Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

CzarownicaSa Ten chłopak nie ma na imie Grzesiek 🙂 Najgorsze jest to że zdjęcie pochodzi ze stajni w której bywałam w każde wakacje od 2007 roku.
wątek zamknięty
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
27 lipca 2011 17:31
A głowę bym dała, że to Grześ  😁 Miał tendencje do kłamstw na rzecz ułatwienia sobie życia, więc mógł siebie przedstawić innym imieniem 😉 A skąd jest?
wątek zamknięty
Osobiście go nie znam ale facebook mówi że ma na imie Mateusz i jest z Warszawy :P
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/dagaa2246/99538469 a mnie np. razi takie coś  🙇 albo się jeździ w samym kantarze albo się jeździ w ogłowiu i wędzidle, jak dla mnie to kwiatek
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
27 lipca 2011 18:35
ale to żaden kwiate to jest normalne wędzidło do montowania do kantara
wątek zamknięty
Nie pojmuję doczepiania wędzidła do kantara. No chyba że ogłowie "się zepsuło" a komuś zależy na tym żeby pojeździć.  👀
wątek zamknięty
ja doczepiałam wędzidło do kantara
kiedy moja klacz nie akceptowała niczego przy swojej głowie
powoli przyzwyczaiła się do wędzidła
dokładałam paski, potem ogłowie bez nachrapnika i naczółka, na sam koniec ogłowie z naczółkiem 🙂😉)
wątek zamknięty
a no to zmienia postać rzeczy  😀 ale jak dla mnie to jest nie dopasowane wędzidło tak jakby było luźno i wisiało
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
27 lipca 2011 19:08
wątek zamknięty
to niby kantar sznurkowy
i druga wodza sznurkowa? nie mam pojęcia  😂
wątek zamknięty
może jeździła jednocześnie na kantarze i na ogłowiu  😁
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
27 lipca 2011 19:46
widziałam już takie rzeczy (sznurkowy z ogłowiem), ale nigdy używane razem  😵
wątek zamknięty
ta druga sznurkowa wodza służy jako czarna wodza  😂
wątek zamknięty
Cierp1enie kto to wie  🤣
wątek zamknięty
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
27 lipca 2011 22:11
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
27 lipca 2011 22:18
Źle założony, albo nie zapięty się przekręcił. I to chyba nie ten wątek? 😉
wątek zamknięty
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
27 lipca 2011 22:32
Bischa nie wiem, może ... w każdym razie zaryzykowałam z tymi zdjęciami, bo tu różne się przewijają  👀  a ze względu na zdjęcie jakoś mi to tu podpasowało 😉
wątek zamknięty
ten facet na kucyku  😵 😵 😵 😵
wątek zamknięty
dostałam wiadomość od jakiejś dziewczyny na forum :

Hejka. Widze że masz młodego ogierka tak jak ja xD Mój ma jusz prawie dwa lata i i jusz na nim troszke skakałam 😀😀😀😀 A twój ile miał latek jak na nim zaczynałaś jeździć ??? 😀 A no i ja mam taki problem bo on jak go czesze po grzbiecie to sie tak ugina i ja nie wiem czemu 🙁🙁🙁 a no i jest w stajni koło mojego domu i tam sie pasie rano i czasem później bo nie chce żeby był gruby 😉😉😉😉 bo teraz ma problem bo jest okrongły na zadzie ale nareszcie chudnie na brzuchu ... no i jeśli to miało by coś pomóc to on jest rasy konik polski 😀😀😀 mam nadzieje że to nie choroba 😀😀😀

jakieś dziwnie pomieszane i ogólnie ...  😵
wątek zamknięty
naciągane, ktoś jaja sobie robił /mam nadzieję  😲 /
wątek zamknięty
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
28 lipca 2011 10:53
tajnaa musiał... bo prawdą to być nie może 😉 Świat jest okrutny, ale chyba nie aż tak xD
wątek zamknięty
tajnaa też tak myślę ... jeszcze osoba która na forum 2 dni była  🤣 a odnośnie koników polskich :
wątek zamknięty
28 lipca 2011 12:05
Pacia, jak można konia do takiego stanu doprowadzić...  🤔 😵

co do tego z kantarem - wątpię, żeby aż tak się przekręcił... to po prostu pokazuje poziom właścicieli (może nie tyle właścicieli a opiekunów) takich koni...
wątek zamknięty
Facella, Mógł sie przekręcić. Niektóre konie potrafią nawet same sobie kantar zdjąć 😀
Ale fakt, to zdecydowanie pokazuje poziom właścicieli tych koni...
wątek zamknięty
28 lipca 2011 12:56
nawet jeśli się przekręcił, to mogli chociaż do zdjęcia poprawić  🙄
wątek zamknięty
Niektórzy tak właśnie zakładają kantar, więc raczej nie sądzę, żeby się przekręcił. Nie wiedzę, jak go ma ten kuc, w większości spotykałam się z zakładaniem do góry nogami - tak, żeby podgardle pełniło funkcję naczółka.  😜  W jakiejś książce mam zdjęcie konia bodajże z Ameryki Południowej, który miał takie ozdobne ogłowie z paskiem biegnącym od uszu do nosa, może na tym się ludzie wzorują?  👀
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
28 lipca 2011 13:10
A może ktoś chciał sobie zrobić zdjęcie ,,co dzisiaj ciekawego zrobił mój koń"?
Przeginacie- to jest żaden kwiatek i na pewno nie świadczy o tz. poziomie właścicieli.
Głupia fotka i tyle.
Moja kobyła dwa razy wracała z pastwiska w takim kantarze, który zwyczajnie się rozerwał albo odpiął.
Sąsiadowa ,,Baśka" która też chodzi przypięta na łańcuchu też raz miała taką sytuacje.

wątek zamknięty
28 lipca 2011 13:13
zabeczka, ale to jest zdjęcie z ogłoszenia  🙄
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
28 lipca 2011 13:19
w takim razie zwracam honor...
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/vicia/94875763/430.html   Jak to zobaczyłam to mój koń wydał mi się w dniu kupna ok ...  😵

EDIT: żebra, zad, kopyta ...  🤔
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.