Re-voltowe Lobby Biuściastych

Tak, mi wciskali na bazarze że mam 70D, a jak zobaczyły moją Freyę arabellę to stwiedziłt ze to ohydny babciny stanik i ja biedna w takim chodze, taka młoda kobieta. I że 70D na mnie idealnie leży! a na moje 'tu odstaje, tu wystaje, tu się trzęsie' stwierdziły, że staniki TAK JUZ MAJĄ, WSZYSTKIE!
Forkate ten wstawiony przez Ciebie wygląda, że może fajnie trzymać piersi, tylko nie wiem, czy to mocne zabudowanie z boku nie wpijałoby się w pachę...
Ja dużego biustu nie mam, tzn teraz mam 😉 Z 75B zrobił się 75C/D (zależy jak się te rozmiarówki mają), ale mam je bardzo specyficzne: szeroko rozmieszczone, nisko osadzone i do tego mam duże brodawki  😤 i z biustonoszy, które jako tako trzymają ten mój biust, po prostu wystaje brodawka. No i lipa. Oprócz tego większość modeli, które miałam w swoich łapach, mają ramiączka mocowane tuż przy początku miseczki, a nie wiem czemu takie umiejscowienie ich powoduje, że wbijają mi się w pachę/ramiona (i to nie zależnie od rozmiaru).

Wczoraj zakupiłam biustonosz w triumphie. Super, jak chodzę to jest w miarę ok, ale jak siądę to tu mnie upija, tu mi nie wygodnie, itd i się okazuję, że znów marzę by ściągnąć go z siebie! 👿

edit: miałam ochotę zakupić taki bezszwowy, który teraz powinnam nosić, ale jak zobaczyłam (znaczy się dotknęłam) ten cieniutki materiał przez który niemal wszystko widać, to zwątpiłam. Jak na taki biustonosz nałożyć jakąś przylegającą bluzkę??
cieciorka   kocioł bałkański
08 sierpnia 2012 00:58
jak się nazywał tez sportowy stanik który często tu wspominacie?

ma ktoś może biustonosz anita?

nosił ktoś kiedyś stanik z wyjetymi fiszbinami?

Gillian, trzeba było się ze sprzedawczyni śmiać. W sumie, przykra sytuacja cyckowa.
chodzi o biustonosz sportowy schock absorber?
Tak swoją drogą to cały czas się zastanawiam, gdzie (oprócz internetu)  można go dostać?

Zazwyczaj po wyjęciu fiszbin staniki się deformują i mnie np spłaszczały biust, ale to pewnie też zależy od cyca.

Gilian, oh, jak to doskonale znam. A jeszcze wyobrazcie sobie miec mame, ktora wiecznie krzyczy "co ty sie chcesz tym stanikiem udusic".  👀
Gillian   four letter word
08 sierpnia 2012 09:10
Krupnik., taaa 🙂 zamówiłam jakąś Freyę niedawno, czeka na poczcie bo nie mam jak podjechać - aż mnie skręca co tym razem będzie nie pasowało 😀
08 sierpnia 2012 13:49
Nie rzuciły się wam w oczy jakieś fajne wyprzedaże?
Wow, chyba pierwszy raz w zyciu mam stanik z za duzymi miseczkami. Nie wiedzialam, ze tak sie da.  😁
Tak troche i smieszno i smutno, bo nie wiem czy zostawic, czy puscic w swiat. Brzydki jak noc, ale niezle trzyma.  Moglby robic za quazi-sportowy  🤔
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
03 września 2012 21:12
Znalazłam coś lepszego niż Shock Absorber Level 4, mianowicie Panache Sport 😀

Przetestowany podczas biegania, więc i jazda konna to będzie pikuś. Przymurowuje biust, że hej, a przy tym nie spłaszcza go (jak na sportowca, to robi naprawdę niezłe "jabłuszka"😉. Do tego oddycha lepiej niż Absorber i jest super wygodny. A możliwość zrobienia 'racer back' była strzałem w 10 - ramiączka już nie wystają spod bluzek.

Rozmiarówka standardowa - we wszystkich markach Panache jestem 60GG (wyjątkiem są niektóre modele Masquerade), i Sport 60GG leży jak ulał.
03 września 2012 21:51
Edytka, na modelce wygląda średnio :P Podobno ten nowy Absorber nadaje ładny, okrągły kształt piersiom.
Jak się przedstawia to cenowo? jeśli tak: (189zł), to bardzo atrakcyjna cena!
http://sklep.biustomania.pl/product_info.php/info/p326_BIUSTONOSZ-PANACHE-SPORT.html
Ma może ktoś stanik sportowy Anita? Tanie nie są...
03 września 2012 22:19
cieciorka ja swój zamówiłam na ebay.pl (wysyłany był z UK) za ok 150 zł (wysyłka do Polski była gratis).

Tutaj masz zdjęcia na 'prawdziwych' dziewczynach wygrzebane z czeluści google images oraz [[a]]http://fullerfigurefullerbust.files.wordpress.com/2012/04/pansport.jpg%3Fw%3D490[[a]]

Nowy Absorber niestety nie jest produkowany w moim rozmiarze, więc nawet nie mam jak go prztestować 😉 Zresztą Absorber ma tylko jeden jedyny model dostępny w rozmiarze 28GG.
03 września 2012 22:38
28 to 60 pod biustem? Czyli 30 będzie 65... chyba się skuszę 😎 - serio się sprawdza? Jak materiał, nie wygląda jakby się chciał rozjechać? miseczki są czymś wyłożone?
ech, aktualnie nie widzę też fioletu w moim rozmiarze :P
asds   Life goes on...
04 września 2012 11:07
Jakby ktos ogarnął zbiorowe zmaówienie z zagranicy na te staniki tak pod koniec września to bm sie z przyjemnoscia dołaczyła 🙂.
04 września 2012 19:00
cieciorka miski są usztywniane, ale nie wiem czym. Mają też wszyte fiszbiny otulone silikonem (podczas biegania w ogóle ich nie czułam, nic się nie wrzynało). Materiał wygląda bardzo porządnie. Stanik jest mało rozciągliwy, a to dla mnie wielki plus.
Mam nadzieję, że szary wkrótce się pojawi na ebayu 🙂 Chcę drugi do kompletu, bo jednak piorę sportowce po każdym użyciu, a one potrzebują trochę czasu żeby wyschnąć.
W tym panachu chyba ładniej wyglądają piersi, ja mam 2 absorbery lvl 4 i strasznie spłaszcza biust  :/ Za to zakupiłam pierwszy biustonosz Freyi i juz go kocham  😍 nie żałuję wydanej kasy, wreszcie znalazłam idealny model, bo wcześniejsze niby dopasowane, a jednak po pewnym czasie coś się zaczęło wbijać rozciągać itp. Do tego mają usztywniane miski w moim rozmiarze (70GG)  🏇
08 września 2012 22:31
asds, nie wiem, czy dam radę ogarnąć, ale jakby co, to się dołączam. Od biedy mogę w sumie ogarnąć, tylko trzeba znaleźć sprzedawce, który miałby nasze rozmiary i wybrane kolory. Ktoś jeszcze chętny?

Miałam kupić stanik.... kupiłam sobie niepotrzebny kostium  🤔wirek: w dodatku z falbankami, o taki:
http://www.she.pl/sklep/foto/kolory/max/949.jpg  🙇
Ech, w ogóle bardzo fajne kostiumy mają, wymyślne, ale do noszenia. Nawet jednoczęściowe wyglądają super, choć to oczywiście plażowe stroje, nie sportowe.
http://www.she.pl/sklep/produkt/raven/198/11/
Biłam się w czoło, że nie sprawdziłam cen w sklepach internetowych, ale źle na tym nie wyszłam, bo nie płaciłam za przesyłkę a kupiłam 10zł taniej.

Ma któraś staniki Kris Line? Mierzyłam dziś i leżał bardzo fajnie! Trochę zraziłam się do EB niestety, bo te nowe rzeczywiście się rozciągają ;/.
Corin mi nie pasuje kształtem, Dalia jako tako, ale szału nie ma 🙂
ech, obawiam się, że w Krisie, wszystkie fajne staniki zaczynają się od 70cm w obwodzie... A juz 65BB (sic!) to brasserie big o ile dobrze zrozumiałam.
Scottie   Cicha obserwatorka
09 września 2012 09:58
cieciorka, możesz zmniejszyć obwód w jakimś sklepie brafitterskim (koszt ok. 20 zł). Ja mam Kris Line model Perle (soft) 70e zmniejszany do 60G i bardzo go sobie chwalę- nie rozciągnął się i jako jedyny z tej firmy soft na mnie dobrze leży. Po 2 latach używania wygląda niemal jak nowy.

Mam też koszulkę nocną z tej firmy i też jest ok 🙂
ja dorzucę jeszcze jedną firmę z super wyborem obwodów i miseczek, mianowicie
Calvin Klein
plus jeszcze taki, że mają kompetentnych sprzedawców 🙂
edyta dzieki za recenzje Panache! Pare stron temu pytalam o niego i nawet ostatnio bylam o krok od zamowienia, ale zrezygnowalam. Potrzebuje wlasnie calego czarnego sportowca i ten mnie bardzo przekonuje. :kwiatek:

Ja kocham splaszczajace wlasciwosci Absorbera level 4 miloscia wielka, ale to pewnie zalezy od tego ile kg sie musi nosic🙁 Ja niestety nosze duzo i zobaczenie sie chocby raz w normalniejszych gabarytach dobrze robi na psychike  🙁

Takze zaraz klikam Panache 🙂😉
A czy ten biustonosz Belvia Bra (czy jakos tak) jest cokolwiek wart? Ma ktos?
09 września 2012 12:42
Scottie, to jest jakieś rozwiązanie... ale i tak do nich zadzwonię, zapytcam, czy te "big" to są te paskudne, dzielone. Jakbym brała do zwęrzania, to chyba muszę wziąć 70dd. Nie pamiętam, czy u nich mam e czy f, ale chyba e. Hm, 70 e i tak bym nie wzięła, bo nie ma takiego. Znalazłam za to stanik 65E bez końcówki "big"
http://www.krisline.com/product,products,249.html
Szkoda, że wyszukiwarka u nich szwankuje.

Jeszcze chciałam wrócić do kostiumów she- mają na prawdę fajny, gęsty materiał, mój trzyma się bardzo dobrze. Majtki są tam gdzie powinny, w przeciwieństwie do frei. Stanika oczywiście nie ma co nawet porównywać, ale i tak, na swój rodzaj trzyma się super. Niestety najmniejszy obwód chyba 70 i majtki kupuje się w komplecie z górą, więc miałam farta, że wszystko gra.
Przyszedl dzisiaj moj Panache sportowy i jestem szczerze mowiac zawiedziona. Wykonanie porzadne, koncepcja tez, ale to skrzypiace "zapiecie" krzyzujace ramiaczka na plecach doprowadza mnie doslownie do szalu!!!!
I jak na jego "pancernosc" malo podtrzymuje biust szczerze mowiac. Absorber z nim wygrywa zdecydowanie.
Odsylam i zamawiam raz jeszcze mniejszy w obwodzie. bo i swoja "scisloscia" nie grzeszy. Jak nie bedzie mi pasowal, to oddam.

Jesli ktoras z was ma rade jak "odskrzypic" wspomniane zapiecie, to bede baaaardzo wdzieczna.Moze jest jakis trick, w sensie zrobienia jakiejs inteligentnej podkladki, czy cos.. 🤔
asds   Life goes on...
26 września 2012 01:37
A ja własnie zakupiłam seksi zestawik w sklepie Victoria's Secret. Rozmiar najwiekszy jaki był czyli 38DDD plus majteczki "Hip-Tease". Poszło 90 dolarów za zestaw ale jest boskii!!! Kubełki w staniku wyglądają przebosko!
Mnie boli to, że ciężko znaleźć duży wybór z obwodem 60, a czasem i to 60 jest za duże. Mimo, że po ciasnym zmierzeniu mam pod biustem ok 74cm, to w staniki wchodzę 60. I niestety wybór jest całkiem nieciekawy..
Ostatnio kupiłam Panache Tango II, ciemnofioletowy plunge. Mniam, strasznie mi się podoba, ale mimo, że to plunge to fiszbiny się wbijają.. 

Mam dokładni ten sam problem! mimo że wymieniane w tym wątku firmy szczycą się rozmiarówką na każdy biust, to skupiają się i tak na tych rozmiarach które są najbardziej popularne... już jestem załamana... jeśli już uda mi się znaleźć biustonosz w moim rozmiarze to albo wygląda jak ortopedyczny (zabudowany na maksa), albo wzornictwo targowiskowe - a ja szukam klasycznego, czarnego, seksownego, do bluzek z dużym dekoltem... 😵

aktualnie mam 2 biustonosze i żaden nie jest właściwie dopasowany:
balkonetka Dalii, rozm 60F
obwód ścisły, w sklepie miseczka była ok (wydawało mi się że trochę robią mi się bułki, ale ekspedientka ze sklepu - Milla- twierdziła że jest dobrze), po roku skurczyła się do tego stopnia, że ledwo mi sutki zakrywa (ale może to  kwestia tego że powinnam jednak wziąć rozmiar 60G?)

drugi tez Dalia, push up, rozm 65F

pani w sklepie Dalii zapewniała mnie że obwód jest satynowy, więc mało rozciągliwy, oczywiście jest za duży o te 5cm... Miseczka o dziwo super, piersi bardzo fajnie wyglądają, jedynie ta satyna się pozaciągała
26 września 2012 12:26
wer, ten drugi stanik to jaki model? jest śliczny!
ESTHER http://www.twojabielizna.pl/ - szukaj w kategorii push up, str 2, ale może jeszcze gdzieś indziej znajdziesz. Jeśli jest twój rozmiar to polecam, tylko tak jak napisałam - ta satyna się zaciąga, ale kształt piersi jest taki jak na zdjęciu 😉 ja mam czarny
26 września 2012 13:00
wer, dzięki za pomoc 🙂 Zobaczę, czy mają u mnie w sklepie ten model, bo ja muszę wszystko mierzyć.
A tak na przyszłość, to nie ufaj brafitterce: wszystkie staniki się rozciągają (może nie o 5 cm, ale te 1-3cm zawsze będą luźniejsze) a jak nie, to się po prostu przyzwyczajasz po pewnym czasie do tej ciasnoty. A dwa, że brafitterki bardzo często zapominają, że identycznie jak one w sklepie później kobiety nie założą staników. Dlatego jak brafitterka dopasuje (pokazując Ci jak), Ty zdejmij i postaraj się założyć go jeszcze raz "po swojemu". I jak będzie wg Ciebie za duży/za mały- to bierz inny rozmiar.
Scottie tak jak użalałam się w poprzednim poście - przy każdym z tych zakupów nie miałam żadnej alternatywy - tylko taki rozmiar, najbardziej zbliżony do mojego... 😤
A na stronie Dalii szukałaś swojego rozmiaru?
tak - ze wszystkich 170 biustonoszy tylko 4 są w moim rozmiarze (w tym ta balkonetka, którą już mam)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się