Mia, po to przyszli, zeby posluchac 🙂 mam nadzieje ze troche wyniesli z tego co tam im opowiadalismy 🙂
a jakie Ty masz czad rekawiczki! podziwiam za prace w ogrodzie! ja nie dosc, ze nie mam talentu do takich rzeczy to jeszcze strasznie mnie to zawsze nudzilo (a byl czas kiedy mnie babcia do tego zaganiala... oj tak)
new.day, sprzedawca 😂
prowadze zajecia, warsztaty otwierajace ludzi na inne kultury /Afryka i Azja glownie/. Przez caly tok obowiazkowej edukacji dzieci sie nie stykaja z nimi praktycznie, a obcokrajowcow na ulicach coraz wiecej. Tak samo jak stereotypow w mediach. Temu trzeba przeciwdzialac, reagowac - stad dzialania grupy "zORIENTuj sie". Zaczynalysmy od zajec w szkolach (gimnazja, licea), rozwinelo sie to do akcji organizowanych przez samorzady (np "Zima w miescie", fundacje (Fundacja Ocalenie), stowarzyszenia (Totutotam). To akurat zdjecia z I Dnia Uchodzcy w Lomzy.
Dzionka 😂 a zebys wiedziala ile osob sie pytalo "a to po ile?" 😀 "a taka sukienka jak pani ma to za ile?" 😀 Smialismy sie z Haku ze bysmy niezle kokosy mogli zebrac, gdyby tak postawic ceny przy wszystkim co tam zwiezlismy 😁
wawrek zadna tatarska i zadna jurta! to byl namiot arabski (wystarczy spojrzec na Haku ktory stoi obok mnie 😉 ). Na Starym Rynku w Lomzy byly wczoraj jeszcze namioty: Kaukaski, Indyjsko-Tybetanski i kulinarny 🙂 no i jeden, gdzie mozna bylo do balonow przyczepiac zyczenia dla uchodzcow. Przed 15 balony uniosly sie do nieba 🙂
edit: a tu wiecej zdjec, super bylo!
http://4lomza.pl/index.php?wiad=25656 /i namioty widac 👀 /