[quote author=Zairka link=topic=32.msg1009760#msg1009760 date=1305368123]
Chyba już postanowiliśmy! Owczarek Autralijski, pies pastersko stróżujący, rozmawiałam z hodowcą przez 40 minut wczoraj, dzisiaj przez 20 i jeżeli jest tak jak mówi pasuje nam na 101%!
http://www.aussies.i15.eu/miot_c/cassidy.html
Witaj
Cassidy spędził większość swojego życia z nami, więc skoro jesteś zainteresowana - zapraszam Cię do rozmowy ze mną opiszę Ci psa dokładniej niż hodowca, który tak naprawdę psa nie zna z życia codziennego 😉
Cassie z opowiadań wydaje sie być idealnym psem 😅
Jest aktywny, wesoły, jest stróżujący więc alarm podnosi gdy ktoś się kręci przy posesji. Wychowywany był od małego z małym dzieckiem, jest tolerancyjny wobec nich i przyjacielski.
Do tego nie jest ani za duży, ani za mały, prawie 3 letni, i też stracił swoich opiekunów i wrócił do hodowcy nie z jego winy🙁
Chciałabym poznać szczegóły tych rozmów pomiędzy Tobą a hodowcą 😉
Wytłuszczone zdanie jest nieprawdą. Cassidy przyjechal do nas, gdy miał rok - z tego co wiem hodowca nie ma małych dzieci. Roczny pies poznał moją 6-letnią córkę, która jest wychowywana z psami - tak więc nie jest to takie małe dziecko i od tamtej pory uczył się życia z dzieckiem, ale nie był tego uczony "od małego". Musisz pamiętać, że pies jest tylko psem i żaden nie rodzi się niańką - Cassidy cały czas się uczy zachowania wobec dzieci, ja nigdy nie zostawiałam go samego z moją córką. W jakim wieku jest Twoje dziecko?
Cassidy jest psem o silnym instynkcie pasterskim - nie miał nigdy wcześiej do czynienia z końmi, u nas próbował paść inne psy (co się im nie podobało). Jeśli masz drób, to absolutnie nie pozwalaj psu się do niego zbliżać, jest niedelikatny - płoszy, gania i łapie w pysk kury.
duże CWC - tak skrótowo mówi się o CWC zdobytym na wystawie międzynarodowej 😉
Zairka - zapraszam na PW
[/quote]
dzieki za kontakt i pomoc!! uspokoiłaś mnie bo w 1 momencie czytajac Twoje PW miałam stresa