Re-voltowe Lobby Biuściastych

Scottie   Cicha obserwatorka
06 kwietnia 2014 21:06
szepcik, mój Panache jest 65FF, czyli mają "normalną" rozmiarówkę 😉 Schudłam, z biustu troszeczkę i jestem między F a FF w normalnym staniku, natomiast ten sportowy Panache zrobił się za duży w miseczce. Ale i tak nie czuję, żeby mi biust podskakiwał
madmaddie   Życie to jednak strata jest
07 kwietnia 2014 06:55
Kurcze, kupiłabym sobie, ale się odchudzam i boję się, że zaraz będe musiała zmienić rozmiar. I tak mnie to dziwi, że zrzuciłam 4 kg a po biuście ani śladu nie widać, wciąż taki sam...

to się ciesz! mnie przez całe odchudzanie nie zmalały, ale teraz mam lęki, bo faza ostatecznego ataku  😁

ma ktoś sportowy z Triumpha? do firmy mam zaufanie i właściwie tylko od nich staniki, zastanawiam się czy te sportowe dobrze trzymają, bo cena mega atrakcyjna, w outlecie 70/80zł, czy lepiej zainwestować w coś innego 😉
Ja bym się akurat ucieszyła jakby trochę zmalał, duży nie jest, 70 gg, ale przed przytyciem miałam 70e

Scottie dzięki, właśnie na Panache się czaję 😉
madmaddie   Życie to jednak strata jest
07 kwietnia 2014 21:59
ja mam 70F i właśnie jestem w fazie paniki, bo chyba jest trochę mniejszy.  😂
Witam wszystkie biuściaste - jak miło, że nie jestem osamotniona w wybijaniu sobie zębów zdolnością oddechową...  😤

Chciałabym poprosić Was o radę - przymierzam się do zakupu Panache Sport, ale nie wiem, w który rozmiar celować, bo:

- Panache z serii Cleo najczęściej noszę w rozm. 80G (zapinany na najciaśniejsze haftki)
-  Panache superbra noszę zazwyczaj w rozm. 75GG (zapiętym na środkowe lub najciaśniejsze haftki) - ale na przykład w Tango superbra w rozm 75GG w miseczce jest jeszcze trochę luzu (nie trzyma jakoś rewelacyjnie)

Celowałabym w Sport w rozm 75G - jak Waszym zdaniem?  😲

Dodam, że mam "gruchające piersi" (znaczy się, jak zdejmę cyckownik, to gruchną o podłogę, he, he -  to tak po dwójce dzieci i kilkakrotnym chudnięciu/grubnięciu)

Pozdrawiam
Mnie dobijają biustonosze i moje balony, które jak na złosć nie są równe. 😤 Jak kupie stanik dopasowany idealnie to jedna pierś ma luz a druga się ze stanika wylewa 👿 👿 mnie już ręce opadają, co chwile musze poprawiać to wylewające się cuś, bo inaczej dziwnie odstaje i wyglądam nie foremnie, a jak na złość u mnie na zadupiu nie ma specjalistek które dobrały by mi  biustonosz i by mi doradziły co w takim wypadku zrobić, bo mnie któregos dnia szlag trafi 😵 najgorzej jest podczas kłusowania czy galopu bo w tedy mam wrażenie że mi całkiem uciekają ze stanika i potem muszę je poprawiać.
Scottie   Cicha obserwatorka
18 kwietnia 2014 10:17
Dziewierz, nie masz możliwości przymierzyć wcześniej tego stanika w jakimś sklepie? Ja bym raczej mniejszej miski nie brała. Nawet jak teraz mam tam luzy, to i tak nie czuję, żeby się piersi ruszały.

Amalltea, rozmiar miski dopasowujemy do większej piersi, nie ma prawa się wylewać!! A do mniejszej dopychamy wypełniacze (gąbki itd), żeby wyglądały na równe.
A skoro podczas aktywności fizycznej piersi Ci uciekają, to stanik ewidentnie nie jest dobrze dobrany.
Pomierzylam sie jak umialam:
- pod biustem: 80cm (79?)
- w biuscie: 112cm

To w jaki rozmiar Panache Sport powinnam celowac?

Scottie - no wlasnie nie mam gdzie przymierzyc...
Dziewierz napewno bierz obwod 75, bo Panache jest dosc luzny. Z miseczka nie pomoge.Zobacz sobie w tabelce 🙂
Pandurska - dziekowac  :kwiatek:
Dziewierz, Ja jeszcze dodatkowo do jazdy zakładam elastyczny, bezszwowy stanik sportowy (taki zakładany przez głowę) na zwykły. Polecam.
Dzięki dziewczyny 🤣
Dziewierz, Ja jeszcze dodatkowo do jazdy zakładam elastyczny, bezszwowy stanik sportowy (taki zakładany przez głowę) na zwykły. Polecam.

He, he... odkad moj konik zaczal pracowac grzbietem, a mnie cycki o malo zebow nie powybijaly, to wygrzebalam z szafy Shockabsorber (niezbyt dopasowany), a pod niego zakladam Panache Tango superbra...  No i jakos dajemy rade-ja i moje cycki....  😤
Ja w zeszłym tygodniu kupowałam 3 staniki Panache w tym Panache Sport - te "zwykłe" w rozmiarze 75FF a sportowy 80F, więc mi wyszło że jednak sportowy bardziej "obciśliwy: 😉 Z panią brafitterką odbierałam w dobrym sklepie 🙂
Dziewczyny, w których sklepach z bielizną dopasowują staniki?  :kwiatek:
jesli chodzi o sportowe staniki to ja z czystym sumieniem polecam wlasnie ShockAbsorbery - wygodne, trzymaja bardzo dobrze, wygladaja tez calkiem fajnie, jak na ten typ stanikow  🙂
jesli chodzi o sportowe staniki to ja z czystym sumieniem polecam wlasnie ShockAbsorbery - wygodne, trzymaja bardzo dobrze, wygladaja tez calkiem fajnie, jak na ten typ stanikow  🙂

a jak z rozmiarówką? bo na Panache się przejechałam - są za duże 😲 😲
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
14 maja 2014 09:19
flygirl, proszę, odpowiedź:
tutaj są wszystkie sklepy polecane na Lobby http://stanikowamapa.prv.pl/
To ja się pochwalę, że w końcu trafiłam do skleou z wykwalifikowaną (i miłą) brafitterką i nabyłam Panache sport. W rozmiarze: 70H.... 😲  (do tej pory panache raczej nosiłam 75GG, 80G)...
Edytka dzięki ci bardzo :kwiatek:
zoyabea, wydaje mi sie, ze jest dosc szeroki wybor rozmiarow 😉
zoyabea, wydaje mi sie, ze jest dosc szeroki wybor rozmiarow 😉

Wiem, napisałam to w kontekscie - że mam jeden panache 65 G i kupiłam w tym samym rozmiarze wersję sport i był za duży ( miseczka)... 😉

A tak wogule jestem w szoku bo Etam wprowadził rozmiarówkę E i F  😍
Dziewczyny, gdzie w Warszawie można znaleźć jakiś sklep z dużym asortymentem staników sportowych? (chodzi mi głównie o bieganie). Interesuje mnie póki co Freya, Shock Absorbery i Panache, fajnie jednak byłaby znaleźć jakiś sklep stacjonarny gdzie można by było je pomierzyć i porównać 😉 Plus szczytem marzeń byłaby ewentualnie jakaś Pani, która pomogłaby dobrać w razie problemów  🤣 Będę niezmiernie wdzięczna za każdą odpowiedź!  :kwiatek:
30 maja 2014 20:50
Cee, spróbuj Mambra na Marszałkowskiej. Moja mama kupiła tam ostatnio kilka sportowych do biegania i bardzo chwaliła to miejsce 😉
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
31 maja 2014 21:13
Kobiety, jak sprawdzają się tego typu staniki w sporcie? Mam na myśli jeździectwo i bieganie. Szukam czegoś co trochę "unieruchomi" mój biust, bo denerwują mnie już dwuznaczne spojrzenia facetów 🙄 no i samo uczucie - mam wrażenie, że piersi się "rozciągają". W złym tego słowa znaczeniu 😁 Jeśli nie takowe, to jakie? Co proponujecie? :kwiatek:
http://allegro.pl/929-stanik-biustonosz-sportowy-ohh-bra-3szt-m-l-xl-i4219558967.html
Jeśli mam biust 75D/E (zależy od biustonosza) to czy rozmiar L będzie ok?
31 maja 2014 21:19
eterowa jeśli stanik ma "zabetonować" Twój biust podczas ruchu typu bieganie, to coś takiego jak wstawiłaś nijak się nie sprawdzi!

Idź do dobrego sklepu, kup Panache czy Shock Absorber w swoim rozmiarze.
jak ktoś zna swój rozmiar to polecam śledzenie promocji np tu http://www.sportsbrabar.com/
czasami mają mega przeceny. ja za swój shockabsorber z przesyłką zapłaciłam ok. 120zł, więc połowę tego co zapłaciłabym w dowolnym sklepie stacjonarnym w Warszawie
emptyline   Big Milk Straciatella
31 maja 2014 22:07
eterowa, jak ty będąc taka szczupła możesz mieć 75 w obwodzie? I taki spory jednak biust w miskę D mieścisz? Nie wierzę. 🙂
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
31 maja 2014 22:13
emptyline, wcale nie jestem bardzo szczupła, tylko pozory 😁 I mój biust nie jest wcale taki ogromny, czasem D, czasem E (chociaż mam stanik E, który jest za mały) 😉 Na allegro są Shock Absorber używane na licytacji za grosze, więc chyba się skuszę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się