Re-voltowe Lobby Biuściastych
szepcik, mój Panache jest 65FF, czyli mają "normalną" rozmiarówkę 😉 Schudłam, z biustu troszeczkę i jestem między F a FF w normalnym staniku, natomiast ten sportowy Panache zrobił się za duży w miseczce. Ale i tak nie czuję, żeby mi biust podskakiwał
Kurcze, kupiłabym sobie, ale się odchudzam i boję się, że zaraz będe musiała zmienić rozmiar. I tak mnie to dziwi, że zrzuciłam 4 kg a po biuście ani śladu nie widać, wciąż taki sam...
to się ciesz! mnie przez całe odchudzanie nie zmalały, ale teraz mam lęki, bo faza ostatecznego ataku 😁
ma ktoś sportowy z Triumpha? do firmy mam zaufanie i właściwie tylko od nich staniki, zastanawiam się czy te sportowe dobrze trzymają, bo cena mega atrakcyjna, w outlecie 70/80zł, czy lepiej zainwestować w coś innego 😉
Ja bym się akurat ucieszyła jakby trochę zmalał, duży nie jest, 70 gg, ale przed przytyciem miałam 70e
Scottie dzięki, właśnie na Panache się czaję 😉
ja mam 70F i właśnie jestem w fazie paniki, bo chyba jest trochę mniejszy. 😂
Witam wszystkie biuściaste - jak miło, że nie jestem osamotniona w wybijaniu sobie zębów zdolnością oddechową... 😤
Chciałabym poprosić Was o radę - przymierzam się do zakupu Panache Sport, ale nie wiem, w który rozmiar celować, bo:
- Panache z serii Cleo najczęściej noszę w rozm. 80G (zapinany na najciaśniejsze haftki)
- Panache superbra noszę zazwyczaj w rozm. 75GG (zapiętym na środkowe lub najciaśniejsze haftki) - ale na przykład w Tango superbra w rozm 75GG w miseczce jest jeszcze trochę luzu (nie trzyma jakoś rewelacyjnie)
Celowałabym w Sport w rozm 75G - jak Waszym zdaniem? 😲
Dodam, że mam "gruchające piersi" (znaczy się, jak zdejmę cyckownik, to gruchną o podłogę, he, he - to tak po dwójce dzieci i kilkakrotnym chudnięciu/grubnięciu)
Pozdrawiam
Mnie dobijają biustonosze i moje balony, które jak na złosć nie są równe. 😤 Jak kupie stanik dopasowany idealnie to jedna pierś ma luz a druga się ze stanika wylewa 👿 👿 mnie już ręce opadają, co chwile musze poprawiać to wylewające się cuś, bo inaczej dziwnie odstaje i wyglądam nie foremnie, a jak na złość u mnie na zadupiu nie ma specjalistek które dobrały by mi biustonosz i by mi doradziły co w takim wypadku zrobić, bo mnie któregos dnia szlag trafi 😵 najgorzej jest podczas kłusowania czy galopu bo w tedy mam wrażenie że mi całkiem uciekają ze stanika i potem muszę je poprawiać.
Dziewierz, nie masz możliwości przymierzyć wcześniej tego stanika w jakimś sklepie? Ja bym raczej mniejszej miski nie brała. Nawet jak teraz mam tam luzy, to i tak nie czuję, żeby się piersi ruszały.
Amalltea, rozmiar miski dopasowujemy do większej piersi, nie ma prawa się wylewać!! A do mniejszej dopychamy wypełniacze (gąbki itd), żeby wyglądały na równe.
A skoro podczas aktywności fizycznej piersi Ci uciekają, to stanik ewidentnie nie jest dobrze dobrany.
Pomierzylam sie jak umialam:
- pod biustem: 80cm (79?)
- w biuscie: 112cm
To w jaki rozmiar Panache Sport powinnam celowac?
Scottie - no wlasnie nie mam gdzie przymierzyc...
Dziewierz napewno bierz obwod 75, bo Panache jest dosc luzny. Z miseczka nie pomoge.Zobacz sobie w tabelce 🙂
Pandurska - dziekowac :kwiatek:
Dziewierz, Ja jeszcze dodatkowo do jazdy zakładam elastyczny, bezszwowy stanik sportowy (taki zakładany przez głowę) na zwykły. Polecam.
Dziewierz, Ja jeszcze dodatkowo do jazdy zakładam elastyczny, bezszwowy stanik sportowy (taki zakładany przez głowę) na zwykły. Polecam.
He, he... odkad moj konik zaczal pracowac grzbietem, a mnie cycki o malo zebow nie powybijaly, to wygrzebalam z szafy Shockabsorber (niezbyt dopasowany), a pod niego zakladam Panache Tango superbra... No i jakos dajemy rade-ja i moje cycki.... 😤
Ja w zeszłym tygodniu kupowałam 3 staniki Panache w tym Panache Sport - te "zwykłe" w rozmiarze 75FF a sportowy 80F, więc mi wyszło że jednak sportowy bardziej "obciśliwy: 😉 Z panią brafitterką odbierałam w dobrym sklepie 🙂
Dziewczyny, w których sklepach z bielizną dopasowują staniki? :kwiatek:
jesli chodzi o sportowe staniki to ja z czystym sumieniem polecam wlasnie ShockAbsorbery - wygodne, trzymaja bardzo dobrze, wygladaja tez calkiem fajnie, jak na ten typ stanikow 🙂
jesli chodzi o sportowe staniki to ja z czystym sumieniem polecam wlasnie ShockAbsorbery - wygodne, trzymaja bardzo dobrze, wygladaja tez calkiem fajnie, jak na ten typ stanikow 🙂
a jak z rozmiarówką? bo na Panache się przejechałam - są za duże 😲 😲
flygirl, proszę, odpowiedź:
tutaj są wszystkie sklepy polecane na Lobby http://stanikowamapa.prv.pl/
To ja się pochwalę, że w końcu trafiłam do skleou z wykwalifikowaną (i miłą) brafitterką i nabyłam Panache sport. W rozmiarze: 70H.... 😲 (do tej pory panache raczej nosiłam 75GG, 80G)...
Edytka dzięki ci bardzo :kwiatek:
zoyabea, wydaje mi sie, ze jest dosc szeroki wybor rozmiarow 😉
zoyabea, wydaje mi sie, ze jest dosc szeroki wybor rozmiarow 😉
Wiem, napisałam to w kontekscie - że mam jeden panache 65 G i kupiłam w tym samym rozmiarze wersję sport i był za duży ( miseczka)... 😉
A tak wogule jestem w szoku bo Etam wprowadził rozmiarówkę E i F 😍
Dziewczyny, gdzie w Warszawie można znaleźć jakiś sklep z dużym asortymentem staników sportowych? (chodzi mi głównie o bieganie). Interesuje mnie póki co Freya, Shock Absorbery i Panache, fajnie jednak byłaby znaleźć jakiś sklep stacjonarny gdzie można by było je pomierzyć i porównać 😉 Plus szczytem marzeń byłaby ewentualnie jakaś Pani, która pomogłaby dobrać w razie problemów 🤣 Będę niezmiernie wdzięczna za każdą odpowiedź! :kwiatek:
Cee, spróbuj Mambra na Marszałkowskiej. Moja mama kupiła tam ostatnio kilka sportowych do biegania i bardzo chwaliła to miejsce 😉
Kobiety, jak sprawdzają się tego typu staniki w sporcie? Mam na myśli jeździectwo i bieganie. Szukam czegoś co trochę "unieruchomi" mój biust, bo denerwują mnie już dwuznaczne spojrzenia facetów 🙄 no i samo uczucie - mam wrażenie, że piersi się "rozciągają". W złym tego słowa znaczeniu 😁 Jeśli nie takowe, to jakie? Co proponujecie? :kwiatek:
http://allegro.pl/929-stanik-biustonosz-sportowy-ohh-bra-3szt-m-l-xl-i4219558967.htmlJeśli mam biust 75D/E (zależy od biustonosza) to czy rozmiar L będzie ok?
eterowa jeśli stanik ma "zabetonować" Twój biust podczas ruchu typu bieganie, to coś takiego jak wstawiłaś nijak się nie sprawdzi!
Idź do dobrego sklepu, kup Panache czy Shock Absorber w swoim rozmiarze.
jak ktoś zna swój rozmiar to polecam śledzenie promocji np tu
http://www.sportsbrabar.com/czasami mają mega przeceny. ja za swój shockabsorber z przesyłką zapłaciłam ok. 120zł, więc połowę tego co zapłaciłabym w dowolnym sklepie stacjonarnym w Warszawie
eterowa, jak ty będąc taka szczupła możesz mieć 75 w obwodzie? I taki spory jednak biust w miskę D mieścisz? Nie wierzę. 🙂
emptyline, wcale nie jestem bardzo szczupła, tylko pozory 😁 I mój biust nie jest wcale taki ogromny, czasem D, czasem E (chociaż mam stanik E, który jest za mały) 😉 Na allegro są Shock Absorber używane na licytacji za grosze, więc chyba się skuszę 🙂