ciąża, wyźrebienie, źrebak

Ircia   Olsztyn Różnowo
26 maja 2011 06:00
monia CUDO  😜
Gratulacje  :kwiatek:
anetakajper   Dolata i spółka
26 maja 2011 06:17
moniano w końcu!
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
26 maja 2011 07:05
monia, GRATULACJE!!! Świetny tarancik  😍 .
gratulacje! piekne sa Wasze maluchy! i chyba przewaga kasztankow w tym roku 😜

ale tarancik jest swietny, monia- foty foty jak juz bedzie brykal

Zulay i Gaiya sprzed kilku dni
Ircia Dzięki  :kwiatek: 
anetakajper właśnie ,w końcu juz mamy wszystko za sobą  😵  Kawusia liczyłam na srokacza a tu tarant ,bym dała sobie rękę obciąć że nigdy tarant z niej nie wyjdzie ,no ale sie pomyliłam .
Złota nie żartuj że twoje maluchy już takie wielkie ,mój to taka kruszynka .

Poród poszedł nawet sprawnie ,musiałam tylko pomóc jej przy końcu .Wielki brzuch zawdzięczamy bardzo dużej ilości wód płodowych ,źrebak wyszedł mały .
26 maja 2011 08:42
monia że tak powiem!!!! dawaj zdjęciaaaa
Monia gratulacje  :kwiatek: Niech się zdrowo chowa. Dawaj więcej fotek chłopaka, jest śliczny  😀
Monia- gratulacje, jak się ogarną rób i wstawiaj fotki  🏇
baffinka dzięki, wolałam srokacza  😉  mam nadzieje że wyjdzie więcej plamek bo teraz wygląda jak by dupą  w farbę wpadł ..

marysia550 dzięki ,mały jest cudowny i już pomału zaczyna brykać .
26 maja 2011 09:27
monia Chyba zakochałam się w tarantach  💘 śliczny
Ja mam 2 klacze tarantki ,teraz doszedł jeszcze chłopak  😉  jestem tak ciekawa jaki ma ruch ,już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć .
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
26 maja 2011 10:32
monia gratulacje 😀 😀
monia gratulacje 🙂
Condina , Donia dzięki wielkie ,aż mi lepiej że komuś się podoba bo ja byłam nastawiona anty do niego bo tak bardzo chciałam srokacza ,liczyłam na małego Idolka którego straciłam w wypadku .
Ale wiem że będzie taki kochany jak tatuś  😍 
Złota
Oba maluchy obłędne !! A drugi to już całkiem szał  😜
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
26 maja 2011 11:38
Monia i jakie imię będzie nosił? Trzymam kciuki żeby rósł jak na drożdżach, zdrowy.
Nad imieniem jeszcze się nie zastanawiałam ,matka to Bajana a ojciec Idol II  ,na razie odespałam nockę i wracam do życia .Ciesze się z prezentu na dzień matki  😅  ostatnio urodziła na moje urodziny .Kochana kobyła
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
26 maja 2011 13:12
złota śliczności i jak się rusza maleństwo 😀
monia wiesz ile osób zazdrości Ci takiego taranta?? Sama jestem pierwsza na liście 😉
A ja potrzebuję porady, mój mały ogr ma 10dni, ma już 4 zęby i bardzo aktywnie ich używa, m.in gryząc mnie!!! Oprócz tego potrafi na mnie ze stój spróbować skoczyć rzucając przednimi nogami mi w twarz 🤬itp.
Chłopak chodzi na uwiązie, kantarek- rzecz powszechna, daje nóżki, ale co ja mam zrobić jak mnie gryzie lub skacze??
Najpierw spróbowałam krzyknąć na niego , ale też nie chcę żeby się mnie przestraszył i nie podchodził, potem za gryzienie obrywał pstryczka w nos zarem z głosem "NIE WOLNO!!", ale mały wogóle się nie edukuje 😵
Co ja mam robić?? 
Monia,gratulacje.
Śliczny jest
Kiara  ja mam ten sam problem z moim pierwszym źrebakiem ,dostałam już 3 razy po głowie z przednich nóg ,ogólnie jest nauczony podstaw ale jak próbuje go odgonić to on się buntuje i bije przodem  😵 jestem ciekawa rad jak go oduczyć tego ,zauważyłam że on tak po innych koniach skacze ,normalnie nie boi się niczego

orjentica dzięki  :kwiatek: 
Monia zacznij mu już czerwoną wstążkę w grzywę wplatać, bo i ja się podpinam pod zachwycających się jego umaszczeniem, uwielbiam taranty!

Złota, jakie kantarki mają Twoje maluchy na głowach? Podoba mi się ta koncówka do prowadzenia szkraba.
montana   małopolskie
26 maja 2011 17:17
i ja, i ja ! cudny tarancik !
gosiamakosa- to super wynalazek! No i trudno zlamac sobie palec🙂
zamawialam TU
http://www.okser.pl/equi-theme-kantar-zrebiecy-p-4007.html

na arabki trzeba bylo dorobic dziurki bo byl za duzy, nadal jest... ale mozna dopasowac, jest super.
Złota - Kurcze, ja też kupiłam taki  kantar, jeszcze w domu leży bo w stajni zakładam tylko do czyszczenia i mam tam jeden w rozm. shetty. A Ty mówisz, że one są za duże (jak na małego araba to i na hucuła pewnie też)
generalnie jak przesylka z kantarami dotarla to sie zalamalam... ze to na arabskie roczniaki, a odsady sp. Po dorobieniu dziurek problem zniknal, kantary sa bardzo wytrzymale, maluchy brykaja w nich caly dzien, na noc sa zdejmowane. Kolor byl tylko granatowy wtedy, wiec wyboru nie bylo.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 maja 2011 11:40
monia, ja go widzę jako Idiom 🙂
Złota dziękuję, są bardzo praktyczne i jakie tanie! Nie omieszkam zamówić dla naszych maluchów.

A to jak sobie z moją małą Tercją rozmawiamy w wolnej chwili: masaż uszu 🙂
Bischa   TAFC Polska :)
27 maja 2011 13:35
O matko, jaki pieszczoch 💘
Katharina   "Be patient and trust in the process"
27 maja 2011 13:43
gosiamakosa   przepiękne zdjęcia ! Pięknego masz źrebaka !  😍  😍  😜
gosiamakosa ale śliczne zdjęcia  😍 

Jara tak myślałam żeby nazwać go Idol po ojcu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się