Siodło skokowe
No nie kumam waszych układów i znajomości, bo niby skąd?
Zadzwoniłam, zapytałam co mi może zaproponować dla mojego wzrostu i wagi oraz umiejętności.
Dostałam kilka propozycji modeli odpowiednich do mojej budowy-jestem otwarta na testy wszystkich i czekam na kontakt kiedy będzie w mojej okolicy , a będzie na pewno w najbliższym czasie.
Perlica, tu nie godzi o układy i znajomości...ale inaczej rozmawia się z klientem,który wie,czego chce,a inaczej z takim,który chce malucha,z silnikiem porsche,na podzespołach L-ki do nauki jazdy.
Dla mnie siodło w cenie 7tysięcy nie jest maluchem akurat i jest to dla mnie znacząca kwota.
Dzwoniąc do doświadczonej osoby pasującej siodła mniemam że doradzi mi najlepiej jak się da, bo po to są takie osoby.
Gdybym miała wiedzy na tyle żeby dobrać sobie siodło sama nie potrzebowałabym pasowacza...Już raz dobrałam sobie sama siodło i wyszło że mam za duże.
Zresztą wiem czego chce-dopasowanego siodła skokowego,na którym nie będę siedzieć jak na kiblu...
"Zresztą wiem czego chce-dopasowanego siodła skokowego,na którym nie będę siedzieć jak na kiblu..."
Takie rzeczy tylko w erze 😁
Takie rzeczy tylko w erze 😁
wcale niekoniecznie 😀
jak ktoś nie umie choć trochę jeździć,a tym bardziej nie ma równowagi,to w żadnym siodle nie będzie mu dobrze.siodło nie poprawi dosiadu nikomu,może jedynie przestać go ograniczać i psuć. 😀iabeł:
może się ewentualnie sklinować między wielkie poduchy siodła i udawać, że umie skakać. 😁 ale prędzej (na 110cm) lub później (na 120 cm),mleko się wylewa 🤣 jedni dojrzewają do decyzji,zmieniają siodło i filozofię jazdy,inni udają,że nie mają aspiracji na więcej -ale tu nie chodzi o więcej,ani o aspiracje - chodzi o dobrze,w równowadze,z koniem i już 😎 nawet u siebie za stodołą.bo jeździectwo ma być przyjemne...to ma być jak kupienie biletu do kina,z tym,że i widz,i koń ma być zadowolony. 🥂
Tunrida Koniecznie 😉 tak jak napisała ktoś 😀
siwiutka a ja poczułam się nieco urażona jak tak generalizując ujęłaś, że ci co chcą prestge'a to snoby ? 👀
Moim pierwszym siodłem był Daw Mag Hubert, który nie pasował ani mi, ani rumakowi. Oczywiste jest, że jak tylko dostałam jakieś pieniądze i miałam możliwość dopasowania siodła przez profesjonalistę, to z tej możliwości skorzystałam, bo moja wiedza o dopasowaniu siodła ograniczała się do tego, że wiedziałam że jest mi potrzebne 17,5... I nie widzę nic złego w tym, że kupiłam polecane siodło, które było dobrze dopasowane do konia, a po ortopedycznym wszechstronnym Hubercie, dla mnie, jazda w nim była olśnieniem.
I jeżeli mi fundusze na to pozwolą to zaraz skontaktuję się z Bogdanem i dopasuję sobie i mojemu Księciowi najlepsze siodło jakie będę mogła. A póki co poburżuję się w Prestige'u "bo wszyscy mają" 😁
Zu[b][/b] nikogo nie chciałam urazić to nie w mojej naturze, ale wywnioskowałam że niektóre osoby piszące akurat w tym wątku wpatrzone są strasznie w prestge~a, nie wiedżac czemu ? No powiedz mi że reklama nie robi swojego. "Reklama dźwignią handlu". Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, masa osób posiada ww.siodełko a osoba która przymierza się zakupem siodła bierze pod uwagę to w czym inni jeżdżą , nie rozglądając się po rynku. Oczywiście że zachwalamy swoje, bo jakże innaczej...ale ja dąże do tego aby wspierać nasz rynek, naszych rymarzy.
Dramka- nie zgadzam się. Są siodła które sprzyjają dosiadom kiblowym. A są takie, które nie wymuszają takiego dosiadu. Jasne, ze od jeźdźca dużo zależy, ale siodło swoją budową również wpływa na dosiad.
Więc nie widzę nic dziwnego w chęci posiadania "dopasowanego siodła skokowego,na którym nie będę siedzieć jak na kiblu"
Sugerujesz, że autorka jest tak beznadziejna, że w każdym siodle będzie siedziała jak na kiblu? 😁
siwiutka pewnie, ale wolałam kupić to, co jest polecane i ktoś mi dopasuje niż jakiegoś "krzaka" który by mi znów uwierał konia 😉
A pewnie, że jeżeli tylko będę miała środki to zaraz zadzwonię do Bogdana (o którym swoją drogą wiem też tylko dlatego że tyle osób ma 😉 ) i wesprę polski rynek wymieniając siodło na takie 🙂
Oczywiście że zachwalamy swoje, bo jakże innaczej...ale ja dąże do tego aby wspierać nasz rynek, naszych rymarzy.
nie ważne czy naszych czy cudzych, ważne że rymarzy a nie szpeniów od PR i marketingu
...no i dobrych rymarzy, a jakość nie ma narodowości.
no chyba, że ktoś kupuje siodło w ramach walki z głodem w Indiach, wtedy tylko Prestige 😁
galopada_, ta diana to jest siodlo z indii. oni rzna z prestige wszystko, ale mowiac szczerze, calkiem im to rzniecie wychodzi 😉
bo to nie jest "rznięcie", a tylko zmiana ometkowania...zupełnie tak samo jak o połowę tańsze chińskie czapraki bez napisu "eskadron"
ps. dostałem plotkę, że ogłowia Passier, są najprawdopodobniej szyte w Polsce 😎...ale na 100% mają skórę z polskiej garbarni.
wiem,że off top ale:
pewna światowa marka zleciła uszycie mega partii bryczesów chińskiemu podwykonawcy..wyszło tanio na poczatku, ale jak bryczesy weszły do sprzedaży okazało się,że przy pierwszym przysiadzie bryczesy rozpadały się na szyciach.
Pewna polska firma dzięki temu dostała zlecenie na rozprucie i zszycie 5tyś par bryczesów.
Wrotki, jeżeli Passier zleca szycie ogłowi polskiemu wykonawcy to tylko dla niego na plus.
a,żeby nie był to totalny off top, w Anglii (gdzie pracowałem- w zawodzie oczywiście) bardzo bronią swojego rynku. Siodła które naprawiałem będąc tam, to były siodła rodzimych firm. Sporadycznie trafiały się siodła firm z kontynentu.
Ale z jedziecie po tym Prestige nie wiadomo po co. Każdy wybiera co mu pasuje.
Z wasza logika to tez nie powinnyśmy karmić dodsonem, bo maja za dobry marketing i opisy paszy nie zgadzają sie w 100% z rzeczywistością.
Jest dostępny, dużo osób karmi - znaczy nie szkodzi, sprawdzona pasza, latwo dobrać dawki - fachowe doradcy.
To samo Prestige - dostępny, latwo dobrać, dużo osób używa.
I chęć lansowania sie nie ma tu nic do tego.
Ja nie jestem menedżerem w korporacji, ale mam ciekawsze zajęcia niż kombinować w wyborze siodeł, i pewne jest takich osób więcej, dla tego Prestige jest sprzedawany na taka duża skale. A to ze wszedł szybko na rynek, bo mial lepszy marketing niż polskie rymarze, to trudno. Ciężko będzie odwojowac ta czesc rynku z powrotem, ale możliwe to jest, choć na pewno nie takim jechaniem po firmach konkurentów.
Ale z jedziecie po tym Prestige nie wiadomo po co.nie jedziemy, a prostujemy marketingowe legendy...właśnie po to żeby każdy mógł świadomie wiedzieć, co mu pasuje, a nie co mu handlowiec wciska.
no ale jak ktoś woli, zamiast siodła, kupować legendy owczym pędem z dziewczynkami, no to nikt mu nie zabroni i rozumu go nie nauczy.
"ps. dostałem plotkę, że ogłowia Passier, są najprawdopodobniej szyte w Polsce ...ale na 100% mają skórę z polskiej garbarni."
To już wszystko tłumaczy 😁
Tunrida Nic nie sugeruje :kwiatek:
są siodła dużo trwalsze,niz prestige vide Stubben.
są siodła dużo lepiej skrojone,niż prestige vide Passier.
są siodła tak samo ładne jak prestige i tak samo modyfikowalne w opcjach pod klienta jak prestige vide Equipe.
mogę wstawić zdjęcie 15letniego stubbena,które przez ten okres pracowało na średnio 4 koniach dziennie,ciurane bez litości,bo służyło do pracy...czy ktoś ma zdjęcie 15 letniego prestiga? 👀
jest siodło,które spełnia wszystkie powyższe warunki - HB Contact 😁
mogę wstawić zdjęcie rocznego HBC,który też nie był oszczędzany,w pewien sposób robił za siodło testowe - ma kilka rysek,z winy użytkownika 😁,było raz dopychane,ale koń się rozrósł....poza tym,wygląda jak to,które kupiliśmy.
Każde z siodeł prestiga ma zalety - carisma czy meredith limited edition,military są super skrojone na przykład....ale prestige nie potrafi połaczyć zalet kazdego siodła z osobna w jednym modelu.niestety to nie tylko wada firmy prestige.
owszem,jednego czego można pozazdrościć prestigowi,to fantastyczny marketing - od urban legend,że tylko te puśliska nie niszczą tybinek (dlaczego nikt nie pomyśli,że to wina tybinki,a nie tylko puślisk? :emoty327🙂,po obietnice,że w tym siodle wreszcie zaczniesz progresować...marketing,który pozwala sprzedawać siodła robione w Azji,pod metką "włoskie"...włoski to jest design 🤣
Ktoś
Po raz setny..każdy ma prawo kupić co chce, na tym właśnie polega wolny rynek. Czy ty i wrotki macie jakiś proc ze sprzedaży hb contact? 😁
I wyobraź sobie że miałam na sprzedaż prestige rialto (które nie jest juz od 10 lat produkowane) więc na pewno miał ponad 15 lat i wyglądał super i pewnie jeszcze długo posłuży.
Ja swoja venecje 3 letnia jak sprzedałam wyglądała jak nowa.
Takie firmy jak prestige, passier, stubben, equipe nie wypowiadają się negatywne o konkurencji. Ciągle bicie piany na re-volcie o hb contact to nie marketing? Tylko niestety to bicie piany kończy sie tutaj, dosyć prymitywny marketing. I tak naprawdę takie najeżdżanie na inne firmy jest tylko antyreklama dla hb contact, mało profesjonalne.
Nie lubisz prestige, nie kupuj ❗
Najlepsze marketing nie pomoze firmie ktora robi buble, swiat jeździecki jest bardzo mały. A wasze najlepsze na swiecie hb contact nikt nie zna 😲 wiec moze czas zajac sie wlasnym marketing, bo marketing prestige ma sie dobrze.
Ja też miałam Prestige Rialto. I też wyglądało super mimo swojego wieku. Ups! Zapomniałam dodać, że prawie w ogóle nie było użytkowane 😉
To już nie jest wątek o siodłach skokowych 🙄 Bo istnieje tylko jedno dobre siodło skokowe. 😁
Dada Moze te rialto ktore miałam tez 20 lat nie było użytkowane 😉
np ten 8letni prestige wygląda "doskonale" 😉
http://i.ebayimg.com/00/$(KGrHqEOKjcE3GTCyh+TBN0WoKlG0!~~_12.JPG[/img]
Dramko-doskonałych jest kilka siodeł,które nie raz i nie dwa tu wymieniałam.nie tylko siegfried,nie tylko comet II,nie tylko equipe.ale i bdg,butet,black county...albiony...francuskie,angielskie...myślę,że DM ze swoim GP i Leopardem bije na głowę trwałość Twojej marki.nie chcę przekonywać ludzi do jedynie słusznej marki,bo takiej nie ma.chcę otworzyć oczy na to,że istnieje coś poza indyjskimi siodłami Prestige :-) edit:prestige ma równie wspaniałe siodła ale ceny tych modeli zaczynają się od 9tysięcy złotych.
Po raz setny..każdy ma prawo kupić co chce, na tym właśnie polega wolny rynek. Czy ty i wrotki macie jakiś proc ze sprzedaży hb contact?
najpierw dobrze puknij się w czoło, może to pozwoli przyswoić ci co zaraz przeczytasz:
jest takie przysłowie "każdy sadzi wg siebie", rozumiem ze masz interes prowadzić nachalny marketing różnych wyrobów, rozumiem bo znam frekwencję twoich wpisów w wątku "Ogłoszenia"...natomiast zupełnie nie rozumiem, dlaczego mi imputujesz to samo, co sama robisz. moja recenzja produktów firmy "Prestige" pojawiła się w burzliwej dyskusji z Aurelią, na tym forum już jakieś 3 lata temu...kiedy nie było jeszcze żadnego produktu HB-C na rynku...więc puknij się jeszcze raz w czoło i spróbuj zrozumieć, że są tacy ludzie, którzy dzielą się swoimi doświadczeniami zupełnie BEZINTERESOWNIE...może ci się to w głowie nie mieści, bo "każdy sadzi wg siebie", ale właśnie tak jest!
Endurka Wstaw fotke całego siodła 😉 Bo zaden mi znany 8 letni prestige ma taki kolor skory. 🤔
Wrotki Jeżeli 3 lata temu nie było jeszcze żadnego produktu HB na rynku to skąd wieloletnie doświadczenie które wyprodukowało tak wspaniały model? To rozpedz sie i walnij lbem w sciane..coś w twoim stylu. Bo z chamem można tylko po chamsku 🙄
Ktoś "edit:prestige ma równie wspaniałe siodła ale ceny tych modeli zaczynają się od 9tysięcy złotych."
to nowość 😉 myślałam ze wszystkie ble.
Miałam rozne siodła prestige, w tym golden ktory był ciurany codziennie po paru koni dziennie, nie dbany i nic sie z nim nie działo. Trafił mi sie jeden brazowym golden w którym lakier sie przetarł na tybinkach, w ramach reklamacji wymienione zostały tybinki. Miałam pare lat venecje. Teraz mam arezzo i versailles i tez nic sie nie dzieje..
Dramka,Twoj problem jest taki,że nie masz żadnych doświadczeń z siodłami innej marki niż prestige.ba,jestem gotowa założyć się,że na siodle cc dowolnie wybranej firmy nie dojechałabyś do celowników konkursu 110cm :-) prawdziwym cc,nie prawie jak...o mono nawet nie wspominam 8)
Ktoś Wiesz nie każdy jest tak utalentowany jak ty i może dlatego siodła prestige mają taki popyt, bo tych bez talentu jest więcej 😁
Może wymyśle slogan do nowej kampanii marketingowej? 👍
Według twoich poprzednich wypowiedzi..jeżeli w ortopedycznej venecji jeździłam konkursy 120 to w wspaniałym siodle cc powinnam 130 😂 ustal w koncu wersje czy cc pomaga czy utrudnia?
Ścieżki personalne są tak prymitywne, naprawde nie stać cie na nic lepszego? 🤔
Ktoś
Rozumiem o co wam z wrotkim chodzi, ale moglibyście to robić mniej agresywnie i tyle.
Po to jest re-volta zeby trochę wiedzy stad wyciągnąć, ale takimi chamskimi odzywkami (zwłaszcza wrotek) nie obalacie urban legend o prestiże, a robicie antyreklamę HB contact, jak dobry by nie byl 😉
Apropo starych prestige, widziałam takie siodla, co wlaśnie dlugo ciurane, takie stare modele ze nie jestem w stanie nawet okreslic dokładnie co to bylo. I normalnie wyglądali, tak samo jak inne stare siodla.
Ale nie wazne. Ja i tak nie planuje mieć jednego siodla na cale zycie, i w moment gdy prestige jednak ma wieksza linijkę modeli z których mogę cos wybrać, i mam do tych siodeł latwy dostęp, do tego będę mogla szybko sprzedać takie siodło na rynku wtórnym jak będę potrzebowala to zrobić - to mój wybór jest oczywisty i nie ma on nic wspólnego z włoskim designem, objetnicami o szybkim progresie itd.
sprzedawałam x czasu temu ponad 10-letniego Prestige'a i był w stanie bardzo dobrym, skóra nietknięta, nieodbarwiona, niepopękana - cud miód 🙂 a ciurane było ostro, bo byłam 3 jak nie 4 właścicielem. Nie było remontowane. Chciałabym, żeby moje trzyletnie wyglądało w połowie chociaż tak dobrze...
Ja i tak nie planuje mieć jednego siodla na cale zycie, i w moment gdy prestige jednak ma wieksza linijkę modeli z których mogę cos wybrać, i mam do tych siodeł latwy dostęp, do tego będę mogla szybko sprzedać takie siodło na rynku wtórnym
Arimona - co racja to racja 🤔 w całości się zgadzam, może z drugiej strony bez sensu te emocje, każdy ma prawo posadzić tyłek w tym co mu się podoba
takie zycie, wszyscy pędzimy w pogoni z za kasą i ledwo mamy czas odetchnąć 🙄
może jednak prestige wie co robi inwestując w TAKI marketing, a nie w rzemiosło 🤔
ludzie kupują oczami, kupują obietnice...potem cieszą się ze ktoś im problem z głowy zdejmie
tak jest po prostu-taki świat
albo też inaczej-świetnie zdają sobie sprawę że...to tylko siodło-ale znowu wracamy do pkt zero-ktoś im to z głowy zdejmie, jakby co 🙄
Bo taka agresywna i namolna reklama nawet najlepszego produktu w końcu może się znudzić i skutecznie zniechęcić ... .
Mia wyjełaś mi to z ust 👍
I to jest najbardziej przykre, że robicie antyreklame Bogdanowi.
Świat jeździecki jest bardzo mały, dobre rzeczy nie trzeba reklamować i konkurencje oczerniać.