Młode Konie

AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
13 maja 2011 13:41
Jezu, jakie on ma dłuuugieee nogi  😍
Averis, jestem z Was dumna  😅 i postuluję o więcej fotek, bo się strasznie obijasz!!
quanta
Ale galop, wow! Wygląda niebo lepiej niż w ubiegłym roku, nie wiem jak to się stało, przecież już wtedy był taki ach i och  😍
On coś tam w dojczlandii startuje czy tylko się trenuje  👀 ?
BTW siodło chyba jeźdzca nr 1 ? Tybinki takie "maciupcie"  😁
Averis   Czarny charakter
13 maja 2011 13:49
quantanamera, dziękuję! I nie wyglądam na nim jakoś strasznie nieproporcjonalnie. I w ogóle był bardzo grzeczny. Ach!

Twoje rude jest zjawiskowe  😍

AleksandraAlicja dziękuję! Z resztą sama wiesz ile mnie to wszystko kosztowało  :kwiatek:
Averis, ja też się domagam zdjęć, dużo zdjęć 🙂 Sympatyczny zwierz i lubię go oglądać, to jest naprawdę fajne, jak tam można podglądać sobie przez net, jak z młodziaka robi się dorosły koń, który najpierw pierwszy raz zadziwia się wędzidłem, a później jak gdyby nigdy nic pomyka już pod siodłem 🙂
A w ogóle małe konie są fajne.

armara, oj siodło tak, nota bene dziewczyna, która na kasztanie siedzi, ma 172 albo coś około, więc szczególnie karłowata nie jest 😁 Aż ciekawe, czym rodzice takiego małego Eckiego karmili 😉
Blondie bardzo się zmienia, dojrzewa, fantastycznie pracuje i progresuje. Galop jest dużo lepszy, ale jeszcze daleko do tego, co może z niego być i jak finalnie będzie ten chód wyglądał. W kłusie doszło kilka fajnych bonusów - okazuje się, że ten koń ma cały pakiet dany od Boga - balans, pasaż, piaf 😲 Jestem piekielnie ciekawa, jak się młody będzie dalej rozwijał. Za moją ostatnią wizytą autentycznie zaniemówiłam z wrażenia, jak można z koniem pracować i jak zwierzak się może zmieniać w robocie. Czapki z głów...

Generalnie w tym roku na pewno jakieś eliminacje na czempionaty para pojedzie, ale tak szczerze to nie jest w tej chwili mój cel. Czempionatowe konie są też chyba jednak w trochę innym typie, zdecydowanie bardziej wysoko zawieszone leciutkie laleczki niż takie mięsne ziemnioki 😉 Za to mięsność i siła daje potem sporą przewagę później, przy trudnej robocie i elementach. Pozostaje zatem tylko z niczym się nie spieszyć 😎

A tak przy okazji - ocena młodych koni jest jednak piekielnie trudna - weź tu człowieku bądź mądry i przewiduj, jak się może takie młode i niegramotne pozmieniać (daje foto w ilnku, bo duże - no i i jedna, i druga fota krzywa, ale to coś tam widać)
galopada_   małoPolskie ;)
13 maja 2011 14:27
quantanamera jest przepiękny  😍
Rewelacja, przepiękny koń.
amnestria   no excuses ;)
13 maja 2011 14:55
Averis moje gratulacje! 😀

Quanta, ależ zmiana! fajne są takie zestawienia.
A co do ruchu Blondiego to po prostu wymiękam! Jaki galop 😲
13 maja 2011 15:08
Dziękuję! Oto więcej zdjęć- same chciałyście 🙂

Averis MEGA 😀 cieszę się razem z Tobą 🙂 fajne uczucie co, pojeździć na swoim koniu wreszcie 😉 też tak miałam, bo młodą mam od kiedy miała 2 lata, i dopiero niecałe 2 miesiące jest pod siodłem.
Averis
Gratulacje  💃 Ślicznie Karson wygląda.

Quanta
No wiesz, to dopiero 4-latek, a już wygląda jak dobre parę lat starszy 😉 Tak czy siak, będziesz miała (tfu, już masz) pociechę z niego  😍
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
13 maja 2011 18:35
Pociechę, ale i zgryza- bo jak tu pokierowac jego karierą, by takiego potencjału nie zmarnowac  😎

Averis, jakoś na zdjęciach młody wydawał się krótkonożny (albo tak robiłaś zdjęcia- od góry  🤣 ), a pod jeźdźcem wygląda bardzo proporcjonalnie  😜
13 maja 2011 19:00
a ja wlasnie zdałam sobie sprawe z ilosci koni jakie mam do jazdy i zabieram sie za robienie jakiegoś grafiku bo nie wyrobie 😜 😜 a wszystkie oprocz Turbo kuca to młodziaki  😁

i musze sie pochwalić siwym ( Mistralem) ze dzisiaj miał zakladane siodło i zniosł to ze stoickim spokojem  😎 niedługo wsiadam na niego i na gniadą  😅
ha ha ha!! averis, jestem zła na Ciebie, że nie wrzuciłaś zdjęć w oryginale, tylko tak paskudnie je zretuszowałaś ... mistrzem Photo shopa to Ty nie jesteś  😎
galopada_ koniecznie niech ktoś zdjęcia robi jak będziesz wsiadać! 😉
Averis gratulacje!  😅
Kastorkowa   Szałas na hałas
13 maja 2011 21:10
14 maja 2011 00:00
quantanamera, dziękuję, niezwykle miło mi to słyszeć 🙂
amnestria, 'w końcu', czyż nie 😉?
AleksandraAlicja, wygląda bajecznie- uwielbiam go w jego osprzęcie. Do twarzy mu w bordowym, c'nie?
Bay, dziękuję! 🙂
Megane,  ciiiicho! Nie jestem mistrzem photoshopa, bo go nie mam! :P
breakawayy, dzię-ku-ję 🙂!
Kastorkowa, tylko nie Pacia...
ChingisChan   Always a step ahead! :)
14 maja 2011 00:10
Kastorkowa myślę, że temat Paci jest już dawno zakończony. 🤔 Jak sama będzie chciała pokazać Kataniego, to pokarze.
Averis super, gratuluję, bo fajnie to u Was wygląda.
14 maja 2011 10:33
Justus trenuje się sam na padoku przed kwalifikacjami do zakładu  😁  😵 zamiast się paść na trawie to galopował i skakał tam i spowrotem  🤔wirek: akurat tu mu za blisko wyszło ale sie wyratował (aż brzuch wciągnął) 😁

14 maja 2011 10:41
adriena, dziękuję, ogromnie miło mi to słyszeć, ale to zasługa Karsona. Zobacz jaską ma minę na ostatnim zdjęciu 😁galopada_, no, Karson na chwilę obecną kwalifikowałby się jedynie do zakładu mięsnego (jeśli chodzi o potęgę skoku :hihi🙂, dlatego gratuluję rudemu werwy 😀
14 maja 2011 10:43
Averis no co ty! karson jest super! i gratuluje postępow  😅
slojma   I was born with a silver spoon!
14 maja 2011 10:48
Averis- gratuluję jazdy super tak siedzieć na własnym koniu 🙂
z dzisiaj
Jeśli chcesz młodego konia zacząć ujeżdżać, to ja radzę zacząć jak najpóźniej, bo dla konia na pewno tak będzie lepiej  🙂  😉
Ja się wcisnę z moją młodzieżą 😉. Siwa dziś pozytywnie zaskoczyła - potrafiła się skupić, uważna, słuchała się. Przeszła dziś zabiegi typu odczulanie na żółty wór, zapoznanie z czaprakiem, dzielna była bardzo 🙂. Źrebię ostatnio zaczęło bać się swojego cienia (był kowal i koń mało z siebie nie wyszedł ze strachu, bał się głupiego ruchu człowieka  :zemdlal🙂 więc dziś również miał 'sesję odczulania': bawiliśmy się w odczulanie na dotyk, bluzę, bat i duży, żółty szeleszczący wór. Był bardzo cierpliwy, wszystko dzielnie zniósł, więc jestem z niego bardzo zadowolona  😜. Dokumentacja zdjęciowa:

Źrebię i krzesło, podejście pierwsze  😁

I inne dzisiejsze zabawy:

I Siwa:

I portrecik Siwego i już mnie nie ma  😡

lunqa super! też muszę zainwestować w taką piłkę 😉
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
14 maja 2011 20:16
breakawayy  uwielbiam koniska, ktorych fotki wstawiasz  😍
margaritka ojej, dziękujemy bardzo  :kwiatek: wiem, że są zdecydowanie za grube, ale na szczęście w końcu mają dietkę... i pójdą w obroty od środy, to mam nadzieję, że w końcu będą wyglądały jak konie  😁
breakwayy - siwa jest fenomenalna!! Jaka to rasa, jaki wiek? Ujeżdża się już?  😜 😜
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
14 maja 2011 20:31
breakawayy zawsze wstawiasz fotki z tego piaskowego placu, wychodza one na pastwiska, masz jakies inne foto?
Losse w papierach sp, choć powinna mieć młp (jej pełny brat starszy rok jest młp - nie ma to jak bałagan w związku hodowców 😉 ). Zajeżdżana będzie jakoś pod koniec wakacji, bo urodzona była na początku sierpnia 😉.

margaritka tak, mamy dla nich pastwisko 😉 niestety po 1 zawaliło nam się ogrodzenie w jednym miejscu 🙁 ale jutro będzie to naprawione, dzisiaj zwieźli paliki z lasu 😉 a z młodymi końmi bawię się jak na razie na piasku przed stajnią, bo owady są straaaszne, a i początek jakiejkolwiek roboty, więc wolę jako takie podstawy przerobić na mniejszej przestrzeni 😉

edit: tak na szybko pierwsze lepsze, które mam zgrane 😉 taki wybieg mamy za stodołą:

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się