rozmowy o niczym

http://bezuzyteczna.pl/wiemy-jakie-koloru-jest-202709

rozwiązanie zagadki sukienki  😎
Jezu, teraz widzę niebiesko-czarną  😲

To jest mega niesamowite  😜

Tu jest więcej na ten temat: klik
Ja tam dalej widzę biało-złotą, pomimo wyjaśnień i tego że wiem że jest innego koloru  😁
tez widze biało-złotą, ta obok na obrazku rzeczywiście jest niebiesko-czarna, ale ta ze zdjęcia jest biało-złota 😀 Więc jak to jest, mózg oszukuje mnie w przypadku sukienki ze zdjęcia, ale w przypadku zdjęcia sukienki ze strony internetowej już nie?
Honey  o kurde ! Przecież to na Łobzowie, rzut beretem ode mnie! A koło stacji to chodzę wieczorem z psem na spacer często, że też mi się łoś nie trafił.  😁

Jednak jeździectwo z rana to jest dobre na wszystko.  🙂 Jeden koń pojeżdżony, drugi przegoniony, człowiek się powietrzył i od razu ma się lepszy humorek. 😉
Jak to jest ze jak pokroje bulke na 4 części to najadam sie nią bardziej niż jak pokroje ja na 2 części?
BASZNIA   mleczna i deserowa
27 lutego 2015 13:19
branka, wolniej jesz?
I może tak wzrokowo wydaje Ci się więcej tego i dlatego Twoja głowa myśli, że więcej zjadłaś?
No właśnie te wszystkie zagadki sprawily ze rozkminiam takie rzeczy  😁
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
27 lutego 2015 13:26
A ja i tak się teraz przekonałam, że dieta ŻP to jedna z najlepszych 😁
ZP?

Bylam przed chwila na ogródku, ale laaadnie i cieplo 🙂

W tym czasie moje koty wyciagnely śmieci z kubla po całym mieszkaniu  😵
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
27 lutego 2015 13:37
Żryj Połowę 😂
Facella   Dawna re-volto wróć!
27 lutego 2015 15:01
Ale mindfuck z tą kiecką... W ogóle to ja ją od rana widziałam wszędzie, na TT, na FB, tutaj i za diabła nie wiedziałam, o co chodzi  😁 i za każdym razem na telefonie widzę ją błękitno-złotą, na kompie biało-złotą  😂
Chciałabym móc zobaczyć jak to jest widzieć ją biało-złotą.
I weźmy tu rozmawiajmy o farbach do pokoju  🤣
27 lutego 2015 15:06
cervus, a tu jak widzisz? Ta po lewej powinna być biało-złota (chociaż ja ją widzę jako żółto-złotą :hihi🙂.
I tu ta lewa jest dla mnie biało-złota.
Ale jak to widzi inny człowiek, nigdy się nie dowiem 🙂
kujka   new better life mode: on
27 lutego 2015 15:10
O kurna!! Serio widzicie taka jak po lewej? Ale opcja! Ja od poczatku widzialam te po po prawej o.0
27 lutego 2015 15:12
No ja właśnie za chiny nie potrafię zobaczyć tej niebiesko-czarnej. Tzn. na tej sklejce, którą wrzuciłam w ostatnim poście, widzę, ale na oryginalnym zdjęciu, nietkniętym obróbką, nie widzę.
A jak wy, którzy normalnie widzicie niebiesko-czarną, widzicie tę po prawej? Ciemniejsza jest, bardziej niebieska niż oryginał? Bo dla mnie ta po lewej jest bardziej żółta od oryginału.
27 lutego 2015 15:17
Facella, ta ma troche za bardzo podkrecona jakosc kolorow... ja widze troszke bardziej zszarzala ale generalnie to... no ta po prawej widze! Nie ogarniam i kretynsko sie jaram 🤣
To ja ją widze podobnie jak po lewej, ale jednak jest trochę ciemniejsza, ten biały mozna by podciągnąć pod delikatny błękit - ale no złoty to złoty, no masakra że to niby czarny  😁  straszne to jak wzrok potrafi nas zwieźć!
27 lutego 2015 15:21
Zwieść 😉 ale to akurat wina mózgu, bo to on przetwarza to, co widzimy. Ludzki mózg to jest taka zagadka, że oja...  😜

edit: tak się zaczęłam zastanawiać... Jeśli są w moim otoczeniu jakieś rzeczy, które ja widzę tak jak widzę, a ktoś inny widzi je inaczej i nawet o tym nie wiemy?  😲
na oryginalnym zdjęciu widzę wyblakłą wersję sukienki z ostatniego, podkręconego zdjęcia. Do złotej jej bardzo daleko 🙂
ja chcę zobaczyć biało złotą 😜 😜

rzeczywiście ryje banię, w ogóle nie kumałam Waszej dyskusji 😜 a tu taka historia 😜
27 lutego 2015 15:24
amnestria mnie chyba ignoruje  😁 albo ma tak szalony mózg, że nawet na obrobionym nie widzi złotego  😜
27 lutego 2015 15:24
Ja widze srodkowa:
27 lutego 2015 15:25
Środkowa jest dla mnie błękitnoszaro-złota  😜 paski takie błękitnoszare, czy może jasnoszare o błękitnym zabarwieniu, a koronka brudnozłota  😜
27 lutego 2015 15:27
Facella, no nie, dla mnie niebiesko szara z czarna koronka. Odpadam! 😂
kujka zmniejsz zdjęcie 🙂

ta środkowa chyba jest oryginalnym zdjęciem, od którego się zaczęło?
I jest niebiesko-czarna, oczywiście 🙂

Teraz czekać aż ktoś wyciągnie wnioski ogólne ze sposobu w jaki widzisz sukienkę  😁
No widzisz, a dla mnie środkowa jest biało-złota w kiepskim oświetleniu.

Ale rano widziałam niebiesko-czarną.

Fajna sprawa 🙂
27 lutego 2015 15:31
cervus, pisze z telefonu i nie moge 🙁 zrobie linka.
A fotka jest z linku Averis.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się