Siodło skokowe

w czym miałem rację? rozwiń
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
09 czerwca 2011 00:55
Bogdan kiedy bedziecie we Wro? Bo u mnie w stajni na pewno 2 siodła do robienia na miare juz kolezanka do was dzwoniła z miesiac temu albo dalej.
Bogdan W tym żeby obrysować łęk siodła przed wysłaniem do Equi  😤
A ja zamówiłam Kentura na wymiar  💃
Zobaczymy jak przyjdzie- siodło robione od podstaw na konia i jeźdzca.
Powinno być w połowie lipca 🏇
Zamówiłam w skórze cielęcej 😉 Czarne z białym obszyciem-można sobie wybrać dowolny kolor, dowolny kolor obszycia i to bez dodatkowych opłat 😅
Zobaczymy jak się sprawdzi 😀
Zairka takie informacje to na pw,a najlepiej zazwonić

Perlica- myślę,że bedziesz zadowolona- to są fajne siodła
Bogdan mam nadzieję i cieszę się że Ty jako zawodowiec to piszesz 😎
Bogdan

Chciałam Cie serdecznie przeprosić  :kwiatek: Wiem teraz ze chciałes mi tylko pomóc i ostrzec przed firma która obecnie robi ze mnie debilke.  😤

Dramka, mogłabyś jaśniej?Nie poszerzyli Ci w końcu tego siodła?
Nie chociaz wpieraja mi ze ma rozstaw 37 obecnie 🤔
Eee a jak to odkryłaś? Zmierzyłaś przed i po i nie ma żadnej różnicy czy jak?
Nie ciężko "odkryć". 3-4 rozstawy to chyba duza roznica? a siodło lezy tak samo, jest takie same

Dramka, ale jak leży tak samo, jak pokazywałaś zdjęcia przed pierwszym poszerzeniem i dużo węższe było na koniu niż ostatnio
Tak?

Masz moje "36" i masz arezzo fabryczne 35
Znalazłam fotki przed i po, widzisz roznice?
No...moim zdaniem te górne, czarne siodło NIJAK NIJAK NIJAK nie ma rozstawu 36 !!  Na ile można oceniać rozstaw siodła "na oko" na podstawie zdjęć, to ja bym dała temu czarnemu na górze 33. Na pewno nie 36 !
Mysle ze fotki na dramce mowia za siebie.  🙄
o ja cie, jest nawet gorzej niż było  😵
Siodło jest takie same jak było.  🙄

Porównywałam do Paris 32, versailles 34, arezzo 35, rialto 34, elastic 32..33 jak w morde strzelic.
Wydaje mi sie , ze naprawde lezy gorzej niz przed... chyba ze to tylko zdjecie.
Moze roznice robi napiersnik? Czapra tez inaczej lezy.

Widzicie 3 rozstawy roznicy?
Bogdan

Chciałam Cie serdecznie przeprosić  :kwiatek: Wiem teraz ze chciałes mi tylko pomóc i ostrzec przed firma która obecnie robi ze mnie debilke.  😤

doceniam przeprosimy  :kwiatek:
prześlij mi Twoje arrezo, powiem Tobie co faktycznie było zrobione.
Na pociesznie powiem,ze nie jesteś jedyna.
Problem jest w tym,że klienci boja się pisać negatywnie.
Cóż, my również dostaliśmy swego czasu ostrzeżenie z kancelarii prawnej firmy,że zbyt autorytatywnie wyrażamy się o pewnych wyrobach.
Ale jak tak można ???
Jak można tak klienta zrobić w balona??
I jeszcze wciskać mu kit w żywe oczy?

No sorrry, ale 3 rozmiary to jest taaaaka różnica w szerokości, że szok. To nie jest nie do zauważenia.
Jeszcze zrozumiałabym, żeby ktoś poszerzył o jeden rozmiar i powiedział, że "klient nie widzi różnicy". I wtedy faktycznie zdjęcie może zaburzać obraz. Bo 1 rozmiar to 1 rozmiar. Ale 3 rozmiary?  😲
No sooory  😲
Perlica, widzialam 11letniego kentaura ujezdzeniowego, ktory wlasnie wrocil z serwisu- dopychanie, wymiana przystul i skory na siedzisku. kosztowalo to 400zl... a siodlo bylo jak nowe. ogolnie uwazam, ze kentaur ma bardzo przyzwoite wyroby. sama jak zacznie mnie byc stac, zamowie sobie ujezdzeniowke u nich.
Ktoś dopiero zauwazylam twoja odpowiedz :kwiatek: wiem, ze to sie tu przewijalo, ale nie ogarniam, equipe serwis ma gdzie?
co do cielecej skory, to moje siodlo ma jedna wade i jest nim wlasnie bardzo delikatna skora na siedzisku. jesli cokolwiek sie z tym siodlem stanie to wlasnie ta skora pojdzie.
a tak btw, ktos wie jaki to model jest?
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
09 czerwca 2011 23:18
no właśnie Dramka... ja też nie widzę różnicy
ni uja nic nie zrobili 😉

nie żebym się uwzięła szczególnie na prestige, to dla mnie szajs i tyle

raz miałam taką historię: pojechałam w gości i zostałam poinstruowana ze z siodlarni mam "wziąc obojętne które siodło"
no i pojechałam w teren
ooo matko.... czułam sie jak na mękach
potem okazało się że to przenajświetszy prestige szefunia za 5 tysięców, tzn widziałam że to jakiś prestige, coś mi tam mignęlo w oczach niby
i że w ogóle jak mogłam toto wziąć
coś okropnego to było
Bogdan Ja sie nie boje 😉 Jestem wsciekła ze mnie tak beszczelnie oszukano. W arezzo mi się dobrze jeździło, ale poniewaz nie pasuje do konia, puszczam w świat.

Katija Widziałam dla ciebie puśliska  🤣

Perlica Jaki to model i ile kosztuje?
Dramka, jak za 400 zl to ja nie chce... 😵  😉
Widziałas u mnie pusliska po 400zł?  😁

Doszły do mnie słuchy ze nie mi pierwszej zrobiono taki nr z poszerzaniem.  🙄
ty za to zaplacilas?
Dramka cieszę się że najprawdopodobniej dzieki BOgdanowi bedziesz miała w końcu dobrze dopasowane do konia siodło.

Swoja droga ja spzredajac siodło tej firmy bylam namawiana na poszerzenie ale słyszałam od paru osob ze "śrdnio widac efekt" takiego poszerzania. wiec kupiłam inne siodło.
Tak ogolnie to z tego co pamietam nie wolno sie tu negatywnie wypowiadać na ten temat. Czy mi sie wydaje czy forumowa amelia miała z nimi nawet sprawe w sadzie?
aurelia nie amelia.
co nie znaczy, że wtedy firma nie mogła mieć racji 😎
co do dramkowego problemu, to ciekawi mnie tylko, na ile taki rodzaj "dopasowania" jest wytyczną włoskiej centrali, a na ile samowolą polskiego serwisanta eksploatującego markę produktu.
ps. rozumiesz teraz Dramko moją niechęć do Prestiga? jak mogę traktować ten produkt jako dobry, skoro wczoraj u nas na placu pracowały jednocześnie 4 siodła HB-C (a mogło 5 😉), każde dopasowane i każde ze szczęśliwym właścicielem  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się