Haflingery

no więc jakieś najnowsze zdjęcia Haidi z jej nową właścicielką 😉
Kastorkowa   Szałas na hałas
13 maja 2011 19:39
po co skacze na gumach ?
skoki były niezaplanowane. Po prostu p. Karolina ułożyła jej drągi i krzyżaka (skakała raz czy dwa) więc gum już jej nie zdejmowała  😉
Freecopy, A to zdjęcie gum jest strasznie katorżniczym, bolesnym i ogromnie czasochłonnym zajęciem? 😵
Bosz, co za wygodnictwo.
Sankaritarina podejrzewam, że strasznie  😉 ale nie czepiajcie się Freecopy bo to przecież nie ona i nie jej koń
cieciorka dzięki
Podczas całej imprezy były również zawody w powożeniu i tu zapatrzeni:

i w oczekiwaniu na wyjazd do domu:

U nas w stajni pojawiła się śliczna blondyna, wiem na razie, że chodzi pod siodłem i w bryczce, ale jej nie widziałam w akcji. Zapewne u nas szybko nabierze masy i wyładnieje pod okiem nowych właścicieli, mimo to, jestem już nią oczarowana  😍

Pinesska ale ma sympatyczną mordkę  🙂

Alborek boże co za słodycz  😍 uwielbiam ten spokój, który od niego bije  😉
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
16 maja 2011 09:09
A dla mnie jest za spokojny :P
Alborek ile on ma lat?
Ollala🙂 on tylko tak wygląda, ale potrafi dać do wiwatu pod siodłem 😀
sakura to jest nasz koń do rekreacji i na lonży jest oazą spokoju, a ma 8 lat.
16 maja 2011 18:18
Mój sam na lonży potrafi szaleć ale pod dziećmi nigdy :P gorzej pod kimś doświadczonym :P
Alborek tym bardziej jest uroczy  😅
Zawody w niemczech 😍

17 maja 2011 14:55
Mnie ostatnio nosi aby mojego zacząć przyuczać do bryczki :P ale nie mam takiej małej. 🙁
Alborek - jak zawsze miło się patrzy na Twoje zdjęcia
17 maja 2011 21:15

Mój chyba zaczyna kumać bazę ,ze nie ma się co szarpać 😉
😍
Nasz jedna z lepszych jazd :P

(ale czuje że zaraz się posypią gromy za cokolwiek)
Galop

Jakie piękne widoki  😍

21 maja 2011 22:46
A mnie duma rozpiera jak mi się kucyk zmienił w ciągu kilku treningów xD

💘 💘 💘 💘 💘
Sakura super
Uwielbiam te zdjecia

25 maja 2011 10:58
😍 😍 😍  Skąd te focie?
Ależ bije od niego spokój i takie męstwo 😉
25 maja 2011 21:45
Mam pytanko dajecie swoim haflingerom owies?
TO my się stawimy.
Kuba ,  3 latka ;p
I  wielka odmiana na tyłku , która powoduje bulwersy  u ludzi mówiących że to nie haflinger .
Więc  wszem i wobec ogłaszam , że w paszporcie ma wpisaną rasę jako haflinger , sprowadzony jest z niemiec.
Jak dla mnie to nie "odmiana" na zadzie, lecz ot po prostu tarant. Kuba to imię z niemieckiego paszportu?  👀
Jak dla mnie to nie "odmiana" na zadzie, lecz ot po prostu tarant. Kuba to imię z niemieckiego paszportu?  👀

Lewe oko "ludzkie" też wskazuje na to, że to raczej tarant.
Ciekawe jaką maść ma wpisaną w paszport?  👀 i czy owa "odmiana" jest wyrysowana w opisie graficznym?  🥂
Ma umaszczenie izabelowate . NIE , nie ma wpisane w paszporcie KUBA , tylko takie trudne do wymowy imię , dlatego wołamy na niego Kuba .
Bystre oko , może mieć każdy koń .W paszporcie jest wpisane Haflinger odmiany pojawiły się dopiero , gdy miał ok. rok .
Teraz ma 3 lata i coraz bardziej wychodzi na HAFLINGERA .
martaedka, Ty się tak nie upieraj.  🤔 Twoje życie zależy od tego jakiej rasy jest ten koń czy co?
Równie dobrze może to być jakaś mieszanka taranta z haflignerem z pokątnym paszportem, którą umiejętnie sprzedano 😉 albo po prostu jakiś fenomen genetyczny = odpad hodowlany, który, mimo, że z budowy szłoby się uprzeć na haflingera, hafligerem nie jest. Trochę chyba tak jak z kasztanowatymi fryzami -> do księgi głównej nie da rady, kryć nie może, ale jest. Choć chyba są już hodowle kasztanowatych fryzów...
nie ma tarantowatych haflingerow.
Nie wiem czy to mieszanka. Został kupiony od ludzi z niemiec . Było powiedziane , że to haflinger .
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się