Re-voltowe Lobby Biuściastych
Isabelle, i to mnie pociesza 🙂 Zaraz pooglądam wszystko i zobaczę, jak to wygląda. Ale trochę mi głupio przy obcej kobiecie się rozbierać, żeby sobie macała, czy mi stanik pasuje. Jakoś tak dziwnie 🙄
to nie tak.
dostajesz jakiś stanior pierwszy, przebierasz się i potem ona patrzy jak on leży i maca stanior, jeśli jesteś rozebrana-podaje przez zasłonkę. nie to, że Cię ktoś będzie po nagich piersiach macal, bo to jest nie do pomyślenia. pokazuje jak wygarniać piersi, ale nie wyobrażam sobie, żeby sama wygarniała. może być przy Tobie jak będziesz sama wygarniać i instruować, ale nie wyobrażam sobie, żeby obca baba mi grzebała w cyckach 😉
popatrz na porządne wygarnianie. mooocno spod pachy, pochyl się do przodu, zbierz całą pierś. oszczędzi nauki przez brafitterkę 😉
Isabelle, o zbieraniu piersi z pleców już wiem, oglądałam jakiś program na TVN style i tam było 😁
Dobra, nie ma się czego obawiać. Nawet niedaleko mi się otworzył mini sklepik, który oferuje usługi brafitterskie, więc warto tyłek ruszyć.
Isabelle no muszę przejść się do stacjonarnego sklepu i zobaczyć co mają ciekawego. Zakupów tam nie planuję bo ceny powalają, ale może przynajmniej jakiś model mi wpadnie w oko. Chociaż z tego co pamiętam z ostatniej wizyty to asortyment był taki sobie, ale stanik za skromne 220 zł upolowałam (chyba będę go nosić do końca życia😀)
ekhem no właśnie póki co obracam się bardziej wokół Panache i Freya bo nie wiem wśród czego jeszcze szukać i jak się odnosić do rozmiarów. Jak piszecie - rozmiar rozmiarowi nie równy- boję się więc tej zabawy w zamawianie i odsyłanie 🙂 Jeśli chodzi o Panache to znalazłam model Cleo Jude w moim rozmiarze i cenie interesującej, dodatkowo z możliwością odbioru osobistego w Gdańsku co mi pasuje 😀
Ramires, Ja bym na Twoim miejscu z oferty Panache w ogóle olała Superbra (dawne).
Taki efekt jakiego szukasz znajdziesz raczej w Cleo by Panache i Masquerade.
Panache (dawne superbra) ma przede wszystkim dawać podtrzymanie, mostek jest szerszy, więc piersi są zawsze wyraźnie rozdzielone a kształt jest bezpieczny, taki "codzienny", z lekkim dziubkiem. Jedynie ta Jasmine może Ci podpasować.
Z miękkich balkonetek Cleo Marcie jest świetna, zbiera, unosi i robi z piersi takie fajne kuleczki 😉
Masquerade ma z założenia dawać właśnie taki "spektakularny" efekt - windować biust pod samą brodę i zbierać z boków - ale w ofercie są głównie sztywniaczki, miękkie modele są takie se.
Chuda skoro tak słabo u was z braffiterkami, to może gdzieś przy okazji zmierzysz/dobierzesz. Co Ty tam masz najbliżej - Bydgoszcz?
Jeśli było by Ci po drodze to polecam BraMiracle na Dworcowej 13 / U5 (w głebi takiego nowego budynku). Ewentualnie spis sklepów polecanych, możesz zerknąć czy czegoś nie ma w bliższej okolicy:
http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
Też kiedyś wróciłam do tych co źle mi dobrały bo chciałam zwrócić stanik, tak mnie zamotały, że wcisnęły mi kolejny stanik Kris Line, który rozciągnął się po paru miesiącach do stanu nieakceptowalnego . Także z doświadczenia nie polecam Hendersona i Kris Line bo maja bardzo wątłe obwody.
Ja mam jeden stanik Kris Line (model Perle w sofcie) i nie rozciągnał się ani milimetra, więc wszystko zależy od materiału, z którego jest zrobiony 😉
Jest jakiś posób na plunge (dokładnie o Freyę Deco mi chodzi...), żeby nie niszczył się tak szybko, tzn. żeby nie wychodził mu cellulit? 😉 a górna krawędź miski nie wywijała się na zewnątrz? Nie wkładam miski w miskę, nie ugniatam go, a on i tak podczas prania (w pralce, w woreczku) się odkształca 🙁
Scottie, je chyba trzeba ręcznie prać, póki tak robiłam to był ok, później już mi się nie chciało i też się powywijał na zewnątrz :/
zonk, ręcznie to jeszcze gorzej, bo ja bym je ugniatała- a bez ugniatania to tak jak w pralce...
Zawsze mnie zastanawia jak doprać ręcznie staniki latem, w upale. No nie wiem przynajmniej mnie się "biust poci" i zostają ślady w miseczkach, czy chociażby w miejscu fiszbin ciemniejszy brud od kurzu ze stajni itd. 😁 Dlatego od zawsze piorę w pralce tylko na delikatniejszy program...
Ja zawsze najpierw namaczam stanik w wodzie z proszkiem, a potem do samego prania robie sobie nowa wode 😉 czasami tylko mi sie trafia wrzucenie stanika do pralki, jednak nie robie tego "zazwyczaj" 🙂
Chuda skoro tak słabo u was z braffiterkami, to może gdzieś przy okazji zmierzysz/dobierzesz. Co Ty tam masz najbliżej - Bydgoszcz?
Jeśli było by Ci po drodze to polecam BraMiracle na Dworcowej 13 / U5 (w głebi takiego nowego budynku). Ewentualnie spis sklepów polecanych, możesz zerknąć czy czegoś nie ma w bliższej okolicy:
http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html
Przepraszam, dopiero teraz zauważyłam tą wiadomość. Tak Bydgoszcz jest w miarę blisko. Mam jeszcze Poznań ale to tam jeszcze tylko na uczelnie wiec i tak odpada bo cały dzień siedzę na uczelni. Znalazłam u nas jeden sklep gdzie niby tym się zajmują. Jak poszłam i poprosiłam o C65 to nie była zdziwiona wiec może się zna na tym 😉
Pilnie,
mam suknie bez ramion.
Chodzi mi o alternatywę takich silikonów - jakaś naklejka powstrzymująca cycki.
Gdzie to kupić?
Kiedyś KTOŚ pokazywała.
a dobry stanik bez ramiaczek?
Dodofon jeżeli stanik bez ramiączek wchodzi w grę to polecam z intimissimi, nawet przy dużym biuście trzyma się świetnie, chodzę w nim w normalnych ciuchach bo jest super wygodny.
http://world.intimissimi.com/product/laura-wirefree-romantic-boudoir-bandeau-bra/158425.uts ten konkretnie
A ja nareszcie znalazłam swój rozmiar, idealnie 70F albo 65G 😀 Udało mi się, ponieważ znalazłam w Poznaniu sklep Dalia - istny raj. Pierwszy raz spotkałam ekspedientki które wiedziały co robią i jak to ma wyglądać a do tego dosponowały stanikami we wszystkich rozmiarach. Zachwycona jestem 💃 Co prawda nie są takie ładne jak np te z Intimissimi ale tam udało mi się kupić tylko jeden jedyny stanik - ten który wkleiłam wyżej a reszta to jakaś makabra.
ok, podjadę do Plaza i zobaczę ten stanik, ale wolałabym naklejki jakieś 🏇
Dodo, jeśli masz biust powyżej miseczki C to te naklejki możesz se nakleić... 🥂
Nie ma to jak dobry bezramionczkowy 😉 Można harcować i nie bać się, że zaraz coś wypadnie... 😵
Kochane biuściaste, poszukuję takiego biustonosza (i pończoch - już w innym temacie :P ).
Bez koronek, z delikatną "mgiełką". Elegancki, gładki, dokładnie taki jak na zdjęciu 😍
Mam pytanie,jeżeli teraz noszę sportowy panache w rozmiarze 70g i jest mi on ciut za duży w obwodzie,ale miseczka jest ok,to czy kolejny brać 65 ale z większą miseczką gg czy również z g? (chce zamawiać przez internet,niestety nie mam możliwości przymiarki 🙁 )
Mam pytanie,jeżeli teraz noszę sportowy panache w rozmiarze 70g i jest mi on ciut za duży w obwodzie,ale miseczka jest ok,to czy kolejny brać 65 ale z większą miseczką gg czy również z g? (chce zamawiać przez internet,niestety nie mam możliwości przymiarki 🙁 )
Ja przymierzałam 65e. Miseczka była ok, obwód za luźny. Po przeanalizowaniu tabelki rozmiarów kupiłam przez internet 60f i jest idealny. Więc radzę wziąć miseczkę większy. Teoretycznie w 70g jest taka sama miseczka jak w 65h(czyli dwie miseczki różnicy). Pomierz się dobrze i zdecyduj wtedy😉
Horsiaa, no coś ty... przecież zasada jest taka, że jak zmniejszasz o 1 rozmiar obwodu, to chcąc zachować miskę zwiększasz jej rozmiar o 1, nie o 2... czyli tak jak iga07 pisze 70G będzie równe w misce z 65GG.
Ja patrzyłam na tabelę rozmiarówki Panache tutaj:
http://www.ergo-sklep.pl/panache-5021-sports-biustonosz-sportowy-2tutaj:
http://www.lingeria.com.pl/shopinfo.php?siid=13& i wielu innych sklepach jest tak samo. Nie to, że sobie wymyśliłam 😉
ekhm poczekamy może ktoś jeszcze się odezwie.Ale wydaje mi się,że pisałam dobrze.
Dziewczyny jaki polecacie dobry, niedrogi sportowy biustonosz? 😉 Bo nie ukrywam, że wkurzają mnie trochę te spojrzenia mężczyzn szczególnie latem kiedy jeżdżę... Noszę rozmiar 75D/E
(zależy od stanika)
eterowa poczytaj trochę wcześniejsze strony wątku, bo będąc taką chudzinką na pewno powinnaś nosić mniejszy obwód niż 75 😉
Horsiaa, Ok, już kumam. Znam tą tabelę 😉
Powiem ci tak... jeszcze mi się nie zdarzyło dobrze dobrać biustonosz na podstawie tabeli. Ja sama wg niej powinnam nosić rozmiar 65C, a noszę 65DD.
W zeszłym roku dystrybutor Panache w PL robił akcję z szukaniem modelek przez internet - moim zadaniem było określenie orientacyjnego rozmiaru biustonosza na podstawie przesłanych przez dziewczyny wymiarów, właśnie z pomocą tej tabeli. Wyobraź sobie, że na ponad 20 dziewczyn żaden rozmiar się nie pokrył. Także tego... 😉
smarcik, ja tam chudzinką wcale nie jestem, ważę 63kg przy 173cm wzrostu 😁 Dziękuję za wskazówkę :kwiatek:
eterowa, masz miarkę krawiecką w domu? jak masz to zmierz się pod biustem, maksymalnie ściśle, na wydechu i daj proszę znać jaki jest wynik. Pewności mieć nie mogę, ale też jestem zdania, że rozmiar 75 raczej nie dla ciebie.
ekhem, dlatego napisałam teoretycznie 😉 Tabelka jest tylko orientacyjna.
Eterowa, lepiej uzbierać na lepszy stanik sportowy niż kupować byle co, byle taniej. Ja z całego serca polecam Panache Sport. Nie wyobrażam już sobie aktywności fizycznej bez niego 😁 Na co dzień też używam go często 😉
Sportowe też mają "normalną" rozmiarówkę, w stylu 70GG? Kurcze, kupiłabym sobie, ale się odchudzam i boję się, że zaraz będe musiała zmienić rozmiar. I tak mnie to dziwi, że zrzuciłam 4 kg a po biuście ani śladu nie widać, wciąż taki sam...