najgorsze jest to że zdjęcie pochodzi ze stajni w której bywałam w każde wakacje od 2007 roku.
wątek zamknięty
A głowę bym dała, że to Grześ 😁 Miał tendencje do kłamstw na rzecz ułatwienia sobie życia, więc mógł siebie przedstawić innym imieniem 😉 A skąd jest?
wątek zamknięty
Osobiście go nie znam ale facebook mówi że ma na imie Mateusz i jest z Warszawy :P
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/dagaa2246/99538469 a mnie np. razi takie coś 🙇 albo się jeździ w samym kantarze albo się jeździ w ogłowiu i wędzidle, jak dla mnie to kwiatek
wątek zamknięty
ale to żaden kwiate to jest normalne wędzidło do montowania do kantara
wątek zamknięty
Nie pojmuję doczepiania wędzidła do kantara. No chyba że ogłowie "się zepsuło" a komuś zależy na tym żeby pojeździć. 👀
wątek zamknięty
ja doczepiałam wędzidło do kantara
kiedy moja klacz nie akceptowała niczego przy swojej głowie
powoli przyzwyczaiła się do wędzidła
dokładałam paski, potem ogłowie bez nachrapnika i naczółka, na sam koniec ogłowie z naczółkiem 🙂😉)
wątek zamknięty
a no to zmienia postać rzeczy 😀 ale jak dla mnie to jest nie dopasowane wędzidło tak jakby było luźno i wisiało
wątek zamknięty
to niby kantar sznurkowy
i druga wodza sznurkowa? nie mam pojęcia 😂
wątek zamknięty
może jeździła jednocześnie na kantarze i na ogłowiu 😁
wątek zamknięty
widziałam już takie rzeczy (sznurkowy z ogłowiem), ale nigdy używane razem 😵
wątek zamknięty
ta druga sznurkowa wodza służy jako czarna wodza 😂
wątek zamknięty
Źle założony, albo nie zapięty się przekręcił. I to chyba nie ten wątek? 😉
wątek zamknięty
Bischa nie wiem, może ... w każdym razie zaryzykowałam z tymi zdjęciami, bo tu różne się przewijają 👀 a ze względu na zdjęcie jakoś mi to tu podpasowało 😉
wątek zamknięty
ten facet na kucyku 😵 😵 😵 😵
wątek zamknięty
dostałam wiadomość od jakiejś dziewczyny na forum :
Hejka. Widze że masz młodego ogierka tak jak ja xD Mój ma jusz prawie dwa lata i i jusz na nim troszke skakałam 😀😀😀😀 A twój ile miał latek jak na nim zaczynałaś jeździć ??? 😀 A no i ja mam taki problem bo on jak go czesze po grzbiecie to sie tak ugina i ja nie wiem czemu 🙁🙁🙁 a no i jest w stajni koło mojego domu i tam sie pasie rano i czasem później bo nie chce żeby był gruby 😉😉😉😉 bo teraz ma problem bo jest okrongły na zadzie ale nareszcie chudnie na brzuchu ... no i jeśli to miało by coś pomóc to on jest rasy konik polski 😀😀😀 mam nadzieje że to nie choroba 😀😀😀
jakieś dziwnie pomieszane i ogólnie ... 😵
wątek zamknięty
naciągane, ktoś jaja sobie robił /mam nadzieję 😲 /
wątek zamknięty
tajnaa musiał... bo prawdą to być nie może 😉 Świat jest okrutny, ale chyba nie aż tak xD
wątek zamknięty
tajnaa też tak myślę ... jeszcze osoba która na forum 2 dni była 🤣 a odnośnie koników polskich :
wątek zamknięty
Pacia, jak można konia do takiego stanu doprowadzić... 🤔 😵
co do tego z kantarem - wątpię, żeby aż tak się przekręcił... to po prostu pokazuje poziom właścicieli (może nie tyle właścicieli a opiekunów) takich koni...
wątek zamknięty
Facella, Mógł sie przekręcić. Niektóre konie potrafią nawet same sobie kantar zdjąć 😀
Ale fakt, to zdecydowanie pokazuje poziom właścicieli tych koni...
wątek zamknięty
nawet jeśli się przekręcił, to mogli chociaż do zdjęcia poprawić 🙄
wątek zamknięty
Niektórzy tak właśnie zakładają kantar, więc raczej nie sądzę, żeby się przekręcił. Nie wiedzę, jak go ma ten kuc, w większości spotykałam się z zakładaniem do góry nogami - tak, żeby podgardle pełniło funkcję naczółka. 😜 W jakiejś książce mam zdjęcie konia bodajże z Ameryki Południowej, który miał takie ozdobne ogłowie z paskiem biegnącym od uszu do nosa, może na tym się ludzie wzorują? 👀
wątek zamknięty
A może ktoś chciał sobie zrobić zdjęcie ,,co dzisiaj ciekawego zrobił mój koń"?
Przeginacie- to jest żaden kwiatek i na pewno nie świadczy o tz. poziomie właścicieli.
Głupia fotka i tyle.
Moja kobyła dwa razy wracała z pastwiska w takim kantarze, który zwyczajnie się rozerwał albo odpiął.
Sąsiadowa ,,Baśka" która też chodzi przypięta na łańcuchu też raz miała taką sytuacje.
wątek zamknięty
zabeczka, ale to jest zdjęcie z ogłoszenia 🙄
wątek zamknięty
w takim razie zwracam honor...
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/vicia/94875763/430.html Jak to zobaczyłam to mój koń wydał mi się w dniu kupna ok ... 😵
EDIT: żebra, zad, kopyta ... 🤔
wątek zamknięty