monia CUDO 😜
Gratulacje :kwiatek:
monia, GRATULACJE!!! Świetny tarancik 😍 .
gratulacje! piekne sa Wasze maluchy! i chyba przewaga kasztankow w tym roku 😜
ale tarancik jest swietny, monia- foty foty jak juz bedzie brykal
Zulay i Gaiya sprzed kilku dni
Ircia Dzięki :kwiatek:
anetakajper właśnie ,w końcu juz mamy wszystko za sobą 😵 Kawusia liczyłam na srokacza a tu tarant ,bym dała sobie rękę obciąć że nigdy tarant z niej nie wyjdzie ,no ale sie pomyliłam .
Złota nie żartuj że twoje maluchy już takie wielkie ,mój to taka kruszynka .
Poród poszedł nawet sprawnie ,musiałam tylko pomóc jej przy końcu .Wielki brzuch zawdzięczamy bardzo dużej ilości wód płodowych ,źrebak wyszedł mały .
monia że tak powiem!!!! dawaj zdjęciaaaa
Monia gratulacje :kwiatek: Niech się zdrowo chowa. Dawaj więcej fotek chłopaka, jest śliczny 😀
Monia- gratulacje, jak się ogarną rób i wstawiaj fotki 🏇
baffinka dzięki, wolałam srokacza 😉 mam nadzieje że wyjdzie więcej plamek bo teraz wygląda jak by dupą w farbę wpadł ..
marysia550 dzięki ,mały jest cudowny i już pomału zaczyna brykać .
monia Chyba zakochałam się w tarantach 💘 śliczny
Ja mam 2 klacze tarantki ,teraz doszedł jeszcze chłopak 😉 jestem tak ciekawa jaki ma ruch ,już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć .
Condina , Donia dzięki wielkie ,aż mi lepiej że komuś się podoba bo ja byłam nastawiona anty do niego bo tak bardzo chciałam srokacza ,liczyłam na małego Idolka którego straciłam w wypadku .
Ale wiem że będzie taki kochany jak tatuś 😍
Złota
Oba maluchy obłędne !! A drugi to już całkiem szał 😜
Monia i jakie imię będzie nosił? Trzymam kciuki żeby rósł jak na drożdżach, zdrowy.
Nad imieniem jeszcze się nie zastanawiałam ,matka to Bajana a ojciec Idol II ,na razie odespałam nockę i wracam do życia .Ciesze się z prezentu na dzień matki 😅 ostatnio urodziła na moje urodziny .Kochana kobyła
złota śliczności i jak się rusza maleństwo 😀
monia wiesz ile osób zazdrości Ci takiego taranta?? Sama jestem pierwsza na liście 😉
A ja potrzebuję porady, mój mały ogr ma 10dni, ma już 4 zęby i bardzo aktywnie ich używa, m.in gryząc mnie!!! Oprócz tego potrafi na mnie ze stój spróbować skoczyć rzucając przednimi nogami mi w twarz 🤬itp.
Chłopak chodzi na uwiązie, kantarek- rzecz powszechna, daje nóżki, ale co ja mam zrobić jak mnie gryzie lub skacze??
Najpierw spróbowałam krzyknąć na niego , ale też nie chcę żeby się mnie przestraszył i nie podchodził, potem za gryzienie obrywał pstryczka w nos zarem z głosem "NIE WOLNO!!", ale mały wogóle się nie edukuje 😵
Co ja mam robić??
Monia,gratulacje.
Śliczny jest
Kiara ja mam ten sam problem z moim pierwszym źrebakiem ,dostałam już 3 razy po głowie z przednich nóg ,ogólnie jest nauczony podstaw ale jak próbuje go odgonić to on się buntuje i bije przodem 😵 jestem ciekawa rad jak go oduczyć tego ,zauważyłam że on tak po innych koniach skacze ,normalnie nie boi się niczego
orjentica dzięki :kwiatek:
Monia zacznij mu już czerwoną wstążkę w grzywę wplatać, bo i ja się podpinam pod zachwycających się jego umaszczeniem, uwielbiam taranty!
Złota, jakie kantarki mają Twoje maluchy na głowach? Podoba mi się ta koncówka do prowadzenia szkraba.
i ja, i ja ! cudny tarancik !
gosiamakosa- to super wynalazek! No i trudno zlamac sobie palec🙂
zamawialam TU
http://www.okser.pl/equi-theme-kantar-zrebiecy-p-4007.htmlna arabki trzeba bylo dorobic dziurki bo byl za duzy, nadal jest... ale mozna dopasowac, jest super.
Złota - Kurcze, ja też kupiłam taki kantar, jeszcze w domu leży bo w stajni zakładam tylko do czyszczenia i mam tam jeden w rozm. shetty. A Ty mówisz, że one są za duże (jak na małego araba to i na hucuła pewnie też)
generalnie jak przesylka z kantarami dotarla to sie zalamalam... ze to na arabskie roczniaki, a odsady sp. Po dorobieniu dziurek problem zniknal, kantary sa bardzo wytrzymale, maluchy brykaja w nich caly dzien, na noc sa zdejmowane. Kolor byl tylko granatowy wtedy, wiec wyboru nie bylo.
monia, ja go widzę jako Idiom 🙂
Złota dziękuję, są bardzo praktyczne i jakie tanie! Nie omieszkam zamówić dla naszych maluchów.
A to jak sobie z moją małą Tercją rozmawiamy w wolnej chwili: masaż uszu 🙂
O matko, jaki pieszczoch 💘
gosiamakosa przepiękne zdjęcia ! Pięknego masz źrebaka ! 😍 😍 😜
gosiamakosa ale śliczne zdjęcia 😍
Jara tak myślałam żeby nazwać go Idol po ojcu