Kącik Małolata...:D

Małolaty, małolaty MCHR na orange warsaw festival!!! Nie mogę się dziś ogarnąć jak to przeczytałam  😜
Ktoś się może wybiera?
mils   ig: milen.ju
27 maja 2011 19:45
Aaa! 😜 Dzisiaj było mega! Dostałam 1 z pracy klasowej za sprawdzanie godziny nie telefonie. :/ Bombowo wręcz, szczególnie, kiedy miało być 5 na koniec. Ale za to pojechałam sobie dzisiaj do stajni z koleżanką, ruszyłam moje dzieciaki. Fryzik na początku strzelała lenia i fochy, ale potem już jakoś się dogadał z koleżanką. A Derwisz, cóż, kontuzjowaną nogę jeszcze oszczędza, ale jest już lepiej. Na lonży trochę bryknął sobie z raz, ale pod siodłem już grzeczniutki. W stępie był do przodu, ale za to kłus i galop... 😵 Pracujemy jeszcze jutro, w niedzielę i spróbuję zdobyć przepustkę do stajni w tygodniu. 😎
Jutro od 8 w stajni odpicować Toasta i jedziemy podbijać towarzyskie skokówki. 😀 Będą zdjęcia! 🏇
Alabamka, srsly? ta informacja hula dobry miesiąc jak nie dłużej... niestety nie mogę się zjawić w tym terminie  🙁

btw skąd masz bilety? na płytę?
Odbiegając od tematu, bardzo proszę o kciuki za mojego konia  :kwiatek: Zaczyna się dziać coś niefajnego  😕
ChingisChan   Always a step ahead! :)
27 maja 2011 20:04
Arroch co się dzieje?
Nauszniki zamówione! 😅
Arroch co się dzieje?

Lewa noga przestaje dawać radę 🙁 tzn. ta niezłamana
27 maja 2011 20:10
Przeciążona? Co jeszcze da się zrobić? 🙁
Przeciążona? Co jeszcze da się zrobić? 🙁

Od dłuższego czasu dostaje flexadin, dzisiaj jakieś gratisy bezpośrednio w staw dostał, tyle można zrobić, pocieszające jest to, że temperatura i tętno w porządku...
Arroch, cholera... Z tego co wiem, to u ludzi dużo lepiej sprawdzają się zastrzyki, niż jakieś proszki itd... (Moja babcia ma to samo co Twój koń;D z kolanami no i te wszystkie tabletki nic nie dawały, a po serii zastrzyków przez jakieś pół roku miała spokój), także trzymam kciuki za Badzioszka!
[quote author=niemiłek link=topic=30353.msg1023113#msg1023113 date=1306522054]
Alabamka, srsly? ta informacja hula dobry miesiąc jak nie dłużej... niestety nie mogę się zjawić w tym terminie  🙁
[/quote]
No jak zawsze, ja spóźniona  😎
Hermes co jest?
Arroch, cholera... Z tego co wiem, to u ludzi dużo lepiej sprawdzają się zastrzyki, niż jakieś proszki itd... (Moja babcia ma to samo co Twój koń;D z kolanami no i te wszystkie tabletki nic nie dawały, a po serii zastrzyków przez jakieś pół roku miała spokój), także trzymam kciuki za Badzioszka!

No i właśnie dlatego dostał zastrzyk, flexadin tak bardziej zapobiegawczo dostaje...
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
27 maja 2011 20:49
Wspaniała, poleciało PW

Małolaty trzymajcie za mnie kciuki 15 czerwca,błagam...
Arroch trzymam kciuki! Tyle już przeszedł w tych klinikach, że teraz musi być już teraz ok!

co za dzień. W szkole tańczyliśmy poloneza na próbach na bal gimnazjalny.
Mój koń skakał dziś na początku fatalnie. Nieźle się wycwaniaczył po tych zawodach  :/ Kombinował, nie chciał skoczył muru, choć skakał go już tyyle razy, a w dodatku bał się wszystkiego, ale robił to tak perfidnie szarpiąc się ze mną :/ Na szczęście zakończyliśmy dobrze. Jechaliśmy końcowy parkur i w liniach i szeregach musiał się skupić i nie świrował już. Jutro lekka lonża, a w niedziele znowu na towarzyskie skokówki. A potem odpuszczamy na pewien czas. Jadę tylko dlatego, że jest okazja, a koń musi się otrzaskać trochę z zawodami. Trzymajcie kciuki.
W dodatku potem wsiadłam na siwego jednego i mój trener w międzyczasie skakał. Koń mi brykał, patrzył się, skradał, aż w końcu zaczął walić barany, a potem znowu mi zadębował dwa razy. i się zsunęłam na nogi. W sumie to było zabawne, ale to już 3 gleba w tym miesiącu z tego konia. A jeszcze jak zaczynałam jeździć to mówiłam, że jest dziś jak bomba zegarowa i jak nie spadnę to będzie cud. i zapeszyłam xD
27 maja 2011 21:53
Arroch trzymam kciuki! Wierze, że wszystko się ułoży. :przytul:
nopebow niemiło z jego strony... 😀
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
28 maja 2011 07:47
Frania, Florcik, 1000 lat i sukcesów w jeździectwie 😀 😅
Ludzie pomocy, piszę tutaj bo tu mi najszybciej odpowiecie!
W grze the sims3, użyłam kodu moveObjects on i tym kodem w trybie budowy wyjęłam dziecko z kojca, a kojec sprzedałam. Ale to dziecko ciągle się zachowuje jakby było w tym kojcu bo się na rączce buja itp. I teraz żaden sim nie chce go wyjąć i się sapią że przejść nie mogą (taka chmurka im się pojawia z przekreślonymi krokami).
Co mam zrobić żeby mi wyjęli to dziecko z kojca bo teraz ciągle z nim na kodach żyje bo już by dawno umarł. Czemu się sapią że przejść nie mogą?
28 maja 2011 08:56
Frania, Florcik sto lat!
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
28 maja 2011 09:42
Kastorrra simy widzą to jakby nadal tam był ten kojec, dlatego ja zawsze jak chcę coś sprzedać (dajmy na to kojec) wyjmuję przez jednego z simów dziecko i dopiero sprzedaję. Nie da rady ani kojca przywrócić, ani dziecka wyciągnąć, albo dziecko umrze, albo będzie simom przeszkadzać 😉
Ludzie pomocy, piszę tutaj bo tu mi najszybciej odpowiecie!
W grze the sims3, użyłam kodu moveObjects on i tym kodem w trybie budowy wyjęłam dziecko z kojca, a kojec sprzedałam. Ale to dziecko ciągle się zachowuje jakby było w tym kojcu bo się na rączce buja itp. I teraz żaden sim nie chce go wyjąć i się sapią że przejść nie mogą (taka chmurka im się pojawia z przekreślonymi krokami).
Co mam zrobić żeby mi wyjęli to dziecko z kojca bo teraz ciągle z nim na kodach żyje bo już by dawno umarł. Czemu się sapią że przejść nie mogą?

Nie zapisuj gry albo spróbuj kupić kojec i go wsadzić w ten sam sposób jak go wyjęłaś, albo cofnij  😎
Tylko utrzymuj go ciągle na maxmotives bo jeszcze opieka przyjdzie go zabrać  😉
Nie miałam internetu tydzień i PRZEŻYŁAM!  😜
28 maja 2011 11:03
idzioswława NIEMOŻLIWE! 😜
Ja się zaraz do konia zmywam. 🏇 Może nawet uda mi się go wykąpać? 😀
Dobra już problem z głowy. Sprzedałam to dziecko (ale to dziwnie brzmi) i gram dalej (sprzedałam za pomocą kodu)  😂
Florcik, Frania, wszystkiego najlepszego!  🥂
Frania, Florcik spełnienia marzeń !

Wczoraj wróciłam z wycieczki. Było suuuper  😍
28 maja 2011 17:16
Kastorrra za ile 😎? 😂
28 maja 2011 17:25
Frania, Florcik najlepszego! 😅
Padam na twarz. Rano walczyłam z Toastem, potem w innej stajni z innym koniem, a na zawodach z 3. 🤣 Oczywiście zostałam nadepnięta przez jednego z nich. Zawody same w sobie bardzo fajnie, sympatycznie i miło, wszyscy się znają. Mieliśmy jeden koński debiut, a tak to stare wyjadacze. 🙂 Zwycięscy zostali wrzuceni do stawu, a teraz jest impreza. Powrót do domu też fajny - tata koleżanki zapomniał, ze nie mam konia i pojechał do stajni beze mnie. Wracałyśmy we 3 na 2 koniach laskiem. 😁 Nie powiem, wygodnie było. 🙂
Czekam teraz na moje zdjęcia. 🙂
28 maja 2011 17:40
A to ja jeszcze zrelacjonuję dzisiejszy dzień. 😀
Haksley super chodził, żwawo nawet poskakaliśmy cavaletti 😀 (to były moje pierwsze skoki od września :konik🙂.
Niestety nie mam zdjęć z treningu 🙁. I specjalnie wzięłam aparat do stajni w pełni naładowany. I po zrobieniu 3 zdjęć się rozładował 😵.
Z czego dwa zdjęcia są rozmazane 😁.
Plus jeszcze zrobiłam małe, wielkie SPA 😎.
Czyli standard: kopytka, nózie, grzywa, ogonek, smarowanie kopyt smarem i chrap oliwką (<- oj, jak on tego nie lubi :hihi🙂

Haksley pozdrawia wszystkie Małolaty!
28 maja 2011 17:56
ChCh następnym razem wynajmij fotografa!
Trochę moich (reszta potem, jeśli będziecie chciały):
mils, Dawaj więcej!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się