U nas w stajni pojawiła się śliczna blondyna, wiem na razie, że chodzi pod siodłem i w bryczce, ale jej nie widziałam w akcji. Zapewne u nas szybko nabierze masy i wyładnieje pod okiem nowych właścicieli, mimo to, jestem już nią oczarowana 😍
TO my się stawimy. Kuba , 3 latka ;p I wielka odmiana na tyłku , która powoduje bulwersy u ludzi mówiących że to nie haflinger . Więc wszem i wobec ogłaszam , że w paszporcie ma wpisaną rasę jako haflinger , sprowadzony jest z niemiec.
Ma umaszczenie izabelowate . NIE , nie ma wpisane w paszporcie KUBA , tylko takie trudne do wymowy imię , dlatego wołamy na niego Kuba . Bystre oko , może mieć każdy koń .W paszporcie jest wpisane Haflinger odmiany pojawiły się dopiero , gdy miał ok. rok . Teraz ma 3 lata i coraz bardziej wychodzi na HAFLINGERA .
martaedka, Ty się tak nie upieraj. 🤔 Twoje życie zależy od tego jakiej rasy jest ten koń czy co? Równie dobrze może to być jakaś mieszanka taranta z haflignerem z pokątnym paszportem, którą umiejętnie sprzedano 😉 albo po prostu jakiś fenomen genetyczny = odpad hodowlany, który, mimo, że z budowy szłoby się uprzeć na haflingera, hafligerem nie jest. Trochę chyba tak jak z kasztanowatymi fryzami -> do księgi głównej nie da rady, kryć nie może, ale jest. Choć chyba są już hodowle kasztanowatych fryzów...